Friday, July 7, 2017

Words -part18-


Dewasa ini kesabaran itu terlalu mahal, tak ramai yang mampu memilikinya. - 28 Jun 2017

Di dalam zaman yang mana manusia menjadi semakin bijak pandai, sengaja menjadi bodoh kini adalah suatu bentuk hiburan. - 10 Mei 2017

Sahabat yang bijak dan menjaga silaturrahim adalah sahabat yang tak promote MLM kat sahabat yang lain. - 23 Februari 2017

Tekanan bukan alasan untuk menghalalkan sesuatu perbuatan yang salah atau keji. - 30 Januari 2017

Manusia semua dicipta sama, tiada kasta tinggi atau rendah, tiada yang lebih bijak atau bodoh, yang berbeza adalah cara pemikiran dan mentaliti. - 6 Januari 2017

Nilai kemanusiaan sepatutnya wujud terhadap seluruh umat manusia yang ada di dunia, bukannya dibezakan melalui agama, bangsa, kaum, atau warna kulit. - 25 November 2016

Usah bicara tentang perubahan jika tidak mampu biasakan apa yang tidak biasa. - 14 Oktober 2016

Kita tahu yang kemanusiaan itu sudah tidak lagi wujud apabila kita nampak orang menyokong tindakan yang tidak wajar dan tidak berperikemanusiaan dengan alasan 'padan muka'. - 10 Oktober 2016

Masalah manusia pada zaman ini adalah mereka lebih banyak mengeji dari mengkaji. - 7 September 2016

Apa-apa benda atau teknologi pun, kalau disalahguna, akan jadi tak elok. Janganlah terlalu selektif dan simplistik membuat penilaian dan keputusan. - 6 Ogos 2016

Mudah percaya dan share perkara viral atau artikel dari internet ni adalah penyakit utama masyarakat dunia hari ini. - 4 Ogos 2016

Ada dua hari orang melayu berbelanja sakan setiap tahun, sehari sebelum puasa dan sehari sebelum raya.  - 5 Jun 2016

Teknologi menjadikan yang jauh semakin dekat, yang dekat semakin jauh. Ada juga yang jauh semakin jauh. - 20 April 2016

Hormat orang lain seperti mana kita nak orang hormat kita. Terima pendapat orang lain seperti mana kita nak orang terima pendapat kita. Letakkan diri di tempat mereka sebelum kita menghakimi mereka. Toleransi itu mudah. - 16 April 2016

Tak susah nak orang hormat kita, tak perlu jadi hero, YB, boss, jutawan, bilionwan, dan sebagainya. Cukuplah dengan menjadi seorang yang beradab sopan dan mempunyai kesedaran sivik. - 8 April 2016


Koleksi terdahulu :

Tuesday, July 4, 2017

[Review Ringkas dan Pantas] webe

[Review Ringkas dan Pantas] webe

Pek Sim Card webe

Setelah lebih 2 minggu menggunakan webe, aku boleh katakan yang aku sangat berpuas hati dengan perkhidmatan webe ini. Data internet tanpa had pada harga RM79 sebulan (jika berdaftar sebagai pengguna TM, e.g. Streamyx, Unifi, atau line rumah).

Pros :
1. Bil bulanan RM79 untuk data tanpa had (pengguna TM sahaja).

2. Kalau ada line kedua nak daftar bawah nama kita (contohnya ahli keluarga), line kedua cuma perlu bayar RM69 kalau tak silap. Semakin ramai, semakin kurang RM10. (Maksimum 5 orang).

3. Kawasan liputan atau coverage yang agak baik.

4. Line stabil, jika banding dengan Maxis, memang Maxis lebih laju, tapi kadangkala macam ada lag (tak stabil).

5. Tak perlu risau lagi kalau nak buat auto backup gambar ke Google Drive atau update app Google Store kerana data tanpa had!

Cons : 
1. Dalam kawasan tertutup dalam bangunan atau di tempat kerja, kekadang line tak berapa elok, mungkin tengok kawasan juga kot.

2. Tak boleh share data atau buat hotspot/tethering lebih dari 1GB yang diberikan sebulan. Kalau nak buat hotspot juga, kena buat bayaran tambahan. Boleh paham la, sebab dah data tanpa had kan? Kalau semua orang nak share, siapa nak langgan lagi account webe?

Mungkin setakat itu dulu kot komen sepanjang penggunaan selama lebih 2 minggu ni. Ikhlas daripada seorang pengguna setia Hotlink sejak 2003, dan pengguna setia data plan Hotlink sejak 2011.

Kalau nak tahu lebih banyak pasal webe, sila lah dapatkan maklumat terus dari laman web rasmi webe di SINI

Rating webe : 5/5*

p/s : Yang penting, kat Semanggol boleh dapat full bar 4G, sedangkan Hotlink Maxis cuma mampu satu atau dua bar, itu pun H+ dan tak stabil. Apa beza 4G dan H+? Baca penerangan di SINI.
 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan