Wednesday, August 17, 2011

. Words . -part 3-

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Di entry nie, aku nak berkongsi ayat-ayat spontan yang aku terpikir dan aku postkan di status FB, Twitter, dan yang pernah terlintas di fikiran aku. Sebarang persamaan mungkin hanyalah kebetulan yang tidak disengajakan.

Untuk bace -part 1-, korang boleh klik SINI.

Dan untuk bace -part 2-, korang boleh klik SINI.

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kadangkala tulisan lebih mudah menyampaikan maksud berbanding kata-kata. Kadangkala tulisan juga lebih mudah disalahtafsir berbanding kata-kata. - 6 Ogos 2011

semakin ramai orang kita kenali, semakin kenal kita dengan dunia - 27 Julai 2011

Semakin kita diam, semakin kita banyak berfikir - 18 Julai 2011

kadangkala, kita mampu tersenyum hanya dengan melihat orang lain yang tersenyum gembira - 17 Julai 2011

Best things always come unexpectedly. - 14 Julai 2011

Ape2 perkara sekali pun, kalau dah terlalu taksub, kadangkala akan kelihatan sungguh menjengkelkan - 14 Julai 2011

Love is Blind, and Love is Deaf too - 27 Jun 2011

It's easy to forget the worst after we found the best - 15 Jun 2011

Suatu kebetulan adalah lebih indah dari suatu yang dirancang - 15 Jun 2011

semalam adalah kenangan untuk hari ini, esok adalah impian untuk hari ini - 15 Jun 2011

Orang yang selalu dan pandai nasihat orang lain adalah orang yg tak pandai nasihat diri sendiri - 14 Jun 2011

instead of regretting the past, it's never too late to change the present for a better future - 8 Jun 2011

bila di rumah sewa, makan untuk hidup, tapi bila di rumah sendiri, hidup untuk makan - 5 Jun 2011

music are the words that we couldn't express - 1 Jun 2011

mata menilai berdasarkan luaran, hati menilai berdasarkan emosi. langkah takkan terhenti selagi hati masih punyai emosi dan mata mampu melihat ke depan walaupun dalam pejam - 19 Mei 2011

pemahaman itu subjektif tapi perasaan itu objektif - 19 Mei 2011

kadang-kadang perasaan lebih mudah diterjemahkan melalui kata-kata - 19 Mei 2011

hakikat sesuatu kebenaran itu kadangkala memang sukar dipercayai - 19 Mei 2011

terlajak tweet boleh di delete, terlajak wall post boleh di remove, terlajak kata, lu pikirlah sendiri - 18 Mei 2011

Something unexpected always better than something that is expected - 15 Mei 2011

memberi alasan lebih mudah daripada menerima alasan - 4 Mei 2011

the easier your test, the less lessons you learn - 4 Mei 2011

Don't you ever feel less, because you are more than you think you are - 3 Mei 2011

kadangkala tiada perkataan lain yang dapat diucapkan selain daripada maaf - 22 April 2011

Semakin kita takut, semakin kita lemah. Semakin kita berani, semakin kita terdedah. - 19 April 2011


p/s : setiap hari bertemankan nota putih sebagai memori.

No comments :

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan