Tuesday, March 3, 2009

Dash! Yonkurou & Mini 4wd


salamx...dah lama xpost blog..yer la agak busy dgn klas2 n projek final year...(xde la bz sgt kot, hahaha)..

k la...kali nie aku nk mengimbas kembali sdikit memori smasa di zaman skolah rendah dulu (1994-99)..10 taun dulu xmcm skrg, xde naruto, bleach, dn lain2..tp still ade bnyk anime2 yg best..mcm samurai x, tomato man (ade sesape ingat yg nie??), doraemon, dn lelain..

tp pd taun 1997 klo xsilap aku, anime Dash! Yonkurou mula ditayangkan kat tv3..impak anime Dash! Yonkurou ni mmg hebat smpai membawa pengaruh besar thadap permainan mini 4wd atau ramai lebih popular dpnggil kete tamiya (padahal tamiya ade bnyk lg model :D)..termasukla aku sndiri yg agak terpengaruh dgn mini 4wd nie..

Dash! Yonkurou mngisahkan Team Dash Warriors yg terdiri drpd 5 anggota, berlumba mini 4wd dlm pelbagai plumbaan..siap blumba gune kayu hoki..hahahah..tp mmg best la time tu tgk anime nie..


kereta mainan mini 4wd nie turut mudah didapati sbb tdapat brand yg mnjual kereta mainan mini 4wd nie dgn harga yg murah, tak sampai RM10 pun dah boleh main mini 4wd! klo nk dibandingkan dgn brand yg 'ori' iaitu Tamiya harganye RM26 hngga RM30 klo xsilap aku...

skarang nie aku still mncari anime Dash! Yonkurou ni utk djadikan koleksi dan nk tgk balik anime nie..sbb smasa anime ni dtayangkan kat TV3 dulu, rasenye jalan cerita die mcm tergantung..ish3..tp stakat nie aku blom tjumpe lg anime nie kat memane kedai dvd/cd mahupun website atau forum utk download...jd kalo ade sesiapa yg ade atau pnah tgk dvd cite nie djual kat memaner, tlong gitau aku yerk?? trima kasih didahului..

last skali aku maen kete2 nie smasa form 3 kot, main dgn schoolmate aku, Rohul yg skrg nie tgh blajar kat Australia..ade masa kite lwn lg la weh...hehehe

k la..kat bwh ni aku nk bkongsi gambar kete2 mainan mini 4wd yg aku still simpan..yg lain smuanya da dcerai n dbaraikan utk dijadikan spare parts..ade gak yg da hilang ntah kemana..ish3..















8 comments :

bulat said...

klasik tu.
aku dulu penah ada burning sun
haha

areev19 said...

yeah...klasik beb..skrg nie susah nk carik model2 lama tu..

Awang Muda said...

kereta sempoi. tak banyak accessory aloi macam aku tapi laju siot.

ada jual lagi tak sekarang ni? aku ingat nak beli proto emperor dengan dash emperor.

areev19 said...

hermm...kete aloi aku da cerai2 kan..accessory die ade jer lg..klo ade org nk lawan bley bikin blik nieh...heheheh

kete2 model lama nie rasenye susah nk cari da skrg..sbb skrg ni da ade model or chasis yg baru..nk bli kene carik kat ebay kat kot.. :D

topio said...

k.s!!

bkn killing spree...haha...

ajib ukay perdana said...

skrg ni masih ramai yg datang main lg kate mini ni.aku slalu dtg time sabtu petang.xnak join ker

areev19 said...

korang main kat mane?? mcm menarek..

Mohd Mohamad said...

Sekrang aku msih pun dsh 1 emperor& sper emperor auldey je tpi agak lama la , great emperor auldey dah hlang tah ke mne ksianšŸ˜§

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan