Monday, November 16, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 9) : Asakusa - Odaiba - Kikukawa - Haneda - klia2


Hari Kesembilan : Ahad (18 Oktober 2015) : Asakusa - Odaiba - Kikukawa - Haneda - klia2


Hari kesembilan, iaitu hari terakhir kami di Tokyo. Seperti biasa, mulakan hari dengan sarapan pagi di bahagian luar hotel. Ketika bersarapan pada pagi ini, kami bertemu dengan 3 orang sahabat dari Malaysia yang baru tiba di Tokyo malam tadi. 

9.31am - Kami bergerak dari hotel menuju ke destinasi pertama kami pada pagi itu, iaitu Asakusa!

9.36am - Saya singgah sebentar di peti surat ini untuk mengepos pakej modem broadband Japan Wireless yang saya gunakan sepanjang berada di Tokyo ini. Anda boleh rujuk entry pertama siri Travelogue Tokyo 2015 ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai modem broadband tersebut.

9.37am - Kami tiba di pintu masuk ke Stesen Jimbocho.

Friday, November 13, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 8) : Minato Mirai 21 - Tokyo Skytree - Akihabara


Hari Kelapan : Sabtu (17 Oktober 2015) : Minatomirai - Tokyo Skytree - Akihabara

8.33am - Hari kelapan di Jepun. Seperti biasa, sarapan milo panas dan biskut. Gelas itu dipinjam dari kafe di hotel manakala air panas juga disediakan di kafe untuk anda ambil secara percuma.

9.29am - Kami memulakan perjalanan. Destinasi pertama kami pada hari ini adalah ke Minato Mirai 21!

9.36am - Tiba di Stesen Jimbocho, iaitu titik permulaan perjalanan kami setiap hari. Hari ini kami perlu menaiki train Hanzomon Line.

Thursday, November 12, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 7) : DisneySea - Odaiba


Hari Ketujuh : Jumaat (16 Oktober 2015) : DisneySea - Odaiba


6.53am - Iklan Tokyo Subway Ticket yang dilekatkan pada dinding lift di hotel penginapan kami, Sakura Hotel Jimbocho

6.59am - Seperti biasa, mulakan hari dengan meminum segelas milo panas sebelum memulakan perjalanan. Hari ini, kami akan ke Tokyo DisneySea!

7.23am - Selesai bersarapan, kami bergerak menuju ke Stesen Jimbocho. Stesen Jimbocho merupakan titik permulaan dan titik penamat perjalanan kami setiap hari ketika di Tokyo.

Tuesday, November 10, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 6) : Odaiba - Tokyo Tower


Hari Keenam : Khamis (15 Oktober 2015) : Odaiba - Tokyo Tower

9.03am - Hari keenam di Tokyo. Seperti biasa, selepas bersarapan di hotel, kami bergerak menuju ke Stesen Jimbocho untuk ke destinasi kami pada hari itu, iaitu Odaiba!

9.07am - Tiba di pintu masuk ke Stesen Jimbocho.

Hari ini kami memulakan perjalanan dengan menaiki train Mita Line menuju ke Stesen Hibiya.

9.12am - Kami menaiki train menuju ke Stesen Hibiya dari Stesen Jimbocho, jaraknya hanya 2 stesen.

Saturday, November 7, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 5 - Part 2) : Lake Kawaguchiko - Shinjuku - Kabukicho


Hari Kelima : Rabu (14 Oktober 2015) : Lake Kawaguchiko - Shinjuku - Kabukicho


12.47pm - Dari Highland Bus Station, Fuji-Q Highland, kami berjalan kaki menuju ke Kawaguchiko Station yang terletak kira-kira 2.2km jaraknya. Dengan menggunakan aplikasi Google Maps, kami mula menuju ke Kawaguchiko Station.

Rail roller coaster Fuji-Q Highland yang dapat dilihat dari tepi lebuhraya.

12.51pm - Menuju ke Kawaguchiko Sta., Jalan 707.

Berpandukan GPS Google Maps.

Wednesday, November 4, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 5 - Part 1) : Fuji-Q Highland


Hari Kelima : Rabu (14 Oktober 2015) : Fuji-Q Highland

5.56am - Sarapan hari kelima di bumi Jepun, milo panas dan beberapa keping biskut.

Hari ini destinasi kami adalah Fuji-Q Highland dan juga kawasan sekitar Lake Kawaguchiko.

Sakura Cafe, iaitu kafe yang terdapat di lobi hotel penginapan kami, Sakura Hotel Jimbocho.

Inilah hotel penginapan kami sepanjang kami di Tokyo, Jepun.

Monday, November 2, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 4 - Part 2) : Ikebukuro - Otsuka


Hari Keempat : Selasa (13 Oktober 2015) : Ikebukuro - Otsuka

4.44pm - Kami tiba di Stesen Ikebukuro selepas kira-kira 12 minit perjalanan daripada Stesen Iidabashi menaiki train Yurakucho Line.


Kami bergerak ke Exit 35 iaitu menuju ke arah pasaraya Sunshine City.

TOKYO 2015 Travelogue (Day 4 - Part 1) : Shinjuku - Nakano Broadway



Hari Keempat : Selasa (13 Oktober 2015) : Shinjuku - Nakano Broadway



9.31am - Hari ini saya bersarapan Maggi cup dan milo panas. Orang Malaysia bila di tempat orang haruslah ada bawa bekal maggi kan?

Ketika sedang bersarapan, kelihatan sebuah lori sampah tiba untuk mengambil sampah di bangunan berhadapan dengan hotel penginapan kami, iaitu Sakura Hotel Jimbocho.

Saya tertarik melihat cara bagaimana mereka membungkus dan menyusun dengan baik bungkusan-bungkusan sampah di atas lori berkenaan. Ya, langsung tiada bau busuk ketika lori tersebut berada di situ. Pekerja yang mengambil sampah juga memakai uniform dengan kemas. :)

Thursday, October 29, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 3 - Part 2) : Tokyo Camii Mosque - Yoyogi Park - Harajuku


Hari Ketiga : Isnin (12 Oktober 2015) : Tokyo Camii Mosque - Yoyogi Park - Harajuku


3.34pm - Kami tiba di Stesen Yoyogi-Uehara selepas kira-kira 6 minit perjalanan daripada Stesen Omote-sando menggunakan Chiyoda Line.

Suasana platform di Stesen Yoyogi-Uehara.

Cuma ada satu pintu keluar dari platform ini, tidak seperti kebanyakan stesen lain.

Wednesday, October 28, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 3 - Part 1) : Ginza - Shibuya



Hari Ketiga : Isnin (12 Oktober 2015) : Ginza - Shibuya


8.55am - Menikmati sarapan pagi di perkarangan hotel penginapan kami. Air panas disediakan percuma untuk pelanggan di cafe yang terdapat di Sakura Hotel Jimbocho ini.

9.34am - Menikmati sarapan pertama kami di hotel. Semalamnya tak sempat sarapan pun.

Oleh kerana destinasi kami yang seterusnya adalah kawasan bandar di mana kebanyakan kedai paling awal dibuka pada jam 10.00am, maka saya telah plan yang setiap pagi perjalanan kami dari hotel akan bermula antara jam 9.00am hingga 9.30am. Jadi kalau datang ke Tokyo, tak perlu lah nak keluar awal sangat, rehat secukupnya dulu kat hotel ye.

Sunday, October 25, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 1&2 - Part 3) : Ueno Station - Ueno Park - Ameyoko - Akihabara



Hari Kedua : Ahad (11 Oktober 2015) : Ueno Station - Ueno Park - Ameyoko - Akihabara


3.06pm - Selepas check in hotel dan berehat sebentar. Kami bertiga keluar semula untuk menuju ke destinasi seterusnya, iaitu ke Ueno.

3.09pm - Pemandangan di sekitar kawasan hotel.

3.12pm - Kali ini kami akan menggunakan train Shinjuku Line.

Menuju ke Stesen Iwamotocho.

Saturday, October 24, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 1&2 - Part 2) : Tokyo Dome City - Koishikawa Korakuen - Imperial Palace - Tokyo Station



Hari Kedua : Ahad (11 Oktober 2015) : Tokyo Dome City - Koishikawa Korakuen - Imperial Palace - Tokyo Station


Selepas tiba di hotel penginapan kami, iaitu Sakura Hotel Jimbocho, kami telah membuat bayaran untuk check in hotel. Kami sudah pun lebih awal menempah penginapan kami, iaitu kira-kira 2 bulan sebelum Tokyo Trip ini. Anda boleh membuat tempahan tanpa perlu risau membuat bayaran awal kerana bayaran hotel anda boleh lakukan ketika check in seperti kami.

Walaubagaimanapun, kami cuma dapat check in pada waktu tengahari, iaitu selepas waktu check out. Jadi kami telah meninggalkan dulu beg-beg kami di lobi hotel sebelum keluar semula untuk menuju ke tempat-tempat lawatan yang telah saya plan di dalam itinerary. Sebarang soalan lazim mengenai Sakura Hotel Jimbocho boleh dirujuk di SINI.

8.05am - Di hadapan hotel ini terdapat sebuah vending machine air minuman. Sebenarnya, boleh kata sekurang-kurangnya setiap 25 meter anda akan menjumpai satu vending machine seperti ini. 

8.06am - Kami bertiga bergerak menuju semula ke Stesen Jimbocho untuk bergerak menuju ke lokasi lawatan kami yang pertama, iaitu di Koishikawa Korakuen dan Tokyo Dome City!

8.11am - Seperti biasa, perlu membeli tiket di mesin menjual tiket yang terdapat di stesen.

Friday, October 23, 2015

TOKYO 2015 Travelogue (Day 1&2 - Part 1) : klia2 - Haneda - Jimbocho

*Untuk entry Travelogue yang terdahulu, sila klik pada link di bawah ;

*Entry dalam siri Travelogue ini akan disertakan banyak gambar mengikut garis masa pada hari yang dinyatakan. Kadang-kadang, gambar lebih mudah menceritakan sesuatu berbanding kata-kata.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Selepas setahun, kini tiba masanya saya kembali menulis travelogue seperti sebelum ini. Alhamdulillah, pada 10 hingga 19 Oktober 2015 yang lalu, saya dan dua orang rakan telah berkesempatan menjejakkan kaki di bumi matahari terbit, Jepun. Bermula dari ajakan yang separa serius, akhirnya impian saya untuk kembali menjejaki bumi Jepun ini terlaksana selepas 15 tahun kali terakhir saya sampai ke Jepun, iaitu pada tahun 2000.

Fokus trip saya pada kali ini adalah di sekitar bandaraya metropolis Tokyo

Untuk kali ini, saya tidak mengikut apa-apa group tour atau pun pakej-pakej dari mana-mana agensi pelancongan, yang mana 90% plan dan jadual perjalanan atau itinerary disediakan oleh saya sendiri. Kenapa 90%? Kerana saya membuat kajian dan plan perjalanan menggunakan maklumat yang diperoleh di internet, dan juga dari hasil perkongsian itinerary beberapa orang yang diperoleh di group fb Malaysian Backpackers Club.

Tanpa melengahkan masa, selamat membaca catatan perjalanan saya di bumi matahari terbit ini.

Monday, June 8, 2015

Words -part16-



zaman skrg ramai yg suka cari perhatian dan ramai yg mudah memberi perhatian. - 26 April 2015

Orang yang menyayangi kita selalunya akan lebih membenci orang yang menyakiti kita lebih dari kita sendiri. - 23 April 2015

Hanya kerana kau ada ruang untuk ambil kesempatan, tak bermakna kau harus gunakan kesempatan itu. - 20 April 2015

Kekalahan yang paling menyakitkan adalah kalah tanpa bertanding. - 17 April 2015

kekadang, kita 'hilang' kawan kerana terpaksa. terpaksa jauhkan diri dgn berat hati. kerana kita tidak berada dalam garis gelombang yg sama. - 14 April 2015

Perasaan gemuruh sebelum melakukan sesuatu perkara itu normal. Kalau tak rasa gemuruh, bermakna kita tak mengambil serius perkara tersebut. - 14 April 2015

hidup ini tentang peluang dan gunakan peluang. tentang risiko dan berani mengambil risiko. - 5- April 2015

Masa tidak berkadar terus dengan rasa. - 4 April 2015

Hidup ini pelik. Kita boleh kenal seseorang itu seminit dan ingat selamanya, dan boleh kenal seseorang itu lama dan lupa dalam sekelip mata. - 4 April 2015

kekadang kita melakukan sesuatu yg bodoh, untuk sesuatu yg bodoh. - 27 Mac 2015

antara perkara paling menyakitkan dlm dunia ni adalah apabila mengetahui yg selama ini kita mempercayai sesuatu yg salah dan palsu. - 26 Mac 2015

Selagi hidup diselubungi rasa bersalah, selagi itu susah nak rasai kebahagiaan. Lepaskanlah rasa itu. - 25 Mac 2015

Antara perkara paling sukar diperoleh dalam dunia ni adalah kepercayaan orang tua. - 25 Mac 2015

Kita selalu terlupa perkara yang kita nak ingat, dan teringat perkara yang kita nak lupa. Inilah kehidupan. - 24 Mac 2015

jangan terlalu memilih dan mewujudkan kasta pergaulan. kerana dari manusia yg pelbagai jenis itulah yg akan mengajar kita tentang kehidupan. - 21 Mac 2015

with great power comes great responsibility. with great responsibility comes great difficulty. - 19 Mac 2015

Tekanan itu bagus, sekiranya kita melihat dengan positif. - 17 Mac 2015

Semakin bertambah usia kita, semakin 'berkurang' bilangan kawan yang kita ada. Namun yang sentiasa ada dan tetap adalah keluarga kita. - 15 Mac 2015

Zaman sekarang pilihan semakin banyak, tapi kualiti semakin kurang. - 14 Mac 2015

Kehidupan ini adalah tentang cara dan bagaimana kita melihatnya. - 10 Mac 2015

Hidup ini tentang pilihan dan risiko. - 7 Mac 2015


Koleksi terdahulu :

Sunday, April 19, 2015

Chelsea 1-0 Manchester United (versi FIFA15)



Flying high up in the sky, we'll keep the blue flag flying high ~
From Stamford Bridge to Wembley, we'll keep the blue flag flying high ~

Blue is the Colour, Football is the Game !

Tak tengok perlawanan malam tadi? Nah, ringkasan perlawanan tersebut dalam versi FIFA15

Aku biarkan gambar berbicara. 



Thursday, April 16, 2015

Impatient Snail

Sekkachi na Katatsumuri (Impatient Snail) - Nogizaka46

Monday, March 23, 2015

again x again



(English Translation)

again × again - miwa

I looked for excuses, saying “These aren’t the shoes I want to wear”
But the reason I couldn’t start running wasn’t my shoes but my lack of courage
These feelings pierce my heart so I will change myself

Fly! Making my dreams nonfiction, I give them shape
And open a new door
The tears I shed are proof of my effort
That’s why again×again
Over and over, try again

My voice which I crushed to blend into my surroundings is stuck in my throat
Merely expecting something to happen leaves things vague and up in air
These feelings pain my heart so I will love someone

Fly! I have destroy to this warped reality, leave all options open
And face the game head-on
I’ll lose once I start thinking it's hopeless
That’s why again×again
Over and over, try again

The clock’s hands, the reason why I'm here and even my impatience to press on
If I can transform those things into power
What will I see beyond the darkness...?

Where I stand now, what lies past the path I’ve walked on, happiness, sadness, pain
Because I chose those things
I can choose where I’ll stand in the future now
That’s why again×again
Right now

Fly! Making my dreams nonfiction, I give them shape
And open a new door
The tears I shed are proof of my effort
That’s why again×again
Over and over, try again



Wednesday, February 18, 2015

Heartache


Romaji:

So they say that time, takes away the pain
But I’m still the same
And they say that I, will find another you
That can’t be true

Why didn’t I realize?
Why did I tell lies?
Yeah I wish that I could do it again
Turnin’ back the time,
Back when you were mine (all mine)

So this is heartache?
So this is heartache?
hiroi atsumeta koukai wa,
namida e to kawari oh baby

So this is heartache?
So this is heartache?
ano hi no kimi no egao wa
omoide ni kawaru
I miss you

Boku no kokoro wo yuitsu mitashite satte yuku kimi ga
Boku no kokoro ni yuitsu furerareru koto ga dekita kimi wa

Oh baby, mou inai yo mou nanimo nai yo
Yeah I wish that I could do it again
Turnin’ back the time
Back when you were mine (all mine)

So this is heartache?
So this is heartache?
hiroi atsumeta koukai wa
namida e to kawari oh baby

So this is heartache?
So this is heartache?
Ano hi no kimi no egao wa omoide ni kawaru
I miss you

It’s so hard to forget
Kataku musunda sono musubime wa
Yeah so hard to forget
Tsuyoku hikeba hiku hodo ni
You and all the regret
hodokenaku natte hanare renaku natta
Ima wa tsurai yo sore ga tsurai yo
Sugu wasuretai yo kimi wo

So this is heartache?
So this is heartache?
hiroi atsumeta koukai wa
namida e to kawari oh baby

So this is heartache?
So this is heartache?
Ano hi no kimi no egao wa omoide ni kawaru
I miss you
I miss you
I miss you
I miss you


Translation:

So they say that time, takes away the pain
But I’m still the same
And they say that I, will find another you
That can’t be true

Why didn’t I realize?
Why did I tell lies?
Yeah I wish that I could do it again
Turnin’ back the time, back when you were mine (all mine)

So this is heartache?
So this is heartache?
I gathered all that I’ve regretted
And they turned into my tears, oh baby

So this is heartache?
So this is heartache?
Your smile on that day,
I remembered how it changed,
I miss you

You were the only thing in my heart, but you left
You were the only one who touched my heart, with things you did

Oh baby, you weren’t there anymore, and nothing was there too.
Yeah I wish that I could do it again
Turnin’ back the time, back when you were mine (all mine)

So this is heartache?
So this is heartache?
I gathered all that I’ve regretted
And they turned into my tears, oh baby

So this is heartache?
So this is heartache?
Your smile on that day,
I remembered how it changed,
I miss you

It’s so hard to forget
It was so hard that we tied a knot in the end,
Yeah, so hard to forget
My weakness strongly pushed me to my limits,
You and all the regret
We got separated as it got untied
It hurts right now, that hurts,
I want to forget you right away.

So this is heartache?
So this is heartache?
I gathered all that I’ve regretted
And they turned into my tears, oh baby

So this is heartache?
So this is heartache?
Your smile on that day,
I remembered how it changed,
I miss you
I miss you
I miss you
I miss you


Source :


Monday, February 16, 2015

Words -part 15-


seseorang itu takkan pernah lari dari kebiasaannya. hari ini, setahun lagi, sepuluh tahun lagi, pasti ada yg sentiasa kekal dan takkan berubah. sesuatu yang takkan berubah dan tidak kita sedari. - 16 Februari 2015

Kerapuhan di masa lalu akan membentuk kekenyalan di masa hadapan. - 12 Februari 2015

Waktu sukar yang kita lalui di masa lalu akan memudahkan kita di masa hadapan. - 12 Februari 2015

dalam kehidupan ini, sesuatu yang paling menguji seorang manusia, adalah seorang manusia yang lain. - 10 Februari 2015

Kebetulan itu kadangkala indah, kadangkala menakutkan. - 10 Februari 2015

Seseorang manusia itu telah 'mati' apabila dia sudah berhenti berfikir. - 7 Februari 2015

Jika mempunyai semangat kenegerian atau perkauman yang kuat sekali pun, janganlah sampai mata dan hati yang mampu membuat penilaian itu sengaja dibutakan. - 6 Februari 2015

Manusia lebih banyak menghabiskan masa mencari alasan berbanding memikirkan penyelesaian. - 1 Februari 2015

Jangan pernah berharap apa-apa dengan orang lain, kerana hidup ini adalah untuk diri sendiri, yang perlu kita lalui sendiri. - 31 Januari 2015

Kadangkala manusia ni bukan hipokrit, tapi menyesuaikan diri dengan keadaan. - 29 Januari 2015

Keadaan dan realiti dunia hari ini membuatkan kita mudah berperasangka buruk. - 28 Januari 2015

Kehidupan sentiasa memberikan kita cabaran dan dugaan. Andai ianya mudah, pasti ada sesuatu yang tidak kena. - 26 Januari 2015

Masa berlalu pantas dan kadangkala kita tak sempat berfikir tentang hari esok. Kerana hari ini tidak pernah cukup. - 21 Januari 2015

Kekadang, ada ketika, kita tiba-tiba ingat segala perkara yang kita dah lama lupakan dan ingin lupakan. - 14 Januari 2015

Rindu itu sakit. Sakit yang datang tiba-tiba, tanpa dijangka. - 10 Januari 2015

kita tahu yang hidup kita dipengaruhi oleh seseorang apabila tanpa sedar kita melakukan perkara yang serupa seperti mereka. - 1 Januari 2015

Kritik tu bagus, tapi kalau asyik kritik, semua benda nak kritik, bila pula kita nak belajar menghargai erti sesuatu ketidaksempurnaan. - 31 Disember 2014

zaman sekarang ramai yang nak tunjukkan diri hebat dan pandai tanpa menyedari yang sebenarnya kebodohan lebih banyak terserlah. - 12 Disember 2014

Dewasa ini, dunia semakin maju, tapi manusia semakin biadap. - 10 Disember 2014

kalau hidup tak boleh terima kritikan, komen, atau komplen, cepat butthurt, macam mana nak belajar tentang kehidupan? - 5 Disember 2014

manusia yang baik jangan disangka tiada jahatnya. - 23 November 2014

Memahami tidak bererti memiliki. Dan memiliki tidak bererti memahami. - 20 November 2014



Koleksi terdahulu :

Saturday, February 7, 2015

Loneliness Club


Loneliness Club - AKB48 (Team B)

Romaji

bokura wa kanashii toki
hitori de koko wo tazuneru
furui DOA wo akete
kita junban ni suwarunda

utsumuki me wo tojiru to
dareka ga hanashihajimeru
sotto mimi katamuke
tada sasaete ageyou

ikiru koto wa muzukashikute
michi ni mayottari suru kedo
kono kokuhaku no basho de koe wo kikeba
hito wa dare mo onaji to shiru

donna kanashimi mo
koko ni oite
kaereba ii
egao ni nareru
kodoku kara no hinanbasho sa
tsurai toki wa oide yo
RONRINESU KURABU

RUURU wa tatta hitotsu
namida wo miseau koto sa
yowasa sarakedashite
sou hontou no jibun wo...

shinjiru koto wa fuan dakedo
utagattetara hajimaranai
sou dareka no kibou wo sasaeta toki
jibun mo mata kagayaku hazu

ai ga hoshikatta
tashika na mono
kanjitakute...
kimi mo boku mo
hitorikiri ja ikirarenai
samui yoru wa oide yo
RONRINESU KURABU

donna kanashimi mo
koko ni oite
kaereba ii
egao ni nareru
kodoku kara no hinanbasho sa
tsurai toki wa oide yo
RONRINESU KURABU


English Translation

In times when we're sad
We come to visit here alone
Opening the old door
We sit down in the order we arrive

Closing our downcast eyes
Someone begins to speak
Quietly concentrating on listening
The voice lends us support

Living is very difficult
Sometimes we lose our way, but
When we speak up in this place of confessions
Everyone learns they're the same

Whatever sadness you harbor
Leave it here
And then go home
You'll be able to smile again
This is a refuge from solitude
When you're having a hard time, come here
To the loneliness club

There's only one rule
We have to show each other our tears
And share with each other our weaknesses
Yes, the real you...

You might be afraid to trust
But if you start off doubting, you won't get anywhere
Yes, when you're supported by someone's hopes
You can begin to shine again

We wanted love
We wanted to feel
Something real...
Neither you nor I
Can live all alone
On cold nights, come here
To the loneliness club

Whatever sadness you harbor
Leave it here
And then go home
You'll be able to smile again
This is a refuge from solitude
When you're having a hard time, come here
To the loneliness club


Source :

Friday, January 16, 2015

Apakah Kau Melihat Matahari Senja?


Apakah Kau Melihat Matahari Senja? - JKT48

Seperti apa hari ini yang telah di lewati
Pasti terfikir saat di jalan pulang
Meski ada hal sedih, ataupun hal yang memberatkan
Tak apa asal yang bahagia lebih banyak
Karena tidak mau membuat keluarga dan teman
Dan orang di sekitar jadi khawatir
Kau paksakan tersenyum dan membuat bohong sedikit
Janganlah kau pendam semuanya di dalam hati...

Merasakan angin di saat musim berganti
Dan menyadari bunga di sebelah kaki
Jika dapat mensyukuri keberadaan kecil itu
Kita dapat rasakan kebahagiaan

Apakah kau melihat langit mentari senja?
Waktupun berlalu dan sosoknya terlihat begitu indah, Yes!
Begitulah hari ini berakhir
Malam yang mengulang baru semua telah datang
Kau bergegas di jalan pulang seorang diri
Kenapa tidak hargai dirimu sendiri sedikit lagi Yuk!
Mari lihat sedikit lebih baik
Supaya kau dapat hidup jadi diri sendiri

Hubungan antara manusia memang merepotkan
Tapi kita tidak bisa hidup sendiri
Setiap manusia merupakan makhluk yang lemah
Kita haruslah hidup saling membantu
Dan kadang kadang keluar ucapan kasar
Tak sengaja menginjak kaki seseorang
Atau salah paham
Dan berbagai hal yang telah terjadi
Tetapi selalu penuh harapan

Apakah kau melihat langit mentari senja?
Mengajar untuk menerima keadaan saat ini dan terus maju
Dan bila kehilangan sesuatu
Pastilah suatu saat nanti hal itu akan tergapai
Langit sekitar mulai berubah menjadi gelap
Dihias oleh titik garis yang terbentuk dari bintang bintang
Sampai hari esok tibalah nanti
Lihatlah mimpi seperti dirimu sendiri

Apakah kau melihat langit mentari senja?
Waktupun berlalu dan sosoknya terlihat begitu indah, Yes!
Begitulah hari ini berakhir
Malam yang mengulang baru semua telah datang
Kau bergegas di jalan pulang seorang diri
Kenapa tidak hargai dirimu sendiri sedikit lagi, Yuk!
Mari lihat sedikit lebih baik
Supaya kau dapat hidup jadi diri sendiri

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan