Monday, April 26, 2010

Chelsea 7 - 0 Stoke City : Kau buat aku tersenyum ^___^


Setelah tewas 2-1 kepada Tottenham Hotspurs minggu lepas, Chelsea berjaya mendapatkan kembali momentum yang diperlukan bagi menjuarai EPL pada musim ini setelah membelasah pasukan pertengahan, Stoke City dengan jaringan 7 gol berbalas kosong di Stamford Bridge.

 Kalou menjaringkan hatrick!

Ia merupakan kali ketiga pada musim ini Chelsea berjaya menjaringkan 7 gol dalam satu-satu perlawanan liga setelah menang 7-2 menentang Sunderland, dan 7-1 menentang Aston Villa, kesemuanya di Stamford Bridge!

Antara perkara menarik dari perlawanan ini

Salomon Kalou berjaya menjaringkan hatrick pertamanya untuk Chelsea pada perlawanan ini, selain Lampard (2 gol), Sturridge, dan Malouda.


Berikut ialah statistik perlawanan :


Baca laporan penuh di SINI.
Rating Pemain di SINI.

 Man of the match - Salomon Kalou (21)

13 comments :

r.k said...

ghua tunggu versi PES !

areev19 said...

alahai...versi PES tak dapat dibuat pada masa ini berikutan PC saya telah disambar kilat dan belum diperbaiki..uhukz... T__T

r.k said...

tu kene cepat setel tu bro . ghua mengidam dah ni . haha Final FA nak dekat .. keh keh

areev19 said...

hehee...insyaallah kalo mnang FA CUP dgn EPL aku buat the very special entry dalam versi PES :)

Oong-ong said...

chelsea3!!!!

Anonymous said...

maCy pn tersnyum..lalala~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hakhakhak...

gua boleh tersenyum gumbira

tot tot kecik said...

yeah..yeah..
go chelsea..!
go blue..!
yahooo...

Unknown said...

yes...chelsea menang:)

Unknown said...

yes...chelsea menang:)

Sesopie said...

Chelsea chelsea! i like!

Wawaezrill said...

Chelsea We R Da Champion!!!!

Amirah Rashid said...

yeahh. lampard berjaya buatku tersenyum! :D

 

Be My Followers

WE/PES/FIFA Gamer

WE/PES/FIFA Gamer