Tuesday, January 5, 2010

PES 2010 ONLINE MODE

Salamx...

Kepada semua pemain2 PES2010 versi PC, khususnya di Malaysia..marilah kita bermain PES2010 secara online dengan menyertai dan memeriahkan lagi komuniti PES2010 LOWYAT.net~!



Anda boleh search COMMUNITY ini dengan kata kunci "PES LYN" dalam Online Mode.

Buat masa sekarang, sudah ada lebih 20 org ahli community yg telah berdaftar. Jadi, apa tunggu lagi? Jom ar lawan! Ckp saja xda guna! hehehe

Kalau taknak join community pun takpe, korang still boleh main online dgn org dari negara lain melalui QUICK MATCH kat dalam online mode nie.

***Utk bermain Mode ONLINE dalam PES2010, anda perlu bermain game PES2010 versi PC yg ORIGINAL..sbb korang perlu register Username yg menggunakan specific cd-key, terhad kpd 1 username utk setiap CD ORI.

***Korang boleh beli game ni di kedai2 game pc yg berhampiran, atau di kompleks2 seperti di Midvalley, One Utama dan The Curve (banyak lg tempat ade, ni contoh jer). Atau korang boleh beli atau order secara online di TSB dan PCGAME.

Kat bawah ni aku sertakan screenshots dari PES2010 ONLINE mode..



Inilah sebab kenapa korang kena bli PES2010 yg ORI utk main online..

Contoh username aku :)

Setiap kali login, korang akan dipaparkan dengan statistic online korang

Mari join community!

Inilah community yg dimaksudkan..kalau korang ade community Malaysia yg lain, bagitahu la ye

Aku menyertai room Captainzxx, seorang ahli community PES LYN utk memulakan 1 v 1 match

Pilih team macam exhibition mode

Gameplay pun macam biasa, bergantung kepada connection internet (Streamyx 512 pun dah boleh, tapi tgk tempat la, Streamyx 1mb konpem ok)

Kalau taknak join community, korang boleh cuba VS. Match, iaitu random player dari seluruh dunia akan dipilih utk melawan korang

Korang boleh bermain Quick Match atau masuk Match Lobby

Pilih sama ada 1 vs 1 atau 2 vs 2

Matchmaking in progress...

Oh yeah..aku dapat lawan player dari Jordan..

Contoh semasa bermain online mode. Icon 1 dan 2 menunjukkan Player 1 dan Player 2. Manakala Bulat kecil bawah nombor tu menunjukkan tahap connection. Memandangkan player lawan ni dari Jordan, icon bulat berwarna merah iaitu tak berapa laju, jadi korang akan 'lag' sikit semasa bermain. Sebab tu aku harap lebih ramai org Malaysia join, barulah lagi best & tak lag kalau main online!


***Retail price game ni ialah RM149.90. Mahal? Ala..bende lain korang boleh beli mahal2..Ape salahnya skali skala beli game ori plak..tak rugi pun! :)

Info lebih lanjut :

No comments :

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan