Thursday, December 31, 2009

areev19 MAS Savefile/Optionfile for PES2010 v1.0

Salamx..adakah anda pemain PES 2010 versi PC?? Teringin bermain menggunakan pasukan kebangsaan Malaysia?? Kini anda mampu! (iklan, hehehe)

Wednesday, December 30, 2009

Nostalgia 4th Bestari Siri 2 (2007/08)


Salamx..kali nie plak video2 yg dirakamkan semasa sesi 2007/08 di Universiti Malaya..

Saturday, December 26, 2009

Nostalgia 4th Bestari Siri 1 (2006/07)


Salamx..

4th College~!!! Yezzzzaaa!!
Olele~! Oi!
Olelelele~! Oi! Oi!

Kali nie aku nk bkongsi video2 yg pnah dirakamkan semasa aku menjadi penghuni 4th College / Kolej Kediaman Keempat (Bestari), Universiti Malaya.

Friday, December 25, 2009

Review Avatar & Sherlock Holmes

Salamx..Tora datang lagi...eh, tak tak tak..utk post kali ni, aku nk wat sdikit review mngenai 2 filem yg baru aku tgk beberapa hari yg lalu.. :)

AVATAR

Thursday, December 24, 2009

Review 14-sai no Haha & Konkatsu & Mei-chan no Shitsuji

Salamx...setelah lama aku x post blog, kini tiba masanya utk aku kembali mengepost.. oh yeah! ini jugak merupakan post ke-100 aku utk blog nie.. (tahniah2 :P)

utk post kli nie aku nk wat sdikit review n rating utk 3 dorama yg aku dah tgk..

1. 14-sai no Haha (Mother at Fourteen)


Pertama skali, yg membuatkan aku berminat nk tgk dorama ni dlu ialah sbb rating yg agak tinggi di DramaWiki. Kedua, sebab pelakon utamanya SHIDA MIRAI! Ketiga, sbb aku dah xde bende nk buat waktu cuti kat rumah ni..(hehee).

Wednesday, December 9, 2009

20 OST Terbaik J-Dorama


salamx...
slalu aku bg rating utk dorama je..kali ni aku nk bg rating utk soundtrack dorama pulak.. soundtrack smemangnya memainkan peranan penting dalam menjadikan dorama lebih best~


1. Koko dewa nai dokoka e - GLAY (10/10)

Sunday, December 6, 2009

Review Atashinchi no Danshi & Buzzer Beat

Salamx..

utk kali ini, aku nk wat sdikit review ttg 2 J-Dorama yg aku baru habis tgk sepanjang cuti 2 minggu kat rumah nie.

Atashinchi no Danshi

Sinopsis
Dorama mengisahkan ttg Chisato, seorang gadis yg terpaksa hidup tanpa rumah (homeless) dan sering dikejar oleh pemiutang2 (along) yg memintanya membayar 100, 000, 000 yen (= rm 1 juta/RM3,741,011.1991), iaitu hutang perjudian bapanya kerana bapanya telah menamakan Chisato sebagai pembayar hutang tersebut.

Saturday, December 5, 2009

Kenapa

Kenapa

Kenapa, kamu selalu lakukan ini padaku
Kenapa, tidak kah dapat kamu lihat melaluiku
Mengapa kamu berkelakuan begini
Seperti kamu tidak kisah langsung
Adakah kamu jangkakan aku untuk percaya
Hanya aku seorang yang 'jatuh'

Thursday, December 3, 2009

Tamat Sem 7 & Review (500) Days of Summer, 2012 & New Moon

Salamx...

Pada tanggal 19 November 2009 yang lalu, berakhirlah sudah peperiksaan terakhir ku sebagai Undergrad di Universiti Malaya (UM is ONE!). Peperiksaan kertas Teknologi Bioproses yang pernah menjadi penamat peperiksaan yang mendukacitakan bagi SEM 5 yang lalu (pepaham la ye). Alhamdulillah akhirnya aku berjaya menghabiskan pengajian Undergrad ku di Universiti tercinta ini. Sekejap je dah hampir 5 tahun aku menjadi warga UM (sejak PASUM 05/06).

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan