Tuesday, December 30, 2008

Tagged?!

salamx..
bwat ptama kalinye ade org tagged aku...aku pon xbrape paham ape kebende nye tagged nie..tp aku try jer la layan... ok...org yg tagged aku sblom nie aslam ( http://mavedodo.blogspot.com/2008/12/waaa-this-is-my-1st-tag.html )..aslam nie classmate aku smasa skolah menengah... org nye hensem woo... sesape nk bkenalan sile2.. hahahaha

Monday, December 29, 2008

Selamat Menyambut Awal Muharram 1430H dan Tahun Baru 2009!



dikesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat menyambut Awal Muharram atau Tahun Baru Islam 1430 Hijrah dan Selamat Tahun Baru 2009 Masihi...taun nie dkat2 jer taun baru kalendar Hijrah ngn kalendar Gregorian... :)

tidak lupa juga kepada semua pelajar2 universiti2 di sluruh Malaysia amnya dan Universiti Malaya khususnya, selamat memulakan semester baru sesi 2008/09..

kepada pelajar2 skolah, seminggu lg skolah nk bukak kan?? so selamat kembali ke sekolah! yea2 :)

Saturday, December 20, 2008

The Day Has Come!


for this post i wanna share one of my fav album.. "The Day Has Come" by Cheyenne Kimball..this album was released on July 11, 2006..i wonder why this album never out in Malaysia eventhough most of the songs are quite nice and easy to listening..i even tried to search in the Tower Records but never found it there..

Tuesday, December 16, 2008

Isnin 15 Disember dan FIFA MANAGER 09

Petang.. (5pm++)

Akibat keboringan yg nyata di bilik...maka aku, Tofio ngn Fiqi tlah pg ke OU n The Curve...

Tofio : Aku nk pg Borders..
Aku : Aku nk cri game..
Fiqi : Saje jalan2..

Friday, December 12, 2008

20 perkara / perbuatan / perlaksanaan / sikap yang aku paling xsuka!

20 perkara / perbuatan / perlaksanaan / sikap yang aku paling xsuka!

utk post kli nie aku nk mnyatakan 20 bende yg paling aku xsuka or maybe org laen pon xsuka kalo ianya blaku kpd anda smua...

1. MUNGKIR JANJI
mudah sgt org mlafazkan pkataan "janji" tapi adakah die dpt tunaikan?? sesunggohnya "Kata Itu Kota"..jd jgn sdap2 jer sbut "janji" tp xde usaha nk tunaikan...kalo dah dari awal rase xdpt nk janji baek xyah janji jer...lebih baik tidak memberikan sebarang harapan dari awal daripada mempunahkan sgala harapan di kemudian hari..

Tuesday, December 9, 2008

selamat hari raya aidiladha



rasenye blom tlambat utk aku mngucapkan slamat hari raya aidiladha kepada semua umat Islam yg menyambutnya di seluruh dunia... selamat menunaikan ibadah haji dan korban kepada semua... :)






Gambar diatas diambil pada petang Hari Raya Aidiladha Kedua, 9/12/08 dikawasan rumahku.. PELANGI di atas Masjid Al-Falah, Taiping, Perak

Tuesday, December 2, 2008

jenis2 pemakaian tudung..

artikel nie aku jumpe kat satu blog...actually copy n paste dri website brite gak kot..tp pduli la dri mane aku amek artikel nie, sbb yg penting renung2kan la yg tertulis kat dlm nye sbb mmg itulah realiti yg berlaku kini... :)


KUALA LUMPUR, 28 Nov (Hrkh) - Sesekali pembaca diajak untuk 'keluar' daripada kelaziman membicarakan isu-isu dan politik semasa sebagai satu riadah minda malah sebagai panduan untuk meneruskan gaya hidup yang berlandaskan agama mengikut tuntutan Allah dan RasulNya.

Monday, December 1, 2008

3 x kechewa..

1/12/2008...

kechewa 1
jam 2am++..chelsea kalah kpd arsenal 2-1 kat stamford bridge stelah leading 1-0..
yg plng mngecewakan goal pnyamaan/ptama arsenal jelas2 offside dkat semeter..rabun ker tgh melamun si encik linesman tu smpai xprasan... dem!

Saturday, November 29, 2008

boyz nite out...

28/11/08...




Bowling @ Midvalley

Thursday, November 27, 2008

Hanabi Lyrics Translation..

Hanabi ( Fireworks )

What value left is there
in this world I live in?
I start thinking its all meaningless
or maybe I’m just tired?

Saturday, November 22, 2008

Selamanya

Salamx...slamat bcuti kpd smua yg sdg bcuti skrng nie...kat bwh nie aku post lirik lagu "Selamanya" yg diadaptasi dari lagu "True" oleh Ryan Cabrera..aku tulis lirik nie da lame, smasa aku kat Pusat Asasi Sains UM (2005/06) lg..dan rasanye cume 2-3 org jer pnah tgk @ tau pasal nie..

kini rasenye da tiba mase aku publish kot?? hahahaha...anyway ini HAK CIPTA TERPELIHARA © Areev19 okeyh!

Thursday, November 20, 2008

18 November..

18 November 2008...

3.00pm++..
ari nie aku bersama rumateku tofio tgk wayang madagascar 2 : escape 2 africa kat midvalley...critenye boleh tahan la...boleh layan gelak dlm panggung tu... overall aku ksi 7.5/10..so sesape yg tgh bosan dan tak tahu nk buat ape cuti2 nie..boleh la pg tgk cite madagascar 2 nie..




Monday, November 17, 2008

yeaaah...abes jugak xm aku akhirnye...





17 november 2008...

terlebey dulu aku nk ucapkan heppy besday kat sorang kawan aku yg bernama che nasri aka angah... smoga anda dpnjngkn umor n dmurahkan rezeki...smoga kekal bahagia bsama tunangnye.. :)


Friday, November 14, 2008

Thursday, November 13, 2008

When It Rains..

When It Rains - Paramore

And when it rains,
On this side of town it touches,
everything.
Just say it again and mean it.
We don't miss a thing.

Monday, November 10, 2008

Lagu Kita..

hrmm...buat masa skarang nie aku asyik layan lagu nie jer..lirik pon ok..lagu pon ok..


Lagu Kita - Aizat

Deras hatiku berdetak
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam teman kita
Dengan angin meniup sayu

Wednesday, November 5, 2008

Selamat Menghadapi Peperiksaan!!



rasenye blom tlambat utk aku mngucapkan slamat menghadapi peperiksaan final kepada smua yg sdang menghadapinya, walaupun ade yg dah habis..khususnya kat Universiti Malaya...

yg pnting xm aku start esok, subjek Teknologi DNA Rekombinan, pukul 11.30am di Bangunan Peperiksaan UM...smoga kita smua bjaya dlm peperiksaan kali ni.. ALL THE BEST TO ALL!!





SELAMAT MENGULANGKAJI PELAJARAN!!


Tuesday, November 4, 2008

AS Roma vs Chelsea FC streaming!



here i want to share streaming links for tonight uefa champion league match between A.S. Roma and Chelsea FC..

http://www.viewlivefooty.com/contents/04.11.08/AS-Roma-Chelsea.php

http://www.viewlivefooty.com/contents/04.11.08/ASRoma-Chelsea.php

http://livetv.ru/en/eventinfo/15516/

Monday, November 3, 2008

bErmuLanya sEbuaH cEriTa..



sUaTU PetAnG YnG hUjan..

tEtIBer TeRasE nK rEGIStEr BlOg Aku SnDIRI..bUkan tAK TerLiNTas SebELUM niE, cUmE Cam xSmPai Mud lG kOT?? tAPi AkhirNyA PaDa JaM 4.32pM (3 NOvemBer 2008) TerLaHirLah BlOg Aku SndIRI..
 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan