Sunday, January 31, 2010

Alice

Alice - Avril Lavigne 
(Alice in Wonderland OST)

Trippin out
Spinning around
I'm underground
I fell down
Yeah I fell down

I'm freaking out, where am I now?
Upside down and I can't stop it now
Can't stop me now, oh oh

I, I'll get by
I, I'll survive
When the world's crashing down
When I fall and hit the ground
I will turn myself around
Don't you try to stop me
I, I won't cry

I found myself in Wonderland
Get back on my feet, on the ground
Is this real?
Is this pretend?
I'll take a stand until the end

I, I'll get by
I, I'll survive
When the world's crashing down
When I fall and hit the ground
I will turn myself around
Don't you try to stop me
I, I won't cry

I, I'll get by
I, I'll survive
When the world's crashing down
When I fall and hit the ground
I will turn myself around
Don't you try to stop me
I, and I won't cry

Thursday, January 28, 2010

Special Post : Karen Kong

Salamx...utk special post kali ni, aku nk bcerita sket pasal seseorang yang bernama Karen Kong.

Karen Kong

Tuesday, January 26, 2010

Squall


Squall - Matsumoto Eiko / Fukuyama Masaharu


English Translation

The sky is so beautiful
Making the recent rain seem like a lie

Because you smile like that
I get happy without even noticing

Your slightly-too-large shirt
I just now grabbed onto the sleeve as you passed...

I'm so much in love it's sad
I can't hide this pain anymore
I want to be with you more
Just the two of us
I want you to make my summer longing come true
I've been searching, just for you...

The sweating glasses of iced tea
And too many Polaroids

Because we frolicked around like that
The way home seems so lonely

The train station dyed by the sunset
You wave your hand as you get farther away...

I'm falling in love so much it hurts
I can't hide this passion anymore
I always dreamed
That we'd meet each other
I want you to understand my summer longing

And I touched the rain!
So I need your love

I'm in love, I'm falling in love
I won't hide this passion anymore
I dreamed
That we finally met
An unending summer longing
I've been searching, just for you...


Friday, January 22, 2010

Special Post : Aya Ueto

Aya Ueto

Oh yeah...Aya-chan.... actress J-Dorama & J-Idol yg paling aku minati~!

Nama Aya Ueto sememangnya dah lama aku ketahui. Aya-chan = CM Queen! Namun detik penting yang telah berjaya membuatkan aku jatuh chenta pada Aya Ueto ialah selepas menonton dorama Attention Please! (AP). Yeah, dorama mengenai Misaki Yoko (Aya Ueto), seorang gadis yang bersifat gila2 yang mencuba nasib menjadi Cabin Attendant (CA) atau lebih dikenali sebagai pramugari. Siapa ada tgk siri Awan Dania di saluran Astro?

Thursday, January 21, 2010

Review Ninkyo Helper & Koishite Akuma

Salamx..tibalah masa utk review 2 dorama (tak berapa baru) tapi yg baru aku tgk.. =)


Ninkyo Helper

Tsubasa Hikoichi (Kusanagi Tsuyoshi) merupakan seorang ketua cawangan yakuza yang menjalankan perniagaan meminjamkan wang (along) yang beroperasi di sekitar Roppongi. Selepas kematian Boss Besar kumpulan mereka (bergelar HAYABUSA), penggantinya, Takuyama Gensuke (Matsudaira Ken) telah meminta semua ketua-ketua cawangan termasuk Hikoichi untuk menerima latihan sebelum dipilih menjadi Ketua Kumpulan Hayabusa.

Review Old Dogs


Sipnosis Ringkas :
OLD DOGS mengisahkan tentang 2 sahabat karib dan rakan kongsi perniagaan, Charlie (John Travolta) dan Dan (Robin Williams). 7 tahun sebelum ini, Dan pernah bercerai dan mengalami tekanan perasaan, dan demi menggembirakan kembali rakan karibnya, Charlie telah mengajak Dan pergi bercuti di mana akhirnya Dan telah menemui jodoh untuk berkahwin sekali lagi semasa percutian tersebut. Tapi perkahwinan tersebut tidak kekal kerana mereka bercerai tidak lama selepas itu.

Wednesday, January 20, 2010

Tuesday, January 19, 2010

Ten Men Went To Mow


Ten Men Went To Mow

We're the boys in royal blue, we're come from Stamford Bridge,
And we will follow the Chelsea..
One man went to mow, went to mow a meadow
one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Two men went to mow, went to mow a meadow,
Two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Three men went to mow, went to mow a meadow,
Three men, two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Four men went to mow, went to mow a meadow,
Four men, three men, two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Carefree wherever you may be!
We're the famous CFC!
And we don't care wherever we may be
'Cause we're the famous CFC!

Five men went to mow, went to mow a meadow,
Five men, four men, three men, two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Six men went to mow, went to mow a meadow,
Six men, five men, four men, three men, two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Seven men went to mow, went to mow a meadow,
Seven men, six men, five men, four men, three men, two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim,
So cheer us on through the sun and rain,
'Cause Chelsea, Chelsea is our name!

Eight men went to mow, went to mow a meadow,
Eight men, seven men, six men, five men, four men, three men, two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Nine men went to mow, went to mow a meadow,
Nine men, eight men, seven men, six men, five men, four men, three men, two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Ten men went to mow, went to mow a meadow,
Ten men, nine men, eight men, seven men, six men, five men, four men, three men, two men, one man and his dog Spot!
Went to mow a meadow,

Chelsea x4

Flying high up in the sky,
We'll keep the blue flag fying high,
From Stamford Bridge to Wembley,
We'll keep the blue flag flying high! x3

Monday, January 18, 2010

I Live My Life For You

I Live My Life For You - Firehouse

You know you're everything to me and I could never see
The two of us apart
And you know I give myself to you and no matter what you do
I promise you my heart

Sunday, January 17, 2010

Cinta 3 Musim


Salamx...

Siapa yang pernah menonton filem trilogy Cinta 3 Musim? Filem ni merupakan antara filem terawal yang hanya dijual dalam bentuk VCD, ianya tidak ditayangkan di pawagam langsung! Dan yang lebih menarik, trilogy Cinta 3 Musim ini merupakan karya pengarah hebat dan terkenal iaitu Aziz M. Osman.

Saturday, January 16, 2010

«±« X-ChRoMe v9.3 »±»





Salamx.. sape kat sini pernah dengar ape itu mIRC? mIRC merupakan singkatan kepada Internet Relay Chat, iaitu suatu medium bersembang secara online (chatting) yang amat popular pada suatu ketika dahulu. Zaman sekarang, aplikasi seperti Yahoo! Messenger dan MSN Messenger lebih popular di kalangan pengguna internet.

Never Say Never

Never Say Never - The Fray

Some things we don't talk about
rather do without
just hold a smile
falling in and out of love
ashmed and proud of, together all the while

you can never say never
while we don't know when
time and time again
younger now then we were before

don't let me go
don't let me go
don't let me go

don't let me go
don't let me go
don't let me go

picture you're the queen of everything
far as the eye can see
under your command
i will be your guardian
when all is crumbling
i'll steady your hand

you can never say never
why we don't know when
time and time again
younger now then we were before

don't let me go
don't let me go
don't let me go

don't let me go
don't let me go
don't let me go

we're pulling apart
and coming together again and again
we're growing apart
but we pull it together
pull it together, together again

don't let me go
don't let me go
don't let me go

don't let me go
don't let me go
don't let me go
(x2)

Thursday, January 14, 2010

Aku Rindu Kamu Bagai Nak Gila

Aku Rindu Kamu Bagai Nak Gila

Aku pernah memanggil kamu gadis ku
Aku pernah memanggil kamu sahabat ku
Aku pernah memanggil kamu cinta
Cinta yang tak pernah ku miliki
Bila aku fikirkan tentang kamu
Aku tak tahu apa yang perlu ku lakukan
Bilakah dapat ku bertemu dengan mu semula

Aku rindu kamu bagai nak gila
Lebih dari yang kata-kata mampu ucapkan
Aku rindu kamu bagai nak gila
Setiap minit setiap hari
Sungguh ku tak bermaya
Bila cinta mu tiada disisi
Aku rindu kamu, rindu kamu, rindu kamu
Aku rindu kamu bagai nak gila

Kamu segala yang aku inginkan
Kamu segala yang aku perlukan
Tidak dapatkah kamu lihat bagaimana ku rasakan
Tidak dapatkah kamu lihat kesakitan ku begitu benar

Bila aku fikirkan tentang kamu
Aku tak tahu apa yang perlu ku lakukan
Bilakah dapat ku bertemu dengan mu semula

Aku rindu kamu bagai nak gila
Lebih dari yang kata-kata mampu ucapkan
Aku rindu kamu bagai nak gila
Setiap minit setiap hari
Sungguh ku tak bermaya
Bila cinta mu tiada disisi
Aku rindu kamu, rindu kamu, rindu kamu
Aku rindu kamu bagai nak gila

Aku rindu kamu bagai nak gila
Lebih dari yang kata-kata mampu ucapkan
Aku rindu kamu bagai nak gila
Setiap minit setiap hari
Sungguh ku tak bermaya
Bila cinta mu tiada disisi
Aku rindu kamu, rindu kamu, rindu kamu
Aku rindu kamu bagai nak gila

Aku rindu kamu bagai nak gila

Aku rindu kamu bagai nak gila

Aku rindu kamu bagai nak gila..


Hak Cipta Terpelihara areev19 2010

Tuesday, January 12, 2010

Taman Tamadun Islam (TTI), Terengganu

Salamx..

Pada 11 Januari 2010 yang lalu, saya telah berkesempatan untuk pergi melawat ke Taman Tamadun Islam (TTI) yang terletak di Pulau Wan Man, Terengganu. Memang kagum dan teruja rasanya apabila mempunyai peluang untuk melawat ke sebuah 'taman monumen' yang bertemakan tamadun Islam ini. Di sini juga terletaknya Masjid Kristal yang begitu popular dan pernah mencetuskan kontroversi pada suatu ketika dahulu. Ok lah, di post ini saya cuma ingin berbicara dan memfokuskan tentang Taman Monumen yang begitu mengujakan ini.


Sekitar Taman Tamadun Islam (TTI) - kelihatan Masjid Kristal

Wherever You Will Go

Wherever You Will Go - The Calling

So lately, been wonderin
Who will be there to take my place
When I'm gone, you'll need love
To light the shadows on your face
If a great wave shall fall
And fall upon us all
Then between the sand and stone
Could you make it on your own

Saturday, January 9, 2010

Tutorial untuk install Mixed Patch v1.0 for PES2010


Tutorial : Bagaimana install Mixed Patch v1.0 for PES2010

Utk post kali ni aku nk beri tutorial ringkas macam mane nak install patch PES2010 aku yg terbaru nie.
Diharapkan dengan penerangan melalui gambar, anda akan lebih mudah untuk difahami.

Wednesday, January 6, 2010

areev19 Mixed Patch v1.0 for PES2010

areev19 Mixed Patch v1.0 for PES2010

6th January 2010

Features :

-ALL FEATURES FROM PESEDIT 1.4 PATCH-

-Malaysia National Team (replacing Indonesia : no offense, but Indonesia is the only country that can be edited in game)

-Chelsea FC players added :

Fabio Borini, Jeffrey Bruma, Sam Hutchinson (replacing Micheal Woods), Jacopo Sala - all with facescans

-New Chelsea player faces : Bosingwa & Ballack

-New ESPN Scoreboards & Replay

-New Stadium Intros


Tuesday, January 5, 2010

PES 2010 ONLINE MODE

Salamx...

Kepada semua pemain2 PES2010 versi PC, khususnya di Malaysia..marilah kita bermain PES2010 secara online dengan menyertai dan memeriahkan lagi komuniti PES2010 LOWYAT.net~!

Saturday, January 2, 2010

Become A Legend


Sape yg main PES2010?? Bagi sesiapa yg pernah main game PES2010 ni, mesti tau pasal BECOME A LEGEND (BAL) mode.. Mode nie diperkenalkan dalam PES2009 lagi, dan dalam versi PES2010 kita dapat tgk beberapa peningkatan yg menarik!

 

Be My Followers

WE/PES/FIFA Gamer

WE/PES/FIFA Gamer