Sunday, July 18, 2010

Yang Terindah Seumur Hidup Sehingga Ke Akhir Hayat

Yang Terindah Seumur Hidup Sehingga Ke Akhir Hayat

semenjak kau hadir dalam hidupku
tiada lagi keresahan
lalu hati memaksa 
mendekati dirinya

kini ku berani katakan wanita yang ku cari
telah ku ketemu tanpa ragu dikaulah wanita itu
kau yang ilhamkan bahagia
hingga aku terasa indah

diri ini dah tak bisa lari
diberkas untuk dihadapkan ke mahkamah cinta
kini ku berani memberi sepenuh di hati
kepada satu-satunya insan harapan 

maaf jikaku tidak sempurna
ku jatuh cinta dengan niat
kasih disalut dengan kejujuran
tak peduli apa yang kan terjadi
berjanji

mencintai dirimu 
merindui dirimu
setelah lama mencari
kini sudah terjumpa
ku berani bersumpah kerna tiada lagi lebih ku yakin
sehingga ke akhir hayatku

kau yang bernama cinta
hingga aku rasa indah
aku rela dipenjara 
di dalam sangkar hatinya
biar hancur lebur dunia sekelilingku
asalkan dapatku terus menyintaimu
hukumlah ku bersamanya seumur hidup


2.24am - 15 Jun 2010

27 comments :

ked :) said...

wah,,tersentuh hati ked :D
cheers !

cuba ni wujud lagikah lelaki baik kat dunia ni

areev19 said...

ked :) : heee...masih wujud lelaki baik di dunia nie.. ;)

cik ena merduwaty said...

i wonder if my bf just like in the lirics..huu..=((

areev19 said...

cik ena merduwaty : huuu...hopefully.. ;)

si[jari] telunjuk : gabungan 3 lagu, yerp, termasuk lagu adamaya =)

Nieylicio Kerolicio said...

i lik diz song

areev19 said...

Nieylicio Kerolicio : thanx ;)

Hana Ayra said...

mantap giler ayt2 ni

areev19 said...

Hanay Ayra : hee...hasil dari gabungan 3 lirik lagu.. ;)

ayin~weeweet said...

suweet!!haih..buatlah sajak.mesti best hehe

areev19 said...

ayin~weeweet : uit...kalau ade idea insyaallah... =)

EL said...

uikss!! hati sudah terpaut ke bro? ataupun sbg bukti tu..eheheh..anyway ..memg layanz..eheh!!

lea said...

lirik lagu ker??

areev19 said...

EL : alamaek! *terkelu*

lea : ermm...gabungan 3 lirik lagu..maka terhasil lah ia.. =)

Che Armster said...

*sniff* *sniff*

aku terbau jiwang kat sini

hehehe sekali sekala jiwang xde hal bro.. :D

areev19 said...

Che Armster : hee...mane ade jiwang..biase2 je.. :P

hans said...

nih lirik lagu ke ekau tulis sendiri?
gua confuse lak
ekekekek


den nak kongsi video yang mampu buat ekau muda 10 tahun dari usia sebenar selepas menontonnya

p/s : Lagu Waka Waka versi terbaru..Shakira Kalau Tengok Nih Confirm Nangis

areev19 said...

hans : ermmm...lirik lagu tapi aku gabungkan sesuai dengan kehendak semasa.. ;)

Arra JaSmY said...

suke lirik lagu nih..meaningful sgt kan..:)

areev19 said...

Arra JaSmY : yeah...very2 meaningful for me.. :|

Nunady said...

wahwahwah , masa bila pulak areev pandau bab puitis ni...hehehe

Yatre Hayati said...

puitis sungguh......:)

FyZa said...

mod sy tacing baca entry nie..huhu

areev19 said...

Nunady : ek...alaa..skali skala ape salahnye...kalo rajin check la entry bwh label 'aku' atau 'areev19'..ade karya2 sebelum nie..heheh :P

Yatre Hayati : ;)

FyZa : uhuks..jom tacing same2 ;)

hans said...

wah
hebat juga ekau yer

p/s : Review Film : Inception Memang Terbaik! Aku Sangat Teruju! Kreatif!

areev19 said...

hans : er...hebat apenye..ish3

hans said...

dah ko kata ko ubah sikit2
hebat lah tu
hohoho

P/S : Sebab Pinggang Gua Tergeliat Jadi Hari Nih Gua Jawab Soalan Jer Lah

areev19 said...

hans : heee...aku xubah pun lirik die, just campur-adukkan je.. :)

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan