Friday, May 1, 2009

tag dari syahmi

1) Nyatakan siapakah yang telah mengetag anda!
Syahmi..skolmate time skolah rendah...peramah org nya...ceewah

2) Letakkan gambar anda zaman kanak-kanak yang paling anda suka... Sebanyak yang anda suka, dan nyatakan umur anda di dalam foto itu

gambar zaman kanak?? xley ar..aku xde scanner skrg..lg pon bkan kat umah..so xley nk upload gmbr kekanak...so aku gune gmbr skolah mnengah la..sludup dri website form 5..ok tak??



gambar di atas diambil ketika aku form 5..agak serabai sket time form5 neh, akibat dilanda permasalahan yg kronik (bg aku la).. hahahaha




gmbr kat atas ni pon time form 5..time ni tgh kem tahunan krs kat skolah aku..knape krs?? sbb skolah aku ade stu unit beruniform jer..iaitu KRS... jwatan plng tinggi pnah aku dpt dlm krs nie cume sarjan jer..tp layan la...hahahaha

ermm...nk tgk lbey bnyk gambar lama aku sile ke website2 form3 ngn form5 yg berada dibhgn links..website2 tu aku bwat time skolah dulu..masih kekal smpai skrg utk wat knangan.. :)


3) Senaraikan 5 kejadian menarik untuk dikongsikan sewaktu anda kecil (kemalangan, perkara memalukan dan sebagainya)

ermmm...aku cite yg mane tlintas dlu la...
oke2...yg ptama...

no1

smasa darjah 2..zaman kanak2 riang...aku ngn kwn2 aku main2 la mcm wrestling..(takde la aksi2 bbahaya), kire mcm bergomoi jugak la...aku dikepung 2-3 org cmtu la klo xsilap..pastu tetibe dtg sorang kwn aku nie masuk skali nk 'tibai' aku..maka aku dgn gerakan refleks telah mengenakan satu sepakan maut tepat pada dada kwn aku tu..trus die nangis...aku da cuak giler la time tu...xbrani nk ckp pape..keesokkan harinye, die dtg klas gak, pndng smcm jer..aku pun wat dunno...hahaha...adoie....jauh di lubuk hati aku, nk sgt mintak maap bebanyak sbb bg 'flying kick' kat ko.. :(


no2

pada tanggal 30 november 1995..pada hari khamis klo xsilap..aku, dan 2 lg abg aku naek beskal utk ke skolah mak aku (mak aku cikgu)...skolah mak aku nie dkat jer dgn umah dan skolah aku jugak..aku membonceng abg aku yg no2, naek beskal tua...yg sorang lg abg aku yg no3 naek beskal sorang2..smasa dlm pjalanan ke skolah mak aku tu, kami melalui depan skolah aku..(otw nk pg skolah mak aku musti jumpe skolah aku dlu)..ntah riang ape ntah abg2 aku nie mcm nk race time naek beskal..tetiber....tetiber...tatkala bebetul2 brada di dpan pintu gate skolah aku tu, tetiber..kaki KIRI aku tmasuk dlm rim beskal tua yg aku bonceng tu...giler arr...trus ter stop beskal tu akibat kekemekan maksima pada rim basikal tu...tp aku tak nangis (betul la!)..mmg lain sgt kaki kiri aku time tu, lpas kuarkan kaki dari dlm rim beskal tu, boleh nmpak isi kulit kaki yg putih (tulang?!) kat atas buku lali kiri...aduh2...kebetulan ade abg naek moto lalu dpan skolah aku smasa kjadian baru berlaku..lalu abg nie brenti n tnye ape blaku, lalu hantarkan aku balik ke umah naek moto die..aku dah tak ingat da rupa die, tp mmg sgt berterima kasihla pd abg tu.. :)

nk dipendekkan crite, kaki kiri aku didiagnosiskan retak dan telah menyebabkan kaki kiri aku dibaluti simen slama lbey kurang 3 bulan (2x simen = 1.5 bulan + 1.5 bulan) iaitu smpai la masuk awal darjah 3..pg skolah pakai tongkat..knangan tuh...
moral di sebalik kejadian?? kira2 sminggu sblom kejadian aku ade pura2 menggunakan tongkat yg ade kat umah aku, mlakukan aksi berjalan mnggunakan tongkat mcm knonnye mcm patah kaki..adus..xsangke bley jd bebetul...sjak dri pristiwa ni, mmg aku da xbrani memain buat2 bende yg kite xmau jd..fobia..hahah


no3

time skolah rendah jugak, smasa darjah 4. kjadian berlaku semasa hari sukan. aku masuk acara 200 meter, dan bermula di lorong 8(paling depan)..aku ni mewakili rumah kuning (horley)..time nie la wat ptama kali nye aku mnggunakan mnyak kuda sblom blari, tu pon try kawan punye jer..smasa nk mulakan larian tu, ade sorang pakcik pekebun skolah aku nie, die ckp "hang dok lorong dpan kalau xmnang saja ar" (ayat nie kurang tpat, tp lbey kurang cmtu la maksud die)..n melihat kehadiran rakan2 serumah sukan ku yg bersorak nama aku (tmasukla gadis yg aku minat time tu, :P), maka smakin bsemangat la aku nk lari 200m nie..

peng! (bunyi tembakan pistol utk mulakan larian)
aku pon memecut sehabis baek dari awal..dan terus mengekalkan kedudukan di tmpat terdepan (mendahului la snang ckp)..tetiber dlm 20 meter terakhir, kaki aku cramp...waduh...maka aku tjatuh di depan 'grandstand'..aku bangun balik, tp jatuh balik..(yer la sbb kaki da cramp)..tp kali kedua aku bjaya bngun balik dan bjaya mnamatkan larianku..aku dpt no7...uuuuhu...tp aku ttp bangga sbb xdpt last place walopon jatuh dan bangun 2 kali...uhuks..lpas abes larian tu, cikgu pon dtg tnye2 aku ok ke tak.. :)


no4

nie plak time skolah mnengah dlu..aku pg skolah naek moto..sampai2 skolah jer aku kne trus pg perhimpunan harian (trus pg la sbb dtg lmbt, haha)..so lpas parking moto, aku gerak la ke tapak perhimpunan. sesampai jer bru tingat aku tetinggal buku2 teks aku dlm raga moto, so aku patah balik ke tmpt parking utk amek, pastu ltakkan kat tepi tapak perhimpunan tu utk smntara waktu. habis jer perhimpunan, aku trus naek ke klas aku n tlupa nk bwk naek buku2 n helmet yg ade kat bwh (tpk perhimpunan)..adus..da kali kedua aku lupe nie...tak habis kat situ, smasa da habis smua klas, iaitu time balik. aku trus turun kat tmpat parking utk balik..adus..kali nie tetinggal helmet plak kat dlm kelas..waaaarghh...giler ar..sampai 3x tlupe dlm stu hari..ape yg aku ingat tah time tu..yer la spt yg dnyatakan kat atas td, time form5 nie aku problematic sket..adusz..jiwa kachau2..


no5

pristiwa yg strusnya smasa aku kat pasum...time tu aku sgt minat dgn lagu2 peterpan..khususnya lagu 'mimpi yang sempurna'..akibat slalu dgr lagu2 peterpan nie, aku tlah bjaya mempengaruhi rumates ngn cubemates aku utk layan lagu2 peterpan..diorang pon jd minat sbb aku slalu dngr..hahaha...nk djadikan cite, smasa tinggal kat KUAZ (kolej 11 = kolej utk budak2 pasum sahaja smasa tu), ade dianjurkan ptandingan battle of the band..pnyertaan nye smua budak2 pasum jer..ade lbey kurang 15 band kalo x silap..(giler la bbakat budak2 pasum nie)..so, kwn2 aku iaitu BOB, SYED ngn sorang lg nie name ape ntah (sory lupe bro!) pon msuk la ptandingan tu, 3 org jer beb (green day la knon, hehehe)...diorang bwk 2 lagu, lagu mimpi yang sempurna dan lagu shin chan klo xsilap..

juga nk djadikan crite, lbey kurang 45 minit sblom dorang wat psembahan, bob dtg mntak tlong aku, mntak tlong aku nyanyi lagu mimpi yg sempurna tu..sbb die kte die tlupe lirik...adush...cmne neh?? aku xpnah naek pntas nyanyi sesorang..(nasyid time skolah rendah nyanyi ramai2 pnah la)..stlah dipujuk oleh bob dn yg lain, aku pon dngn slumber badak nye trima pujukan dorang..(aku nie snang dipujuk la)..maka pd mlm tu aku tlah pun mnyanyikan lagu mimpi yg sempurna scara duet dgn bob..sumbank ker hape blakang kire la...tp aku still bharap dpt tgk balik 'psembahan' live ptama aku nie..hahahaha...kalo ade sesape yg rakam...plzzz...saya mau nonton kembali... :D
scara kebetulan, ianya berlangsung pada tanggal 23 september 2005 yakni ulang taun suatu hari yg disambut aku sjak 2002..hari ulang taun ape?? hah itu yg kite tak tau~



4) Apa nama panggilan anda sewaktu kecil...

aijat, aizat, jat


5) Tag 10 kawan blog anda... Pastikan mereka jawab!!!
ermm...ermmm...ermmm...haruskah??
ok2..spt biasa aku snaraikan jugak.. :

encik saipul fakir (4th)
cik nisda syarfini (um)
encik shamim (ex-4th)
encik taufiq ali (rumate)
cik dextrike (smktt)
cik aizatie (mentee!)
encik ikhmal (rumate)
cik nadine levone (mentee!)
cik zafirah (4th)
encik zakiran (4th)

11 comments :

dextrike said...

wolamak, kena tag! haha.. kena kumpul pic2 lama dlu nieh! tq.. :P

areev19 said...

yer...sila kumpulkan gambar2 lama sberapa bnyk yg mungkin! hahaha

Lord Biohazard said...

huh...
lpas aku abes exam esok la aku buat...
hoho

areev19 said...

baek...pastikan anda buat!!

QZ / KZT said...

salam

kenangan raya da lupa ka? loceng rumah ang berbunyi dgn misteri time kami dtg beraya, jenjejeng.. XD

areev19 said...

alamaek..lupe da..ang cite bru aku ingat balik...ooo berani mempermaenkan aku kat rumah aku ye?

HIDAYAAH said...

hoho..de nyanyi ke time battle of the band tu?? xperasan lgsg..padahal tgk je kot dr mula smpai abes hehe

areev19 said...

HIDAYAAH : hee..ade..tp cume tutormates n org yg kenal je kot yg prasan..ye la, sy bkan femes pun kat pasum. :)

HIDAYAAH said...

bkn cmtu.. sy je yg xkenal org. bkn band kamu je.. band lain yg masuk p0n xkenai haha.. cmne nk ingt..

areev19 said...

HIDAYAAH : oowh...camtu plak..heee..sy pun bkan knal sgt bebudak pasum nie..knal muke je la..hahahaha

HIDAYAAH said...

yezza.. =)

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan