Thursday, February 18, 2010

Post-reunion SMKTT : Karaoke ala-ala konsert solo..zzz

Salamx...

Setelah berehat sehari selepas reunion hari Isnin lepas, hari nie (Rabu,17/2/2010) aku, Ikhwan dan Habib telah berkaraoke selama 3 jam di REX BOX (yer, REX BOX, tak salah ejaan), Taiping. Harga boleh tahan la, tapi mahal sikit malam nie sebab harga cuti. Tapi memandangkan dah sampai, kami tiga orang layankan jer la, bukan selalu pun kuar bertiga camnie. Awalnya nk ajak ramai-ramai, tapi masing-masing ade hal sendiri, jadi kami bertiga jer la yang pegi.

Habib (tinggi siot mamat nieh tarik!)

Ikhwan (sore mamat nieh pon mantap gak!)

Aku (feelink lebeyh nieh! hahaha)

3 orang berkarok selama 3 jam, memang puas! Rasa macam buat konsert solo sebab setiap sorang nyanyi dekat 17-18 lagu. Aku sendiri nyanyi 17 lagu!! Suara tak sedap jangan komplen la, kalau suara sedap pegi la one in a million tuh! Nyanyi nie nk enjoy lepaskan tensen dan saje suka-suki jer... 

Tentang REX BOX Taiping nie, aku nak bagi sedikit rating, macam biase la. :)

Rating :
Tahap Keterujaan : 4/5
Tahap Perkhidmatan : 4/5 (Lagu Jepun pun ada! kagum aku. Tapi ada lagu-lagu best yang tak ade -_-)
Tahap Kualiti : 4.5/5 (Mic dengar jelas, sound system pon bagus!)
Tahap Berbaloi : 4.5/5 (RM33 utk 3 jam pada hari biasa = ok lah tuh!)
Tahap Nak Datang Lagi : 4.5/5

Keseluruhan : 4.5/5



17 Lagu Yang Dinyanyikan Semasa Konsert Solo Aku :
1. I Live My Life For You - Firehouse 
2. Kau Aku - Aizat (layan pulak lagu nieh!)
3. Dekat Padamu - Yusry
4. Istimewa - Indigo
5. Mimpi Yang Sempurna - Peterpan (lagu kenangan aku neh! sebab ape? carik dlm post aku sblum nie! haha)
6. Wherever You'll Go - The Calling 
7. I Miss You Like Crazy - The Moffats
8. Basketcase - Green Day
9. Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta - Flybaits
10. Lagu Jiwa Lagu Cinta - Mawi & M. Nasir (duet bsama Ikhwan)
11. Time Of Your Life - Green Day
12. Alasanmu - Exists (lagu wajib kot?)
13. 7251364 - X-Factor (layan tuh..hehe)
14. Kita - Sheila On 7
15. I'm Yours - Jason Mraz (terkantoi2 aku nk ikut lirik die..zzz)
16. Mungkinkah Terjadi - Spider
17. Mata Hati Jiwa - Awie (duet sebab lagu last - boleh tahan lagu nieh)

***Kebanyakan aku pilih lagu slow & tak perlu tarik tinggi2 sebab memikirkan waktu 3 jam yang mungkin agak lama utk 3 orang berkaraoke! Mau nye semput kalau semua lagu nk kena tarik..zzz =)

4 comments :

maisyara Pot! Pot! said...

tk leh nk krokey.. coz, suara ala2 katak! hahaha..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nyanyi 1 lagu utk sy..

hahaha

Mohd Nur Ikhmal B. Salehmin said...

ko mesti teringat aku kan..haha..wei try ar bawak lagu bencinta..aku dah banyak kali bawak lagu tu..cub untuk tidak semput..

areev19 said...

Ikhmal : lagu faizal tahir xbnyk ar kat tmpt aku pg tuh..

aku target lagu mungkin ku tak bisa smlm..tapi xde lak..iseh men tol..

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan