Saturday, May 16, 2009

hari minggu dan review x-men origins : wolverine..

salamx...

da lama aku xupdate blog nie...agak bz dan xtau nk post ape sbnarnye..
errrmm...arinie (sabtu, 16 mei 09) aku tlah menontonkan diri aku movie X-MEN ORIGINS : WOLVERINE..kat mane aku tgk?? haaa...nie yg nk cte nie..aku pg tgk movie nie kat Taiping Sentral...(waaa.. Taiping da ade tmpt tgk wayang weh..)


ttg tmpt wayang kat Taiping Sentral nie...not bad la..above my earlier expectation..
yg bestnye org pun tak ramai walaupun hari minggu mcm hari nie.. ade 7 hall smuanye..
cume org2 yg tgk wayang jer la kot bmasalah..mcm xsilent phone, budak2 ckp2 kuat2 n etc..tp biase la kot.. :) ksimpulannya xmalu la nk ajak kwn2 tgk wayang kat Taiping... dan xperlu la warga2 Taiping pg Ipoh or Penang dah skrg kalau nk tgk wayang..

ok2..ptd td aku tgk movie yg mmg aku nk tgk sgt sjak abes final exam aritu..iaitu X-MEN ORIGINS : WOLVERINE..aku tgk movie ni dgn Ikhwan...sblom tu maen bowling dlu.. tp kcewa sket sbb walopon da ajak bberape rakan2 taulan yg lain utk main bowling, tp masing2 xdpt dtg.. :(



nk cte sket psal movie nie..ia menceritakan ttg sejarah hidup Logan atau lbih dkenali dgn nama Wolverine iaitu salah satu watak utama dlm X-MEN iaitu sebelum smua superhero2 mutan dikumpul oleh Profesor Xavier utk membentuk Team X..

jalan crite bermula dgn logan (wolverine) dan victor (sabretooth) yg dceritakan sbg bersaudara dan telah hidup hampir 2 dekad, dimana mereka telah terlibat dlm beberapa perang spt perang vietnam dgn mereka mnjadi askar dlm stiap perang tersebut..
mereka berdua kemudiannya direkrut oleh Stryker utk menjadi sebahagian drpd kumpulan elit (mutan) utk mnjalankan tugas2 penting.. suatu kejadian berlaku yg mnyebabkan Logan akhirnya menarik diri drpd kumpulan tersebut..

6 tahun berlalu..dan satu demi satu bekas ahli kumpulan mutan yg direkrut Stryker telah mati dibunuh..dan skali lagi Stryker dtg utk memujuk Logan utk kembali menyertai beliau dgn alasan utk memberkas org yg telah membunuh bekas ahli kumpulan mutan yg direkrut Stryker..namun skrg Logan sedang hidup bahagia bsama Kayla (Silver Fox) iaitu seorang guru sekolah.. adakah Logan akan menyertai Stryker utk memburu pembunuh sebenar?? haaa...nk tau kene tgk la..movie nie xde la lama sgt, durasi nye dlm 1 jam 40 minit jer..dan rasenye blom tlambat nk tgk kat wayang walaupun dah 2 minggu lebih die kuar, sementara stok masih ada ape salahnye pg tgk..x rugi lah.. :)
kesimpulannye aku bg 4.5/5 bintang~!!

5 comments :

dextrike said...

ajak last minit, cemana nak g? huuu~

Syahmi said...

x ajak aku pn....huhu..
kecik ati.

areev19 said...

uuu...ok la...jum kawan2 kuar esok (ahad) nk??

AzwinYusof said...

eh, takde ajak aku pown...

areev19 said...

uuu...ang ade kat umah ker cik azwin??

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan