Monday, April 30, 2012

Words -part 4-

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Seperti 3 blog posts 'Words' sebelum ini, di sini aku ingin berkongsi koleksi ayat-ayat spontan yang terlintas di fikiran lalu aku terjemahkan ke dalam ayat, dari sepanjang tempoh Ogos 2011 hinggalah April 2012. Sebarang persamaan adalah kebetulan semata-mata dan tidak disengajakan.

Untuk membaca koleksi di entry terdahulu, sila ke link di bawah ;


----------------------------------------------------------------------------

tak guna banyak belajar di luar tapi kurang ajar di dalam. - 28 April 2012

Twitter = Medan monolog dalaman secara spontan yang menyerlahkan sisi gelap atau pun cerah seseorang yang tidak ditonjolkan di alam realiti. - 25 April 2012

Disiplin dan kesedaran sivik membezakan negara maju dengan negara membangun. - 22 Mac 2012

Setiap pilihan hadir bersama amanah dan tanggungjawab. - 7 Mac 2012

Kadang-kadang, seseorang itu tidak berubah, tapi pandangan dan anggapan orang terhadap dia yang berubah. - 6 Mac 2012

Kadang-kadang, menjadi kejam adalah satu-satunya cara untuk meneruskan hidup. - 1 Mac 2012

permainan paling mencabar dan rumit dalam dunia ini adalah kehidupan. - 6 Januari 2012

tulisan itu kata-kata dari hati, namun kadangkala mungkin ia tidak sempurna. - 28 Disember 2011

Saat kita merasakan sesuatu yang teramat pedih, adalah saat kita mengetahui betapa pentingnya sesuatu perkara itu dalam hidup ini. - 19 Disember 2011

Memerhati dan berfikir mengenai keindahan alam sekeliling dapat membuatkan kita lebih menghargai kehidupan. - 18 Disember 2011

salah satu perkara yang paling mudah, namun kadangkala terlalu sukar untuk dilakukan adalah melambai tangan dan berlalu pergi. - 18 Disember 2011

kita takkan boleh mengulangi apa yang pernah berlaku, namun kita mampu untuk membuatkan sesuatu yang pernah berlaku itu berulang kembali. - 29 November 2011

Kadang-kadang dunia menjadikan kita pesalah walaupun hakikatnya tidak, supaya kita sedar dan yakin setiap yang berlaku ada hikmahnya. - 27 September 2011

kadang-kadang, satu-satunya perkara yang kita mampu dan patut lakukan adalah bersabar - 24 September 2011

1 gambar sudah cukup untuk menghadirkan pelbagai persoalan, tafsiran, kesimpulan, dan penyeksaan - 19 Ogos 2011


p/s : Perjalanan hidup ini umpama susun silang kata.

Wednesday, April 25, 2012

FT : FC Barcelona (2) 2-2 (3) Chelsea FC

FT : FC Barcelona (2) 2-2 (3) Chelsea FC


CHELSEA ARE THROUGH TO THE CHAMPIONS LEAGUE FINAL! 


My best moment of the night : 


Blue is the Colour, Football is the Game !!

We'll keep the blue flag flying high !! 

Match Reports :


Tuesday, April 24, 2012

Tentang Rasa Kehadiran Yang Terindah



Tentang Rasa Kehadiran Yang Terindah

Saat itu daku kehilangan
Harapan untuk kehadapan
Aku tersesat
Menuju hatimu

Dalam hidupku yang penuh dengan gelora
Bagaikan tiada suria
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Tiba-tiba menjelma cahaya
Yang menghulurkan sejuta bahagia
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Warna hariku yang dulu kelabu
Kini mula cerah semesta
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Syukur kepada Yang Maha Esa
Kerana menciptakan cinta

Maaf jika ku tidak sempurna
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Membuatku takut kehilangan

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


9.53pm - 23 April 2012

p/s : #LuLCr

Monday, April 23, 2012

Latest Movie Ratings

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Dah lama aku tak buat review utk filem-filem atau pun dorama yang aku tonton. Nak buat review satu persatu memang mcm tak berkesempatan dan dah terlambat. Jadi kat entry nie aku cuma nak bagi rating bagi filem-filem yang aku berkesempatan untuk tengok sejak awal tahun 2012 dan bebaru nie.

Dark Flight : 3/5*

Battleship : 4.5/5*

Sunday, April 22, 2012

Tentang Rasa - Astrid


Tentang Rasa - Astrid 
(OST Vanila Coklat)

Aku tersesat menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Izinkanku lepas penatku
Tuk sejenak lelap di bahumu

Reff:
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Kau titipkan cahaya terang
Tak padam didera goda dan masa

Repeat reff [2x]

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Dapatkah selamanya kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


p/s : #LuSM246

Friday, April 20, 2012

Tentang Rasa Pencinta Terbaik


Tentang Rasa Pencinta Terbaik

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Maafkan seandainya masih amatur cinta


12.40am - 20 April 2012




p/s : #LuTM246

Friday, April 6, 2012

ChinaTrip Travelogue (DAY 8) : Shanghai - Hong Kong - KLIA

ChinaTrip Travelogue (DAY 8) : Shanghai - Hong Kong - KLIA

Hari Kelapan - Jumaat (28 Oktober 2011)

Hari terakhir di bumi China dan Shanghai. 

Rombongan kami turun ke lobi seawal 3.30am kerana flight kami pada hari tersebut adalah pada jam 7.40am. 

4.36am - Rombongan kami bergerak menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong.

5.15am - Tiba di lapangan terbang.
 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan