Monday, February 27, 2017

Words -part17-


Semakin bertambah kuantiti, semakin berkurang kualiti. Kerana kualiti selalu berkadar songsang dengan kuantiti. - 13 Disember 2015

Manusia ni ada 2 jenis, mereka yang dulu, dan mereka yang sekarang. - 6 Disember 2015

Fakta adalah fakta, jangan mengautakan fakta. - 3 Disember 2015

Capture every moments with your own eyes. They are priceless. - 14 Oktober 2015

Zaman sekarang ramai yang menggunakan agama sebagai aksesori semata-mata. - 7 Oktober 2015

Senjata paling berbahaya di dalam dunia ini adalah mulut. Bawa mulut misalnya. - 9 September 2015

Manusia tidak dilahirkan bodoh. Bodoh itu adalah satu pilihan. Manusia yang memilih untuk jadi bodoh. - 4 September 2015

Berhentilah menanti sesuatu yang tak pasti, kerana sesuatu yang pasti sedang menantimu. - 3 September 2015

Orang yang memiliki kuasa psikik tahap tertinggi adalah ibu anda. Sentiasa memahami dan mengetahui. - 8 Julai 2015

Jatuh cinta itu menyakitkan. Namun tidak menyakitkan jika cinta itu disambut. - 21 Jun 2015

Ilmu dan pengajaran yang terbaik lebih banyak berlaku secara spontan dan informal. - 5 Jun 2015

Kekadang manusia terlalu nak berjimat kat sesuatu perkara, tapi akhirnya terlebih belanja kat perkara lain. Kehidupan itu adil. - 30 Mei 2015

Mengetahui dan memahami seseorang terlalu banyak kadangkala menakutkan. - 29 May 2015

Kadangkala kita terlalu fokus pada kesempurnaan sehingga kita lupa yang ada kecantikan di sebalik ketidaksempurnaan. - 28 Mei 2015

Falling in love is easy. The hardest part is to climb out of it. - 22 Mei 2015

Seseorang itu comel jika dia seorang yang pemurah dengan senyuman. - 17 Mei 2015

Lumrah manusia, sentiasa lagak berakal, walau hakikatnya bebal. - 17 Mei 2015

Jadilah seorang yang beragama, bukan seorang pelampau agama. - 15 Mei 2015

Hidup ini tentang membuat pilihan dan berkorban. Dan kadangkala kita membuat pilihan yang salah dan berkorban tanpa sebarang hasil. - 13 Mei 2015

Walaupun sifat sentiasa 'nak menang' itu 'tak bagus', tapi dari sudut positifnya adalah menunjukkan yang seseorang itu mempunyai pendirian yang tetap. - 7 Mei 2015


Koleksi terdahulu :

Saturday, February 25, 2017

[Tutorial] Cara untuk membuat backup gambar & video menggunakan aplikasi Google Photos (Android)

[Tutorial] Cara untuk membuat backup gambar & video menggunakan aplikasi Google Photos (Android)


Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Anda pernah tak mengalami di mana telefon pintar anda tiba-tiba rosak, dan anda tak sempat membuat backup atau kata lain tak sempat transfer ke dalam komputer? Mesti rasa sangat sedih kan sebab gambar-gambar tu semua hilang macam tu je?

Tahukah anda yang telefon pintar anda biasanya mempunyai aplikasi yang mampu membuat proses backup ini secara automatik dengan menguploadkan gambar-gambar kita ke dalam internet atau cloud storage?

Terdapat banyak perkhidmatan storan atau cloud storage di internet yang percuma, antaranya Google Drive/Photos, Dropbox, OneDrive, dan lain-lain lagi. Anda boleh rujuk salah satu artikel di SINI.

Dalam entry blog ini saya akan memberi tutorial mudah cara-cara untuk anda menggunakan aplikasi Google Photos yang biasanya sudah tersedia atau built-in dalam telefon anda sebagai penyelamat kenangan-kenangan atau memori indah anda.

Tutorial (Tutorial ini dibuat menggunakan telefon jenis Android (Sony Xperia Z3)

Pertama sekali, cari dan buka aplikasi ini di dalam telefon pintar (Android) anda. 

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan