Friday, December 31, 2010

Thanks for the memories..


31 Disember 2010..

2010...Thanks for the memories..
Tahun yang banyak meninggalkan kenangan dalam hidup aku..yang banyak membawa perubahan, memberikan pengalaman, dan pengajaran dalam hidup aku..Cepatnya masa berlalu..Semoga apa yang telah berlaku tahun nie akan terus mematangkan aku dalam menghadapi kehidupan yang penuh dengan dugaan dan cabaran di masa akan datang.. Ameen.

2011...Welcome to my life..
Tahun baru..azam baru? pernah ke aku buat azam tahun baru? Yang penting kita kena sentiasa berazam untuk berubah dan menjadi lebih baik, tak semestinya tunggu tarikh-tarikh tertentu kan? Hrmmm...Will tomorrow be a better day?


TEN! TEN! TEN! 

Jom layan video nie jap.. konpem gelak! =)


Thursday, December 30, 2010

[Tutorial] Hiasi photostream FB anda dengan Harimau Malaya!!

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Seperti yang semua sedia maklum, semalam skuad Harimau Malaya iaitu skuad bolasepak Malaysia telah berjaya menjuarai AFF Suzuki Cup setelah menewaskan Indonesia 4-2 secara agregat (walaupun tewas 1-2 semalam).

Tahniah saya ucapkan!!

Skuad Harimau Malaya

Jurulatih!! K. Rajagopal

Safee Sali, penjaring terbanyak kejohanan


[Tutorial] Hiasi photostream FB anda dengan Harimau Malaya!!

HARIMAUMALAYA

Photostream FB tu ape? 
Photostream FB tu korang dapat lihat di profile page FB yang baru, dimana 5 gambar terbaru yang korang di 'tag' akan terpampang di bahagian atas profile page korang. Macam dalam gambar di atas nie, saya telah gantikan dengan tulisan HARIMAU MALAYA, sempena dengan kejuaraan Malaysia semalam. 

Saya ada menyediakan tutorial ringkas tentang bagaimana nak buat gambar menarik di photostream nie di entry lepas. Boleh rujuk SINI.

Baiklah, untuk kali nie, saya telah sediakan set gambar untuk photostream FB yang telah di edit sendiri oleh saya (gambar asal diambil setelah google di internet, dan sumber asal kalau tak silap ialah website rasmi harimaumalaya.com.)

Bagaimana nak gunakan?

1. Download set gambar tersebut di SINI.

2. Extract semua kelima-lima file gambar tersebut di mana-mana yang korang senang cari.

3. Upload kan kelima-lima gambar tersebut di FB korang. (Lebih baik kalau korang upload ke dalam photo album baru)

4. Tag kan nama korang (diri sendiri) pada kelima-lima gambar tersebut, bermula dengan gambar bernama har5, diikuti har4, har3, har2, dan har1.

5. Siap!! 



WALLPAPER :

Korang boleh buat wallpaper desktop sementara kehangatannya belum reda..hehe
(kredit kepada page FB Nike Football Malaysia)

Klik SINI untuk download wallpaper di atas.




p/s : Semua adalah pemenang, tiada pengalah dalam perlawanan akhir semalam. Walaupun Malaysia kalah 1-2, tapi Malaysia tetap merangkul kejuaraan dengan agregat 4-2. Sekali lagi ucapan tahniah dari saya!!



Sumber :


Sunday, December 26, 2010

Good Luck Malaysia..!


Good Luck Malaysia..!

Sunday, December 19, 2010

Movie Marathon !

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Pagi tadi aku dgn abg aku telah pergi ke One Utama (OU) sbb kononnye nak vroom vroom kat Sony Centre sempena Gran Tourismo 5 Asia Tournament Malaysia Prelims..


Tengok2 rupenye competition tu start pukul 2pm..ape daa...buat competition tapi ikot suka hati die je nak start pukul brape..Dalam event detail yg diwar-warkan dalam internet takde bagi pun waktu event start..zzzz

Makanya aku dgn abg aku pon terus cancel sbb kami nak ke e@curve plak utk tengok movie 'Aku Masih Dara' dgn geng2 superfriends Yana (Yana Samsudin)..Tapi Yana tak dapat dtg sbb ade shooting.. adesss..terlepas aku nk jumpe Yana..haha

PG13 yer adik-adik!

Abis je tengok movie tu, aku dgn abg aku layan plak cite 'Hantu Kak Limah Balik Rumah'. Kirenye marathon la nie, dah lame tak buat movie marathon camnie. Hoho..

Filem terbaik Mamat Khalid setakat nie, at least pada pendapat aku. =)


Okelah, kesimpulannye aku bagi 'Aku Masih Dara' = 6.5/10 dan 'Hantu Kak Limah Balik Rumah' = 9/10

Ceciter, ceciter..

Eh..nak tau knape? korang pg la tengok sendiri sementara masih ade di pawagam! haha!


p/s : Maaf kepada rakan2 blogger sbb dah lama aku xbuat dan membalas kunjungan ke blog korang.. Mungkin motivasi diri utk buat blogwalking mcm dulu tue da bkurang..Ape2 pun trimas la kpd semua yg masih sudi melawat blog nie ye.. Aku taknak la gune aplikasi auto blogwalking tu..sbb bagi aku, cara tue menunjukkan yg kite tak IKHLAS berblog..jadi, fikir-fikirkanlah..dan selamat beramal..! =)

Friday, December 17, 2010

[Tutorial] Jom jadikan profile FB baru sesuatu yang menyeronokkan..erk?

[Tutorial] Jom jadikan profile FB baru sesuatu yang menyeronokkan..erk?


Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.


Semalam time aku borink di waktu malam, aku pun melawat la blog2 yang terdapat dlm blog list aku nie..skali terjumpe artikel nie di blog Mr. Piratz..Kat situ die ade ajar 2 langkah utk cantikkan profile page baru Facebook korang. Satu cara ialah dengan menggunakan photoshop, dan satu lagi menggunakan website.

Seperti yang korang semua tahu, Facebook (FB) baru je menaiktaraf profile page kepada yang baru..Ramai jugak yang tak puas hati dan nak tukar balik ke profile page yang lama. Aku sendiri baru terase nk tukar ke profile page baru nie tadi. Bukan ape, walaupun kite tak suka dengan sesuatu yg baru, hakikatnye kite kene terima perubahan. Takkan la nak berada di takuk yg lama kan? Tetambah bile ade care yang boleh korang guna utk ceriakan atau gunakan kelebihan yang ada pada profile page baru FB nie. Tak gitu??

Ape bestnye profile page FB yang baru nie? Korang boleh edit gambar menjadi hasil seni! errk...seni ker? Well, bergantung kepada kreativiti masing-masing. Orang pertama yang dipercayai menjadikan profile page FB nie sbg tempat karya seni ialah Alexandre Oudin.

Profile page Alexandre Oudin

Amacam, menarik tak?

Jom tengok profile page yg aku baru edit tadi..

Profile page aku - bLue iS tHe coLouR

Nie lah hasil percubaan pertama yang aku buat menggunakan website. Aplikasi yang aku gunakan ialah MS Paint, Microsoft Office Picture Manager, dan website Lunapic. Haha..simple kan? 

Kalau korang reti gune photoshop, maka korang boleh rujuk tutorial dari blog Mr. Piratz di SINI.

Kalau korang tak reti gune photoshop, maka aku cadangkan korang gune perkhidmatan percuma dari salah satu dari 2 website di bawah nie. 


2. PicCut

Klik Read More untuk baca tutorial/contoh bagaimana aku edit profile page menggunakan website Lunapic.

Monday, December 13, 2010

Lagu Taylor Swift kepada Superman



Song : Superman - Taylor Swift 

Tall dark and superman
He puts papers in his briefcase and drives away
To save the world or go to work
It's the same thing to me
Hes got his mothers eyes, his fathers ambition
I wonder if he knows how much that I miss him
And I know every word that you say, yay
You smile and say, "How are you?"
I say, "Just fine"
I always forget to tell you, I love you, I love you ... forever

I watch superman fly away
You've got a busy day today
Go save the world I'll be around
I watch superman fly away
Come back I'll be with you someday
I'll be right here on the ground
When you come back down

Talk dark and beautiful
He's complicated, he's irrational
But I hope someday you take me away and save the day, yeah
Something in his deep browns eyes has me singin'
He's not as bad like this reputation
I can't hear one single word they said, no
You really got places to be and I'll be old then
I always forget to tell you I love you, I loved you from the very first day

I watch superman fly away
You've got a busy day today
Go save the world I'll be around
I watch superman fly away
Come back I'll be with you someday
I'll be right here on the ground
When you come back down

And I watch you fly around the world
And I hope your you don’t save some other girl
I hope you don't forget about me
I'm far away but I'll never let you go
I'm lovestruck and looking out the window
Don't forget, don't forget where I'll be
Right here wishing the flowers were from you
Wishing the card was from you
Wishing the call was from you

'cause I loved you from the very first day

I watch superman fly away
You've got a busy day today to save the world
I'll be around forever and ever here
I watch superman fly away
I swear I'll be with you someday
I'll be right here on the ground
When you come back down

La, la, la

When you come back down 

Info :


p/s : selain Avril Lavigne, Taylor Swift menduduki tempat kedua carta artis wanita antarabangsa pilihan aku! haha ;)


Thursday, December 9, 2010

Selamat Hari Lahir ke-23 kepada Cik Nurul Hidayah


Selamat Hari Lahir yang ke-23 aku ucapkan kepada Cik Nurul Hidayah Bt. Yahya aka deXtRike (betul ke eje nie?) . Semoga awak dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan, sentiasa berjaya dalam apa yang diceburi dan bahagia di samping semua yang tersayang. Kawen jgn lupa jemput! =)

Nak tengok star ek? nah sy bg Patrick Star. LOL 



p/s : nah, cukup 3 version sy wish.. tanak lanje pape ke? hahaha


Sunday, December 5, 2010

Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS '10)

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera..

Korang ade dengar pasal event KL International Motor Show (KLIMS '10) tak?? Event nie bukan nye julung kali diadakan, tapi ia jugak bukanlah diadakan setiap tahun. Jadi sementara ianya masih berlangsung, tak salah kalau korang gunakanlah kesempatan yang ada utk pergi ke event nie.. =)


Sebenarnye siang tadi, aku dan 2 orang abang aku telah pergi ke KLIMS '10 nie yang sedang berlangsung di Putra World Trade Centre (PWTC). Event nie akan berlangsung dari 3 hingga 12 Disember 2010. Walaupun dah 2-3 kali event nie berlangsung di Malaysia, nie la baru kali pertama aku pergi.  Excited? Ntah la..saje pergi utk tengok2..

Kami datang dan sampai awal bagi mengelak kesesakan dan kesusahan mencari parking, apetah lagi hari minggu, Ahad, dan cuti sekolah pulak tuh. Jadi kalau korang nak datang, pastikan datang awal la yer? Okey lah, untuk korang yang belum berkesempatan utk pergi, di entry nie aku kongsikan dan ceritakan melalui gambar-gambar, ape yg ade kat KLIMS '10 nie.

Klik Read More untuk teruskan melihat gambar-gambar. 

Friday, December 3, 2010

.I Knew I Loved You.



I Knew I Loved You - Savage Garden

Maybe it's intuition 
But some things you just don't question
Like in your eyes
I see my future in an instant
and there it goes
I think I've found my best friend
I know that it might sound more than
a little crazy but I believe 

[chorus:] 

I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life 

There's just no rhyme or reason
only this sense of completion
and in your eyes
I see the missing pieces
I'm searching for
I think I found my way home
I know that it might sound more than
a little crazy but I believe

[repeat chorus] 

A thousand angels dance around you
I am complete now that I found you 

[repeat chorus to fade] 

Wednesday, December 1, 2010

[short REVIEW] The Social Network

short REVIEW : The Social Network


The Social Network 

'You Don't Get To 500 Million Friends Without Making A Few Enemies'



Sinopsis :

Siapa yang tak kenal Mark Zuckerberg?? Beliau merupakan billionwan (yer, bukan jutawan lagi dah!) yang paling muda sekali di dunia. Filem ini secara umumnya menceritakan tentang bagaimana dan apa yang berlaku di sebalik pembangunan laman sosial popular FACEBOOK oleh pengasasnya, Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg 

'Facebook' yang ada sekarang sebenarnya berasal daripada 'Thefacebook', iaitu laman sosial khas dan ekslusif bagi pelajar Universiti Harvard yang seterusnya berkembang ke beberapa universiti lain. Idea dan konsep 'Thefacebook' dikatakan telah dicuri oleh Mark Zuckerberg daripada pengasas 'HarvardConnection', iaitu adik beradik Cameron dan Tyler Winklevoss bersama rakan bisnes mereka, Divya Narendra.

Pengasas bersama Facebook, Eduardo Saverin yang juga rakan karib Mark Zuckerberg turut menjadi musuh dan menyaman Mark, apabila sahamnya di dalam Facebook dikecilkan sehingga 0.03%.

Mark Zuckerberg dan Sean Parker, pengasas Napster

Ingin tahu lebih lanjut mengenai pengasasan Facebook, apa kaitan Sean Parker dengan Facebook, siapa sebenarnya Mark Zuckerberg dan segala yang berlaku sebelum Facebook menjadi popular pada hari ini? Jangan buang masa lagi, sila pergi tonton filem nie kat pawagam cepat!!

Komen :
Kepada korang yang sememangnya pengguna tegar Facebook, maka korang wajib pergi tengok filem nie. Nilai murni? Pengajaran? Seperti tagline filem nie, 'You Don't Get To 500 Million Friends Without Making A Few Enemies'. Ermm...yang lain korang boleh fikir sendiri. =)



RATING :

Tahap Mengantuk : 1/5 
Tahap Keterujaan : 4.5/5
Tahap Jalan Cerita : 4.5/5
Tahap Nak Tgk Lagi : 3/5
Tahap Logik : 5/5 
Tahap Lawak : 2/5
Tahap G-Wunk : 1/5
Tahap Sedih : 3/5 
Tahap Pengajaran/Nilai Murni : 5/5 

Keseluruhan : 9/10


 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan