Thursday, December 31, 2009

areev19 MAS Savefile/Optionfile for PES2010 v1.0

Salamx..adakah anda pemain PES 2010 versi PC?? Teringin bermain menggunakan pasukan kebangsaan Malaysia?? Kini anda mampu! (iklan, hehehe)

Wednesday, December 30, 2009

Nostalgia 4th Bestari Siri 2 (2007/08)


Salamx..kali nie plak video2 yg dirakamkan semasa sesi 2007/08 di Universiti Malaya..

Saturday, December 26, 2009

Nostalgia 4th Bestari Siri 1 (2006/07)


Salamx..

4th College~!!! Yezzzzaaa!!
Olele~! Oi!
Olelelele~! Oi! Oi!

Kali nie aku nk bkongsi video2 yg pnah dirakamkan semasa aku menjadi penghuni 4th College / Kolej Kediaman Keempat (Bestari), Universiti Malaya.

Friday, December 25, 2009

Review Avatar & Sherlock Holmes

Salamx..Tora datang lagi...eh, tak tak tak..utk post kali ni, aku nk wat sdikit review mngenai 2 filem yg baru aku tgk beberapa hari yg lalu.. :)

AVATAR

Thursday, December 24, 2009

Review 14-sai no Haha & Konkatsu & Mei-chan no Shitsuji

Salamx...setelah lama aku x post blog, kini tiba masanya utk aku kembali mengepost.. oh yeah! ini jugak merupakan post ke-100 aku utk blog nie.. (tahniah2 :P)

utk post kli nie aku nk wat sdikit review n rating utk 3 dorama yg aku dah tgk..

1. 14-sai no Haha (Mother at Fourteen)


Pertama skali, yg membuatkan aku berminat nk tgk dorama ni dlu ialah sbb rating yg agak tinggi di DramaWiki. Kedua, sebab pelakon utamanya SHIDA MIRAI! Ketiga, sbb aku dah xde bende nk buat waktu cuti kat rumah ni..(hehee).

Wednesday, December 9, 2009

20 OST Terbaik J-Dorama


salamx...
slalu aku bg rating utk dorama je..kali ni aku nk bg rating utk soundtrack dorama pulak.. soundtrack smemangnya memainkan peranan penting dalam menjadikan dorama lebih best~


1. Koko dewa nai dokoka e - GLAY (10/10)

Sunday, December 6, 2009

Review Atashinchi no Danshi & Buzzer Beat

Salamx..

utk kali ini, aku nk wat sdikit review ttg 2 J-Dorama yg aku baru habis tgk sepanjang cuti 2 minggu kat rumah nie.

Atashinchi no Danshi

Sinopsis
Dorama mengisahkan ttg Chisato, seorang gadis yg terpaksa hidup tanpa rumah (homeless) dan sering dikejar oleh pemiutang2 (along) yg memintanya membayar 100, 000, 000 yen (= rm 1 juta/RM3,741,011.1991), iaitu hutang perjudian bapanya kerana bapanya telah menamakan Chisato sebagai pembayar hutang tersebut.

Saturday, December 5, 2009

Kenapa

Kenapa

Kenapa, kamu selalu lakukan ini padaku
Kenapa, tidak kah dapat kamu lihat melaluiku
Mengapa kamu berkelakuan begini
Seperti kamu tidak kisah langsung
Adakah kamu jangkakan aku untuk percaya
Hanya aku seorang yang 'jatuh'

Thursday, December 3, 2009

Tamat Sem 7 & Review (500) Days of Summer, 2012 & New Moon

Salamx...

Pada tanggal 19 November 2009 yang lalu, berakhirlah sudah peperiksaan terakhir ku sebagai Undergrad di Universiti Malaya (UM is ONE!). Peperiksaan kertas Teknologi Bioproses yang pernah menjadi penamat peperiksaan yang mendukacitakan bagi SEM 5 yang lalu (pepaham la ye). Alhamdulillah akhirnya aku berjaya menghabiskan pengajian Undergrad ku di Universiti tercinta ini. Sekejap je dah hampir 5 tahun aku menjadi warga UM (sejak PASUM 05/06).

Monday, November 23, 2009

Esok

Esok

Aku ingin percayakan kamu
Bila kamu kata yang ianya akan ok
Yeah aku cuba untuk percayakan kamu
Tapi aku tidak

Friday, November 20, 2009

Hari Itu

Hari Itu

Pagi itu pagi indah
Pagi itu pagi kejutan

Petang itu petang ceria
Petang itu petang sepi

Malam itu malam gelap
Malam itu malam bercahaya

Hari itu aku pemalu
Hari itu aku mencipta rekod
Hari itu aku membuat keputusan


areev19 Copyright Reserved 2009 ©

Friday, November 6, 2009

Happy birthday!


Happy 1st anniversary to bLue iS tHe coLouR~!!
Birth date : 3rd November 2008

More than 6000+ visits since its 1st day..

Thank you ppl~!!

We'll keep the blue flag flying high~ =)


Hanging On

Wednesday, November 4, 2009

PES 2010 patch!!


here i want to share the best pes2010 patch so far.. however, not all of the latest player transfers are updated..so here i've uploaded my own savefile with most of the latest player transfers..you can use is with this patch.. :)

Tuesday, November 3, 2009

Selamat menempuh minggu peperiksaan~


assalamualaikum..

selamat menempuh minggu peperiksaan sem ini...

bersempena dgn ini..saya ingin memohon maaf sekiranya ada salah dan silap kepada semua rakan-rakan..saya juga memaafkan anda semua...semoga kita semua berjaya mendapat keputusan yg cemerlang dlm setiap subjek yg diambil.. =)

oh yea...final exam saya utk sem ini adalah seperti berikut :

SHES2322 FUNGAL BIOTECHNOLOGY 10th NOVEMBER 2009
SHES3122 BIOPROCESS TECHNOLOGY 19th NOVEMBER 2009

doakan kejayaan saya ye.. =)

Wednesday, October 14, 2009

Projek My Organic Kitchen Garden


Alhamdulillah...

Akhirnya setelah bertungkus-lumus dan berpenat lelah selama 10 minggu, Projek My Organic Kitchen Garden yang dijayakan oleh saya dan ahli kumpulan saya telah membuahkan hasil.

Pagi tadi (14 Oktober 2009) kami selesai membentangkan hasil kerja kami di dalam kelas. Pembentangan melibatkan penggunaan Slides dan Video Presentation.

Thursday, October 8, 2009

20 J-Dorama Terbaik!

Salamx..dah lama aku tak post kat blog nie...InsyaAllah mnggu dpan aku akan update ttg perkembangan terkini Projek Kitchen Garden yg aku dan kmpulan aku jayakan...

Utk post kli nie aku nk berkongsi pendapat aku dan memberi rating bg 20 drama Jepun yg terbaik yg pernah aku tgk.. Utk info lebih lanjut, sila klik pada tajuk J-Dorama tersebut.. mmg terbaek lah!

Friday, September 25, 2009

Gotta Find You

Gotta Find You

Everytime I think I'm closer to the heart
Of what it means to know just who I am
I think I've finally found a better place to start

But no one ever seems to understand

Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri



di kesempatan ini...saya, MUHAMAD ARIF AIZAT BIN ABDUL WAHAB ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada semua yg mengenali diri ini, dan kepada semua pembaca2 blog ini samada yg terjumpa secara tak sengaja atau lain2.. :)

di hari yg mulia ini, marilah kita bermaaf-maafan antara satu sama lain, lupakan sengketa lama (kalau ade)..eh..da mcm lirik lagu raye plak...xpe2...ape2 pun..selamat bercuti raya! yay!


Tuesday, September 15, 2009

Setting Yahoo! Mail untuk handphone


salamx...

semalam aku ade tgk iklan handphone Nokia di suratkhabar..die iklan sambil promo yg mnggunakan mobile email kini lebih mudah dengan menggunakan handphone2 Nokia yg berkenaan.. tp, utk pengetahuan sesiapa yg masih belum tahu, handphone2 lain yg x diiklankan juga boleh menggunakan atau mengaccess email melalui handphone mereka..

Monday, September 14, 2009

No subject



You’re the voice I hear inside my head
The reason that I’m singing
I need to find you, I gotta find you
You’re the missing piece I need
The song inside of me
I need to find you, I gotta find you

Saturday, September 5, 2009

areev19 Mixed Patch v1.1 Download!


Finally...

Here is the link for download the latest PES 2009 kits and player updates for 2009/10 Season !
For screenshots please refer to the previous post HERE


areev19 Mixed Patch v1.1
DOWNLOAD

Saturday, August 29, 2009

Kesedaran..

Salamx...


dunia hari ini mengetahui tentang wabak selesema babi atau virus h1n1..
namun rakyat malaysia khususnya aku tgk masih kurang kesedaran tentang bahaya penyebaran virus ini.. cuma dlm 5% jer (plng bnyk) yg aku tgk memakai topeng muka..



Thursday, August 27, 2009

PES 2009 Mixed Patch v1.1 (Updated) Preview!

PREVIEW : areev19 Mixed Patch v1.1 (Updated)

***Previous version : areev19 Mixed Patch v1.0


Player transfer updates + KITS (2009/10)


Updates included :

England :
Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Tottenham, Aston Villa, Everton

Spain :
Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Valencia, Villareal

Italy :
Inter Milan, AC Milan, Juventus, Roma

France :
Lyon, Marseille

Germany :
Bayern Munich, Werder Bremen, Wolfsburg


Screenshots :



Thursday, August 20, 2009

GeoCities is closing on October 26, 2009.




GeoCities is closing on October 26, 2009.


On October 26, 2009, your GeoCities site will no longer appear on the Web, and you will no longer be able to access your GeoCities account and files.


If you'd like to move your web site, or save the images and other files you've posted online, please act now by downloading your files or upgrading to Yahoo! Web Hosting. See details in the help center or upgrade to Web Hosting now for only $4.99 a month.

Monday, August 10, 2009

Chelsea Won The Community Shield


Chelsea 2-2 Manchester United (Chelsea Win 4-1 On Pens): The Blues Seal Penalty Shoot-Out Victory






The Blues eventually clinched the trophy on spot-kicks after an entertaining 2-2 draw with the English Champions...

9 Aug 2009 16:43:45



Chelsea were triumphant in today's Community Shield encounter on penalty kicks after their clash withManchester United ended 2-2 after normal time. Nani had given United the lead before goals from Ricardo Carvalho and Frank Lampard had seemingly clinched victory for the Blues, but a Wayne Rooney goal in injury time sent the match to spot kicks. Carlo Ancelotti and his men were not to be denied, however, and they sealed a straightforward win on penalties after Ryan Giggs and Patrice Evra both missed from twelve yards.


First Half
In what was an open and free-flowing encounter, both sides had a number of opportunities, with the Red Devils just edging the first-half in terms of possession and clear cut attempts on goal. Chelsea, however should have taken the lead inside the first five minutes. Frank Lampard whipped in a tremendous delivery, finding Didier Drogba unmarked, but the Ivorian’s flick header found the crossbar via the head of Patrice Evra on the goal line. The English champions then moved into the ascendency, and took the lead on ten minutes thanks to their mercurial Portuguese winger Nani. The heir apparent to Cristiano Ronaldo on the United wing seized his chance, drifting inside from the right hand side to unleash a powerful shot that flew into Peter Cech’s net. The Czech stopper will undoubtedly feel he should have done better, with the ball flapping through his fingers, but it took nothing away from the vicious nature of the strike. Sir Alex Ferguson’s men looked to press home their advantage, and not long after Dimitar Berbatov broke clear on the right hand side. His floated cross was knocked back across goal by Wayne Rooney, and Park Ji Sung managed to get some kind of connection on his volley that Cech on this occasion did well to palm away. Berbatov once again broke clear after a neat one-two with Park that left him in on goal and Jon Obi Mikel trailing in his wake, but Cech stayed big to block his effort and keep his side just one goal behind. As the match edged towards half-time, the Londoners began to enjoy more sustained levels of possession without really showing any hint of penetration. Nicolas Anelka did well to shift and shoot low inside the area, but his shot drifted wide, and so ended the first half.


Second Half
Coach Carlo Ancelotti had set his Chelsea side up in a 4-4-2 diamond formation that his players looked uncomfortable employing in the opening period, but the second half belonged to the Italian and his players, and the equaliser arrived on 54 minutes. Malouda played a teasing chip across goal and as Drogba jumped with the somewhat nervous Ben Foster, the ball broke to Ricardo Carvalho who accepted the gift to nod into the empty goal. 1-1, and probably a fair reflection of the game as a whole up until that point. After the equaliser the contest became rather disjointed, but in the end it was Chelsea who moved into the lead, and the goal was a contentious one. Patrice Evra was clearly blocked off on the left touchline by Michael Ballack, but with Wayne Rooney with the ball at his feet, referee Chris Foy waved play on. Evra remained flat out as Chelsea regained the ball and ignored pleas to knock out of play to allow the Frenchman to receive treatment. Drogba crossed to Frank Lampard, who drilled the ball into the net via the hand of Foster and the post. The Manchester United players protested, but to no avail – the goal stood and Chelsea had the advantage.

The Red Devils’ response was to make a quadruple substitution, with Giggs, Scholes, Owen and young Fabio entering the fray, but Chelsea appeared more likely to extend their lead. The ever-dangerous Drogba powered a low shot from the edge of the area that Foster instinctively smothered with his right hand. The match looked to petering out to a Chelsea win, with United largely ineffectual in the closing moments as they laboured in their attempts to draw level. But, as so often has been proven in the past, it is foolish to write off Manchester United, and in injury time they clinched a superb equaliser thanks to Wayne Rooney. The imperious Ryan Giggs slipped through a beautiful pass into the path of the 23-year old, who drove in on goal and dinked the ball precisely over the despairing Cech. No extra time is played in the Community Shield, and so we were straight to penalties. United entered the shoot-out with a mixed record, having lost to Everton in the FA Cup semi-final but defeating Spurs in the Carling Cup final, while Chelsea's agonising loss in the 2008 Champions League final was still fresh in the mind. It was Chelsea who were to clinch the victory in the showpiece thanks to efficient penalty taking coupled with two dreadful efforts from Giggs and Evra, winning 4-1 and striking the first blow prior to the Premier League campaign commencing next weekend.


Paul Macdonald, Goal.com


Saturday, August 8, 2009

Kitchen Garden Project (DAY 1 - 7th August 2009)

Kitchen Garden Project

What is Kitchen Garden?

The traditional kitchen garden, also known as a potager, is a space separate from the rest of the residential garden - the ornamental plants and lawn areas. Most vegetable gardens are still miniature versions of old family farm plots, but the kitchen garden is different not only in its history, but also its design.

Tuesday, August 4, 2009

Love

Love Doesn't Have A Season,
Love Doesn't Need A Reason,
It Flows From The Heart Even We're Apart,
It Warms Me When I Share Your Smile With Everyone,
But Save Your Kiss For Only One

When It Hurts To Look Back,
And You're Scared To Look Ahead,
You Can Look Beside You,
And Your Best Friend Will Be There.

Sunday, August 2, 2009

Award dari Syahmi!




salamx...

terlebey dahulu aku nk ingin mngucapkan trima kaseh kpd syahmi krn sudi menganugerahkan 'award' ini kpd blog aku.. :)

syahmi ni merupakan kawan aku dari skolah rendah lg.. skrg nie blajar di uitm shah alam.. mmg mcm ceria sket die nie..xcaye pg la blog die..hehehe

Tuesday, July 28, 2009

Happy Magic ~Smile Project~

salamx...da lama aku tak post dlm blog nie...bz (konon) la katekan..tetambah plak wifi yg x dpt diakses di Blok D KK4...tp akhirnye hari ni UM WIFI da kembali di Blok D..yay!

huermm..di kesempatan ini, sblum aku post bende2 laen yg da lame tertangguh (kalau ade bende nk post la.. :D), aku nk bkongsi link utk donlod album yg aku tgh layan skarang nie... Happy Magic ~Smile Project~ oleh sape lg klo bukan aktress & plakon dorama feveret aku... AYA UETO!!

Saturday, July 11, 2009

To Make You Feel My Love

salamx...

dengan ini saya mengumumkan yg saya telah tamat menjalani latihan praktikal di Jabatan Patologi, Hospital Taiping pada 9hb Julai 2009 yang lalu.. di sni saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua staf yg banyak mengajar n memberi latihan kpada saya dan tidak lupa kpada rakan2 praktikal smua...


dari kiri : Ariff, (Kina, Nazirah, Dura = Wonderpets), Puan Bahariah, aku @ Makmal Klinikal

Sunday, July 5, 2009

Systemic Lupus Erythematosus (SLE)

salamx...

trima kasih kpd smua pelawat yg melayari blog ini..

pada 2hb Julai 2009 yg lalu, aku dan 3 org rakan yg sama2 mnjalani latihan industri di Hospital Taiping telah mmbuat group presentation mengenai tajuk Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) kpd Staff2 dan Pelajar2 lain dari Jabatan Patologi, Hospital Taiping.. Kmpulan aku terdiri drpd aku (Bioteknologi-UM), Lim Wen Siew (Bioperubatan-UKM), Nur Syuhada Mustafa Yusof (Mikrobiologi-UM), dan Husna Mohd Zaini (Genetik-UKM)..

Saturday, June 27, 2009

Transformers 2 : Revenge of The Fallen



salamx...

anda dah tgk muvie Transformers : Revenge of The Fallen?? kalau belum maka anda disarankan oleh aku utk pg menonton...knape?? sbb muvie nie bg aku sgt menarik..efek grafik yg superb, jalan cerita yg xsusah nk difahami, penuh dengan aksi dari awal cerita hingga akhir, dan ditambah pula dengan kehadiran Megan Fox sbagai penyeri muvie nie.. she's hot~!! :P ...tidak lupa soundtrack daripada Linkin Park btajuk New Divide dan daripada Green Day bertajuk 21 Guns turut mengiringi muvie nie..

Saturday, June 20, 2009

Here We Go Again

salam...
dlm aku melayari blog2...aku tjumpe pasal gadis nie..Demi Lovato..bintang Disney nmpaknye..sesape yg pnah tgk filem 'Camp Rock' konpem knal die nie..ok la..ape yg aku jumpe ialah single dri die yg btajuk 'Here We Go Again'..


Friday, June 19, 2009

AL-FATIHAH

Salam...

17 Jun 2009..
perginya seorang insan bernama Nur Nadia Bt. Salehuddin..iaitu salah seorang juniorku di 4th college..walaupun aku tidak rapat dgn arwah, tp kehilangannya ttp aku rasakan memandangkan kami pernah bersama rakan2 lain menjadi pembantu mahasiswa sesi 2008/09 utk 4th college tahun lpas..

walaupun sudah 2 hari berlalu, rasanya belum terlambat utk aku mengucapkan takziah kpd keluarga arwah dan sahabat2 yg rapat dgnnya..

kepada pembaca2 blog ini, marilah kita mensedekahkan surah AL-FATIHAH kpd arwah Nur Nadia Bt. Salehuddin, semoga beliau ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...

AL-FATIHAH...

Sunday, June 14, 2009

Kembali


Pergi..

Pergi - Aizat

sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

Monday, June 8, 2009

Love Story meets Viva La Vida

salamx...lama da aku x post blog...bz la katekan..smlm (Ahad) bru jer selesai majlis kenduri kahwin abg aku kat Dewan Majlis Perbandaran (MPT) Taiping..tahniah n slamat pengantin baru aku ucapkan kpd beliau n isterinya..n aku ingin mewakili seluruh kaum kerabat keluarga aku utk mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yg terlibat sama ada langsung atau tidak langsung dalam menjayakan majlis kenduri tersebut..


ok la..kli ni aku nk share video yg aku terjumpe kat youtube.. lagu Love Story (Taylor Swift) dan Viva La Vida (Coldplay) digabungkan hingga menjadi sgt menarik.. hasil gabungan piano n cello..

Monday, May 18, 2009

Malaysian Typing Speedtest

salamx...

saje nk promo website nie...diambil dri promosi di blog Cik Srikandi Putri khas utk korang uji brape laju kepantasan korang menaip dlm seminit.. :)

bwh nie keputusan aku setelah bbrpe kali mencuba smpai penat menaip.. :D

64 perkataan
Speed test


Kamu mencapai 348 markah, jadi kamu berada di posisi 1000 dari 76227 dalam senarai kedudukan


Kamu menaip 429 aksara seminit
you mendapat 64 perkataan betul dan
kamu mendapat 0 perkataan salah

Saturday, May 16, 2009

hari minggu dan review x-men origins : wolverine..

salamx...

da lama aku xupdate blog nie...agak bz dan xtau nk post ape sbnarnye..
errrmm...arinie (sabtu, 16 mei 09) aku tlah menontonkan diri aku movie X-MEN ORIGINS : WOLVERINE..kat mane aku tgk?? haaa...nie yg nk cte nie..aku pg tgk movie nie kat Taiping Sentral...(waaa.. Taiping da ade tmpt tgk wayang weh..)

Sunday, May 10, 2009

Review Chance!

salamx...

post kli nie aku nk bkongsi dorama kedua yg aku abes tgk slps final exam nie..
dorama nie baru lg, bru kuar bulan mac 2009, dan cuma 2 episod jer..antara sbb knp aku berminat nk tgk cite nie ialah sbb 2 org pelakonnye yg kawaii.. iaitu Horikita Maki dan Kuroki Meisa..
dan juge sbb cuma 2 episod jer,48 minit utk setiap episod.. :)



sipnosis..

Thursday, May 7, 2009

Selepas sem 6...dan review Ryusei no Kizuna

salamx...lama rasenye x post blog..ye la busy dgn final exam...tp final kah??
yg itu yg kite tak tau... :)

selepas sem 6..
ramai coursemates dan collegemates yg da nk grad..tp aku?? status unknown..sbb pe?? haaa...ade la sbb nye...ish3...neway congratz kpd smua rakan2 yg da abes pengajian..
gud luck utk results final exam hari tu.. :)

Friday, May 1, 2009

tag dari syahmi

1) Nyatakan siapakah yang telah mengetag anda!
Syahmi..skolmate time skolah rendah...peramah org nya...ceewah

2) Letakkan gambar anda zaman kanak-kanak yang paling anda suka... Sebanyak yang anda suka, dan nyatakan umur anda di dalam foto itu

gambar zaman kanak?? xley ar..aku xde scanner skrg..lg pon bkan kat umah..so xley nk upload gmbr kekanak...so aku gune gmbr skolah mnengah la..sludup dri website form 5..ok tak??



gambar di atas diambil ketika aku form 5..agak serabai sket time form5 neh, akibat dilanda permasalahan yg kronik (bg aku la).. hahahaha

Friday, April 24, 2009

tag..

tag....dari cik nisda syarfini

Arahan:
1)anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang jngan tipu2 ek x suke…
2)bgtau nape anda suke wallpaper anda ituhh…
3)tag 10 people
4)that’s all…


Jawapan :



kenape sy suke wallpaper sy??

Monday, April 20, 2009

Endless Rain






Endless Rain - X JAPAN (english translation) :

I'm walking in the rain,
though everything seems to be hurting me for some reason.
There is only nothing.
Just kill me now ... as I roam forever.
Until I can forget your love.

Saturday, April 18, 2009

Blue is the colour, football is the game




yahooo....chelsea melangkah ke separuh akhir champions league setelah menewaskan liverpool aggregat 7-5.. congratz2..

Tuesday, April 14, 2009

Blue is the colour






Blue Is The Colour - Chelsea FC Anthem

Chorus
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name

Friday, April 3, 2009

Akustik & Pop Band KK4 FESENI 08/09

salamx...

tahniah aku ucapkan kpd pasukan akustik dan pop band kk4 yg tlah mngharumkan nama 4th college di FESENI 08/09 ini..berikut ialah keputusan rasmi :

Akustik Junior = tempat ketiga
Akustik Senior = tempat keempat, Anugerah Instrument terbaik

Pop Band Junior = tempat keempat
Pop Band Senior = tempat kedua, pemain keyboard terbaik

Tuesday, March 31, 2009

Imbas kembali Pop Band & Akustik 4th College di FESENI 07/08

salamx...

sempena pertandingan Pop Band & Akustik FESENI 08/09 yg bakal berlangsung pada hari ini & esok, aku ingin mengimbas kembali sedikit kenangan di FESENI 07/08 di mana aku merupakan salah seorang AJK FESENI bagi KK4..



mereka di atas ni ialah peserta2 Pop Band Junior & Akustik Senior bg 4th college sesi 07/08.. utk FESENI yg lalu, pasukan Pop Band Junior telah berjaya mendapat tempat Keempat, manakala pasukan Akustik Senior telah berjaya menjadi juara..

Friday, March 27, 2009

Review Suspect X a.k.a. Yogisha X no Kenshin a.k.a. Galileo The Movie




salamx...

utk post kali nie, aku nk bcite skit pasal movie yg bru aku tgk..cite yg mmg aku ternanti2 nk tgk..carik kat kdai mmg xjumpe n xde jual lg, tp kat internet dah ade utk didownload.. yeah!! akhirnyee...aku bjaya download movie nie...tajuknye "Suspect X" iaitu tajuk English die, atau tajuk Jepun nye "Yogisha X no Kenshin"..

Wednesday, March 25, 2009

apabila Liyana Jasmay menyanyi..



salamx...

utk sesape yg belum kenal Liyana Jasmay, die nie mula dkenali melalui filem castello (kalau tak silap) and smakin popular apabila blakon dlm siri drama Kami..

Sunday, March 22, 2009

KO-K + MAB + Thesis

pada tanggal 21 mac 2009...teramat la bz aku pada hari nie...

pada kul 9pagi, kene pg kelas ganti ko-k, subjek GNEK1015 1001 Kegunaan Komputer sampai la pkul 3pm.. aku dan ahli kumpulan kene buat claymation, iaitu animasi menggunakan plastisin..Temanya "The Time Machine"..maka dlm masa yg singkat iaitu sbnyk 2++jam, kami telah berjaya menghasilkan sebuah karya agung..hahahaha...bende nk cepat siap... :D hasilnya? ini dia..

Wednesday, March 18, 2009

Taylor Swift - Love Story

I love this song, video clip and of course Miss Taylor Swift herself~!! :D



Lyrics

We were both young when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts:
I'm standing there on a balcony in summer air.

Monday, March 9, 2009

Isu PPSMI

salamx kpd smua pmbaca2 yg sudi melayari blog aku..

utk post kali nie, aku ingin berbicara sdikit ttg isu yg agak panas pd ketika ini..PPSMI..apakah itu PPSMI?? PPSMI adalah singkatan utk Pengajaran dan Pembelajaran Sains Dan Matematik dalam Bahasa Inggeris..pada pndapat aku..ppsmi mmg bagus..tp cube renung2kan..

Tuesday, March 3, 2009

Dash! Yonkurou & Mini 4wd


salamx...dah lama xpost blog..yer la agak busy dgn klas2 n projek final year...(xde la bz sgt kot, hahaha)..

k la...kali nie aku nk mengimbas kembali sdikit memori smasa di zaman skolah rendah dulu (1994-99)..10 taun dulu xmcm skrg, xde naruto, bleach, dn lain2..tp still ade bnyk anime2 yg best..mcm samurai x, tomato man (ade sesape ingat yg nie??), doraemon, dn lelain..

Saturday, February 21, 2009

Review Pink Panther 2, The Curious Case of Benjamin Button & Ip Man

lama rasenye aku x post kat blog nieh...yer la kblakangan nie aku agak bz dgn keje2 yg perlu dselesaikan..ish3...ditambah pulak dgn connection internet yg sangat slow + mengecewakan hasil daripada penutupan perkhidmatan wireless kolej kediaman keempat um.. :(

hrmm...k la hari nie trase nak post review ringkas psal 3 filem yg baru aku tgk...(tak la baru sgt sbnarnye)

Monday, February 2, 2009

OU, Raja Farah, dan Ong Bak 2

31/1/09...

kelmarin..aku, fiqi, tofio dan ikmal kuar tlah mnghabiskan mlm sabtu di One Utama...
memandangkan fiqi nye jpa bru masuk, maka beliau tlah mmbelanja kami makan kat pizza hut..layan2...trimas yer encik fiqi..

setelah puas makan..kami pon menuju ke gsc utk tgk wayang..tatkala di situ kami tlah ketemu dgn cik raja farah n family..alaaa yg plakon tuh..bak kate tofio yg blakon iklan beras kat tv tu...hek.. ade ek?? aku pon xsure.. :D

Tuesday, January 27, 2009

Kimagure Romantic & Hero

salamx...utk post kali nie aku nk promo 2 lagu yg aku dgr tetiap ari...ost dorama celeb to binbo taro... layan..



Monday, January 26, 2009

1000 pengunjung..!

salamx....

trimas2 kpd smua yg mngunjungi blog ini...pd tarikh 25/01/09, blog ini telah dikunjungi sbnyk 1000 kali...trimas2...

truskan sokongan anda demi kemajuan industri blog... :D

mari kita buat cheer kjap..


tepok trima kaseh..

terima kaseh..
(tepuk tgn 2 kali)..
thank you..
(tepuk tgn 2 kali)..
shie shie..
(tepuk tgn 2 kali)..
nandre..
(tepuk tgn 2 kali)..
syukran..
(tepuk tgn 2 kali)..
arigato..

hait...(sambil tunduk)

Saturday, January 24, 2009

Review Hokaben & Celeb to Binbo Taro

salamx...

bebaru nie aku bru jer abes tgk 2 dorama lakonan Aya Ueto.. Hokaben dan Celeb to Binbo Taro.. jadi kat post nie nk cte sket la psal dorama yg aku tgk nie...yg pasti komen aku konpem la dedua cte nie best, nape?? mustila sbb Aya Ueto yg blakon...hahahah

Friday, January 23, 2009

new year @ bukit chenta

Disebabkan connection internet yg agak slow sblum nie, maka tidak dapat ku upload gambar2...jadi memandangkan connection internet aku da ok, aku upload.. :)


well..all the pictures tell everything..

Supper @ KFC



Friday, January 16, 2009

Pilihanraya Kampus

Salamx...

sperti smua org tahu, skrang ni musim pilihan raya kampus (PRK) di universiti2 awam sluruh negara..kalau yg blom tahu, skarang dah tau la.. :)

seperti taun2 sblom nya, musim PRK jer, mcm2 hal timbul, dari masalah tuduh menuduh, fitnah mmfitnah, kutuk-mengutuk dan sbgainya..masing2 time PRK nie la kedua-dua blah pihak (Aspirasi & Gagasan atau nama baru PENGGERAK & Pro-Mahasiswa) mnunjukkan rasa pnuh smangat mereka dlm mmperjuangkan isu2 kampus mahupun nasional..

Monday, January 5, 2009

lagi lagi tag..

hohoh...mari aku buat 'tag' 5 skali gus memandangkan wifi kat kolej aku nie yg terlalu slow..

tag yg ptama oleh cik honey lalalallala...sory la tak reply tag awal2 sbb ko org ptama skali yg tag aku, then time tu aku mcm xtau apekebenda nya tag nie...so xreply la..hehehe....kemudian bebaru nie ditag oleh aslam...same punye tag..so aku buat skali la...

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan