Monday, February 22, 2010

Rempit oh sempit..

Rempit oh sempit..

Salamx..

Apa perasaan anda, kalau anda sedang bawa kereta dengan berhati-hati dan tenang, tiba-tiba ada mat rempit mencelah-celah kat jalan yang sempit sampai kadang-kadang tu terlanggar side mirror kereta kita? Dah la buat kita terkejut, kalau kita terlanggar dia macam mana? Kalau anda terlanggar mereka ni sampai tergolek-golek, apa anda akan buat?

A) Turun dari kereta, bagi penyepak sekali
B) Turun dari kereta, tanya keadaan dia, offer bawa pergi klinik berdekatan
C) Turun dari kereta, bagi ceramah ringkas kat budak tu
D) Dah langgar, lari la, bukan salah kita pun, padan muka dia
E) A,B dan C

(Soalan di atas sekadar renungan kita bersama)

Agak-agak mak bapak budak tu akan salahkan anda tak sebab langgar anak mereka yang loqlaq merempit ni? Pernahkah mak bapak budak tu ambil tahu pasal anak mereka? Tahukah apa aktiviti anak mereka?

Mat-mat rempit ni selalu membuat free show kat tempat yang menjadi tumpuan orang ramai. Tapi mereka sedarkah yang aksi bodoh berbahaya mereka ni sebenarnya menyusahkan orang ramai dan sungguh annoying? Hrmmmm...

Kenapa lah sekarang banyak sangat cerita mat rempit ni? Benarkah pendedahan di media seperti di filem dan drama dapat memberi pengajaran kepada mat-mat rempit sekalian? Lebih banyak impak positif atau negatif? Fikir-fikirkanlah. Tapi aku suka tengok filem Adnan Sempit, hahahah.


**Bukan semua pengguna motosikal itu mat rempit yer. Aku pun guna motosikal juga, tapi pandulah dengan berhemah dan tidak menyusahkan pengguna jalan raya yang lain.


Maskot negara?
Australia : Kangaroo
Thailand : Gajah
Afrika Selatan : Rusa
China : Beruang Panda
Jepun : Godzilla
Malaysia : Mat Rempit?? 

LOL.. =)

Gambar diambil daripada Lowyat /k/

11 comments :

Mknace said...

:) :) :) sharing is power
pernah kena kat shah alam
mat rempit buat korner
terbaring depan keter aku
sib baik terlenyek tayar motor dia jerk
tu pun dia mintak maaf ngan aku.
aku no hal punya

atreyu strange said...

D.

Tambahan - hon sekuat hati sebelum berlalu pergi. Haha. Kejam.

Syafiq Kadiran said...

mmg bagi penyepak tros...
xd byk cakap da...

Kaseh Esmiralda said...

A

Cik Kaseh memang kejam... hahaha~~

tak payah ckp byk... kasi penyepak je mat rempit yg ske nyusahkan orang ni...

Nazatul shima said...

"wey!bakpe bengong ngat?mu ingt ni jalang tok mu ke?"
hehehe...cmtu la kot cakap kat derang..:D

1tomyam said...

susah nak paham jiwa mat rempit ni....apa yg nak ditonjolkan tak taulah bro...huhuhu

tricksrex said...

kalo bwk moto and also bwk kete so bleh phm ape yg both pihak rase..tp xde maaf bagimu mat rempit!

sayaBerd said...

trbaek la.
psl soalan tu ak pilih
ak plih B!

wakaka

hafizmd said...

Mat rempit agaknye saje nak tunjuk power..nak enjoy sajer..kate mereka, umur masih mude..jomla enjoy dulu, tua2 baru insaf..adeh..

p/s - ya Allah, jauhkanlah kami dari perangai buruk sebegini..ameen

Kaito said...

aku penah gak jumpe mat rempit ni...kurang ajar tol..menyampah aku....kalau aku nampak dia lagi kena accident....aku tolong gak tapi perli la skit...."kan dah kena, padan muka" hehe

H.A.F.I.Z.A said...

:) saya pun penah kena jugak dkt kemunting. Mat Rempit tue wat korner baring tak sempat mengelak, terkena kereta saya tp die tak jatuh pun sebab die sempat tendang dekat pintu kereta pastu terus belah. tak benti pun minta maaf. habis pintu keta sebelah pemandu kemek teruk akibat tendangan die. haishhhhhhhh.apa nak jadi dgn mat rempit sekarang!

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan