Monday, December 31, 2012

4 musim berlalu. Terima kasih 2012.

4 musim berlalu. Terima kasih 2012.

Tahun ini, terlalu banyak suka duka yang berlaku dalam hidupku...semuanya seolah-olah aku melalui 4 musim berlainan..


3 bulan pertama aku menemui keajaiban yang tak pernah aku terfikirkan
1 Januari...hadirnya tanpa diduga...apakah ada hikmah disebaliknya?
1 Februari...gerak hati ini yang membawa aku...
4 Mac...apakah ini mimpi atau realiti?

3 bulan kedua aku merasai rasa yang tak pernah aku impikan
1 April...sepuluh per sepuluh...
12 Mei...sedetik lebih selepas selamanya...
1 Jun...aku ingin masa terhenti...

3 bulan ketiga mengajar aku erti tawakal, kesabaran, dan pengorbanan
4 Julai...gigih, dan takkan sesekali aku berhenti dan mengalah...
13 Ogos...hari itu mengubah segalanya...
16 September..."Apa Saja"

3 bulan terakhir memberikan aku dugaan yang tak pernah aku bayangkan
10 Oktober...bagaimana dapat aku teruskan kehidupan?
14 November...kenapa nombor selalu bermain dan terus bermain dengan hidupku? 
25 Disember...sepertinya aku sudah tidak sanggup lagi...bangunkanlah aku dari mimpi ngeri ini...


Semoga Januari menghadirkan musim baru yang indah dan membawa aku keluar dari mimpi ngeri dan neraka dunia ini.

Kerana jujurnya aku seperti sudah tidak mampu lagi...aku sudah tidak cukup kuat walaupun hakikatnya aku telah bersedia untuk menghadapi semua ini.

Terima kasih untuk segalanya, dan maafkan aku untuk segalanya.

Semoga esok lebih baik.

Selamat tahun baru 2013.                                  

5.30pm, 25 Disember 2012 - Pantai Saujana, Port Dickson



favorited on 31 December 2011

Thursday, December 27, 2012

Jagalah Diri


Jagalah Diri - Jaclyn Victor
(OST 29 Februari)

Mata kau berhentilah menangis
Jemari kesat ke pipi
Hati cukuplah dirasuk sedih
Kerana dia takkan kembali

Takdir mengubah hubungan kita
Dia padam dari jaga
Bicara hanyalah dalam doa
Yang dipanjat pada Yang Esa

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon Kau
Jagalah dirinya

Jiwa walaupun terpisah jua
Selalu pergi dengan-Nya
Sisa yang masih ada di sini
Ku bertaut ke nafas terakhir

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon Kau
Jagalah dirinya

Hingga itu ku mohon Kau
Jagalah dirinya
Jagalah dirinya

Tuesday, December 25, 2012

Tiga Tiang, Satu Pantai

Tiga Tiang, Satu Pantai.

Thursday, December 13, 2012

Say It Isn't So.



Say It Isn't So - Gareth Gates

Skies are dark it's time for rain
Final call you board the train
Heading for tomorrow
I wave goodbye to yesterdays
Wipe the tears you hide your face
Blinded by the sorrow

How can I be smiling like before
When baby, you don't love me anymore

Say it isn't so
Tell me you're not leaving
Say you changed your mind now
That I am only dreaming
That this is not goodbye
This is starting over
If you wanna know
I don't wanna let go
So say it isn't so

Ten to five atleast we tried
We're still alive but hope just died
As they close the door behind you
Whistle blows and tons of steel
Shake the ground beneath the wheels
As I wish I never found you

How can I be smiling when you're gone
Will I be strong enough to carry on

Say it isn't so
Tell me you're not leaving
Say you changed your mind now
That I am only dreaming
That this is not goodbye
This is starting over
Say I'm not wide awake
If you wanna know
I don't wanna let go
So say it isn't so

Miles and miles to go before I can say,
Before I can lay my love for you to sleep
Oh, darling oh
I got miles and miles to go
Before anyone will ever hear
Me laugh again

Say it isn't so
Tell me you're not leaving
Say you changed your mind now
That I am only dreaming
That this is not goodbye
This is starting over
Say I'm not wide awake
If you wanna know
I don't wanna let go
So say it isn't so

Say you changed your mind now
That I am only dreaming
That this is not goodbye
This is starting over
Say I'm not wide awake
If you wanna know
I don't wanna let go
So say it isn't so

If you wanna know
I don't wanna let go
So say it isn't so

Monday, December 10, 2012

Tiada Ragu Cinta Lelaki Ini Masih Untukmu Seperti Dulu Seumur Hidup Sedetik Lebih Sehingga Ke Akhir Hayat

Tiada Ragu Cinta Lelaki Ini Masih Untukmu Seperti Dulu Seumur Hidup Sedetik Lebih Sehingga Ke Akhir Hayat

Sehari terasa bagai seminggu
Sebulan terasa bagai setahun
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Ke mana pun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Hampir setiap kalinya tak jemu-jemu

Ku berharap suatu hari nanti
Aku menjadi yang kau mahu
Hati ini masih kau miliki
Tak mungkin berubah cintaku
Telah ku cuba tak terdaya

Aku kehilangan dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Semakin dalam kasih membakar rasa
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Hukumlah ku bersamanya seumur hidup
Karena cintaku, tak berbatas waktu
Sehingga ke akhir hayatku menyintaimu
Walaupun jalan berliku terbentang menunggu
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya


8.48pm - 10 Disember 2012



Terukir Di Bintang Masih Untukmu Saat Ku Pejamkan Mata


Terukir Di Bintang Masih Untukmu Saat Ku Pejamkan Mata

Hati ini bukan milikku lagi
Seribu tahun pun akan ku nantikan kamu
Aku kehilangan dirimu
Sungguh kehilanganmu

Ku berharap suatu hari nanti
Aku menjadi yang kau mahu
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia

Terukir di bintang 
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Oh Tuhanku tolonglah beriku restu
Ku dalam pelukannya di saat itu
Saat daku dipejamkan mataku


9.37pm - 6 Disember 2012

'Dua'

Sunday, December 9, 2012

Lelaki Ini



Lelaki Ini - Anuar Zain

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat-saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu

Ke mana pun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemana pun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki

Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubari ku
Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu…

Karena cintaku, tak berbatas waktu
Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu…

Thursday, December 6, 2012

Saat Ku Pejamkan Mata


Saat Ku Pejamkan Mata - KRU

Tika ku putus harapan kau ke depan
Tika ku jatuh tersungkur kau bangunkan
Ku bersyukur kerana dikau ada
Kau buat hidup daku sempurna
Tika ramai yang membenci ku kau sayangi
Tika ramai yang memuji kau mengerti
Masa ku bukan hanya milik kita
Tetapi untuk dikongsi semua

*
Andainya kau tiada aku kan parah
Kehilangan arah dan hancur rebah
Kaulah segalanya makna kehidupanku
Oh Tuhanku tolonglah beriku restu
Ku dalam pelukannya di saat itu
Saat daku dipejamkan mataku

Kau beri ku kekuatan bila tertekan
Beri yang ku perlu dan cintamu
Aku yakin akulah jejaka
Yang paling bertuah di dunia

( ulang * )

Semoga dia bersama
Saat daku pejamkan mata
Saat daku pejam mataku
Oh Tuhanku biarlah dia di situ

Oh Tuhanku biarlah dia di situ
Menemani diriku
Pada saat daku pejamkan mataku

Diriku ingin bersama ke akhirnya
Dan bila daku melamar katalah "iya"
Hanya itu saja ingin ku dengar
Ku kan ikhtiar terbaiknya untukmu

Tuesday, December 4, 2012

Saturday, November 17, 2012

Wednesday, November 14, 2012

Kosong.

Kosong.

Pada saat ia tidak lagi tertanggung.
Semuanya ku rasakan kosong.

Jiwa ini kosong.
Hati ini kosong.

Kelu.
Kaku.

Menunggu waktu.
Lepas dari situ.

Dan semua kan kembali kosong.
Kosong.


9.25pm - 14 November 2012

Tanpa.


Tanpa.

Lemah.
Sakit.
Pedih.

Kelu.
Perit.
Sedih.

Sujud.
Tangis.
Doa.

Cari.
Damai.
Jiwa.

Kasih.
Kekal.
Hayat.


10.41pm - 22 Oktober 2012

Saturday, November 10, 2012

Tentang Rasa Ini




Tentang Rasa Ini

Rasa ini datang tiba-tiba
Rasa ini tak mampu aku pendam
Rasa ini tak mampu aku hindari
Rasa ini tak mampu aku abaikan

Rasa ini terlalu berat
Rasa ini terlalu pedih
Rasa ini menyeksaku
Rasa ini membunuhku
Rasa ini menghantuiku
Rasa ini di luar kawalanku


4.53pm - 1 November 2012


Sebulan. Maafkan aku.  

Thursday, November 1, 2012

Words -part 5-

Walaupun kita di koordinat yang berlainan, sekurang-kurangnya kita masih di bawah langit yang sama. - 29 Oktober 2012

Tapi dunia menghadirkan sang hitam di saat pabila sang putih sudah pun menyenangkan. Dan begitulah wujudnya hitam putih kehidupan. - 28 Oktober 2012

Kehidupan adalah permainan dan teka-teki paling rumit dalam dunia ini. - 28 Oktober 2012

Jauh di realiti, dekat di mimpi, bermain di memori, kekal di hati. - 23 Oktober 2012

Aku percaya hidup ini umpama susun silang kata. Pembayangnya selama ini sentiasa ada sekeliling. Namun aku masih tercari-cari jawapan yang sebenar. - 15 Oktober 2012

Setiap orang mempunyai kisah hidup yang menarik, dan mungkin ianya lebih indah dan kompleks daripada yang terdapat di dalam novela. Kerana cerita hidup kita adalah karya yang diolah oleh Allah S.W.T. , pastinya ia paling terbaik daripada mana-mana karya manusia sejagat. - 7 Oktober 2012

Tahap disiplin pengikut adalah gambaran kepada tahap disiplin pemimpin mereka. - 6 Oktober 2012

Tak perlu mempunyai pendidikan tinggi untuk membuat sesuatu penilaian. Pengalaman adalah pendidikan terbaik dalam membuat penilaian dan mengharungi kehidupan seharian. - 5 Oktober 2012

Cinta itu perasaan dan niat suci yg lahir tanpa paksaan, ingin melihat, merasai, dan memberi kebahagiaan kepada insan lain. - 10 September 2012

Menjadi orang yang lebih tua bukan 'tiket' untuk anda berkelakuan kurang ajar kepada orang yang lebih muda. - 7 Ogos 2012

Sesungguhnya budi bahasa itu asas utama dalam komunikasi yang baik. - 2 Ogos 2012

Membina sebuah persahabatan itu mudah, namun sukar untuk mengekalkannya kerana manusia berubah seiring dengan waktu. - 22 Jun 2012

Hidup ini tidak seindah novela, namun tetap unik dengan ceritanya yang tersendiri. - 2 May 2012



Koleksi terdahulu :



Monday, October 8, 2012

Sedetik Lebih Babak Cinta Yang Terindah




Sedetik Lebih Babak Cinta Yang Terindah


Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan

Engkaulah cahaya dalam hidup yang penuh kegelapannya
Rasa kesakitan dalam dada menghilang pabila kau berada

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Cintamu kepada aku tak pernah ku rasa sebegitu
Engkau meringankan hati ini, engkau menenangkan jiwa sepi

Kasihku ku amat mencintai kamu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang

Kau yang bernama cinta, kau yang ilhamkan bahagia
Percayakan pada cinta ini, relakan ia berterbang tinggi

Setiap nafas yang dihembus, setiap degupan jantung
Mencintai dirimu, merindui dirimu

Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Aku untukmu sepanjang hayat


1.36am - 8 Oktober 2012

Sunday, October 7, 2012

Only Hope


Only Hope - Mandy Moore 
(A Walk To Remember OST)

There's a song that's inside of my soul. 
It's the one that I've tried to write over and over again 
I'm awake in the infinite cold. 
But you sing to me over and over and over again. 

So, I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I know now you're my only hope. 

Sing to me the song of the stars. 
Of your galaxy dancing and laughing and laughing again. 
When it feels like my dreams are so far 
Sing to me of the plans that you have for me over again. 

So I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I know now, you're my only hope. 

I give you my destiny. 
I'm giving you all of me. 
I want your symphony, singing in all that I am 
At the top of my lungs, I'm giving it back. 

So I lay my head back down. 
And I lift my hands and pray 
To be only yours, I pray, to be only yours 
I pray, to be only yours 
I know now you're my only hope. 

hmmmmm, hmmmmm, oooooh. 


p/s : "Loving my love so deeply" - I already do.

Sunday, September 9, 2012

Can't Take My Eyes Off You




Can't Take My Eyes Off You

You're just too good to be true.
Can't take my eyes off you.
You'd be like Heaven to touch.
I wanna hold you so much.
At long last love has arrived
And I thank God I'm alive.
You're just too good to be true.
Can't take my eyes off you.

I love you, baby,
And if it's quite alright,
I need you, baby,
To warm a lonely night.
I love you, baby.
Trust in me when I say.
Oh, pretty baby,
Don't bring me down, I pray.
Oh, pretty baby, 
Now that I found you, stay
And let me love you, baby.
Let me love you.


p/s :  I just can't take my eyes off you...please let me love you till the end of time... #LuLCr246

Thursday, August 23, 2012

Saat Ku Pejamkan Mata


Saat Ku Pejamkan Mata - KRU

Tika ku putus harapan kau ke depan
Tika ku jatuh tersungkur kau bangunkan
Ku bersyukur kerana dikau ada
Kau buat hidup daku sempurna
Tika ramai yang membenci ku kau sayangi
Tika ramai yang memuji kau mengerti
Masa ku bukan hanya milik kita
Tetapi untuk dikongsi semua

*
Andainya kau tiada aku kan parah
Kehilangan arah dan hancur rebah
Kaulah segalanya makna kehidupanku
Oh Tuhanku tolonglah beriku restu
Ku dalam pelukannya di saat itu
Saat daku dipejamkan mataku

Kau beri ku kekuatan bila tertekan
Beri yang ku perlu dan cintamu
Aku yakin akulah jejaka
Yang paling bertuah di dunia

( ulang * )

Semoga dia bersama
Saat daku pejamkan mata
Saat daku pejamkan mataku
Oh Tuhanku biarlah dia di situ

Oh Tuhanku biarlah dia di situ
Menemani diriku
Saat daku pejam mataku

Diriku ingin bersama ke akhirnya
Dan bila daku melamar katalah iya
Hanya itu saja ingin ku dengar
Ku kan ikhtiar terbaiknya untukmu

Hati Ini Ingin Menangis

Hati Ini Ingin Menangis


Hati ini ingin menangis
Tapi aku masih belum bersedia

Hati ini ingin menangis
Tapi aku masih mampu bertahan

Hati ini ingin menangis
Tapi aku masih belum berputus asa

Hati ini ingin menangis
Tapi aku masih mahu berjuang

Hati ini ingin menangis
Tapi aku akan terus berusaha

Hati ini ingin menangis
Tapi aku masih lagi percaya

Hati ini ingin menangis
Tapi aku akan terus berdoa padaNya

Hati ini ingin menangis
Tapi aku masih tetap aku



2.01am - 23 Ogos 2012

Sunday, June 24, 2012

Aku dan Nokia (2003-2012)

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.


Setelah sekian lama menyepi dengan entri-entri yang berkualiti (ceh!), hari ini tetiba rasa nak post entri pasal handphone jenama Nokia yang pernah aku gunakan (mood flashback) sejak 2003 hinggalah ke hari ini. (Nokia fanboi spotted !)


Sebelum itu, ingin aku maklumkan yang hampir separuh entri di blog ini telah kehilangan gambar2 akibat daripada kesilapan teknikal yang tidak dapat dielakkan. Makanya banyak entri yang tiada gambar, cuma ada teks. (Ini semua salah Google + !!)

Kalau anda seorang pengguna Blogger dan Google +, aku nasihatkan supaya jangan delete apa-apa yang terdapat di dalam album gambar -nama blog anda- di akaun Google +, kerana ianya akan turut sama mendelete gambar di blog anda. Untuk keterangan lanjut, anda boleh tanya Pakcik Google.

Saturday, June 16, 2012

Basic Japanese For You (NHK) - Lesson 49 & 50


I Lay My Love On You



I Lay My Love On You - Westlife

Just a smile and the rain is gone
Can hardly believe it (yeah)
There's an angel standing next to me
Reaching for my heart

Just a smile and there's no way back 
Can hardly believe it (yeah)
But there's an angel,calling me
Reaching for my heart
I know, that I'll be ok now
This time it's real

Chorus :

I lay my love on you
It's all I wanna do
Everytime I breathe I feel brand new
You open up my heart
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

I was lost in a lonely place
Could hardly believe it (yeah)
Holding on to yesterdays
Far, far too long

Now I believe its ok cause this time it's real

I lay my love on you
It's all I wanna do
Everytime I breathe I feel brand new
You open up my heart
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

I never knew that love could feel so good

Like once in a lifetime
You change my world

I lay my love on you
You make me feel brand new
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

I lay my love on you
It's all I wanna do
Everytime I breathe I feel brand new
You open up my heart
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

I lay my love on you
You make me feel brand new
You open up my heart
Show me all your love, and walk right through
As I lay my love on you

As I lay my love on you


p/s  : 125 days to go . #LuSM246

Friday, May 25, 2012

[IKLAN] Mencari sukarelawan untuk test ubat

[IKLAN] Bioequivalence (BE) Study - Ubat 'Omeprazole'


[KLIK PADA GAMBAR DI ATAS UNTUK LEBIH JELAS]


Assalamualaikum kawan2, NK DUIT POKET LEBIH X? 

jabatan farmakologi, fakulti medik UM mengadakan buat study test ubat OMEPRAZOL pada bulan JUN (22,23,24)

ANDA DIJEMPUT MENJADI VOLUNTEER dan mendapat saguhati sekiranya berjaya menjalani test 1 minggu

kami memerlukan 24 orang volunteer

jika berminat anda dijemput menjalani screening test/medical check up pd bila-bila masa isnin- jumaat sebelum 2 JUN 2012

bagaimana test ini dijalankan?
- volunteer dtg pd tarikh ditetapkan, stay di wad dan berpuasa sebelum makan ubat yg diuji. lepas beberapa jam. ujian darah diambil. itu jer

SIDE EFFECT : bergantung kepada badan individu dan alhmadulillah setakat ni. volunteer yg pernah menjalani semua sihat2 belaka dan join lagi sekali (sebab 2 perlu menjalani medical check up, siapa yang layak sahaja boleh menjalani test ini.)

PERHATIAN
Untuk screening test BE Study

1. BMI antara 18-30
2. Tidak menderma darah sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum BE Study
3. Tidak allergic terhadap antibiotic
4. Tidak pernah menjalani pembedahan
5. Tidak mempunyai penyakit kronik
6. Tidak hamil
7. Sihat tubuh badan
8. Tidak merokok (sepanjang minggu Study)
9. Tidak boleh mengambil ubat @ supplement dalam tempoh 1 minggu
10. Tidak boleh mengambil caffeine, tea, coklat, air bekarbonat 1 hari sebelum BE Study
11. Tidak boleh mengambil `grape fruit'

makan, minum & tempat tinggal disediakan (free of charge) 

TEMPAT: kat jbtn farmakologi, fak medic UM

ok.. sebarang masalah leh contact kami :

013-6294011 (Saiedah)

016-3410375/ 017-4240797 (Salina)



I Promise



I Promise - Stacie Orrico

Will I always be there for you?
When you need someone, will I be that one you need?
Will I do all my best to, to protect you?
When the tears get near your eyes
Will I be the one that's by your side? 

Will I be there when you call me in the middle of the night?
Will I keep the rain from falling down into your life?
I promise, I promise
I promise I will 

Will I take tender care of you?
Take your darkest night and make it bright for you
Will I be there to make you strong and to lean on?
When this world has turned so cold
Will I be the one that's there to hold? 

Will I be there when you call me in the middle of the night?
Will I keep the rain from falling down into your life?
I promise, I promise
I promise I will 

Will I be there when you call me in the middle of the night?
Will I keep the rain from falling down into your life?
I promise, I promise
I promise I will 

Yeah
And I love you more every day
And nothing will take that love away
When you need someone
I promise I'll be there for you (there for you)

Will I be there when you call me in the middle of the night?
Will I keep the rain from falling down into your life?
I promise, I promise
I promise I will 

And I promise (and I promise)
I promise (oh I promise you)
I will be there when you call me (when you call me)
I promise (I promise)
I promise I will



And I love you more and more and more every day...#246

Sunday, May 20, 2012

Champions !! We'll keep the blue flag flying high !!~

Chelsea FC finally won their first ever Champions League tournament and crowned as King of Europe !! What an ending for an epic Champions League season for Chelsea FC... We beat Napoli, Benfica, Barcelona, and Bayern Munich... A season to be remembered forever.. T__T 

Chelsea !! Chelsea !! Chelsea !!
We'll keep the blue flag flying high !!


Champions !!





Match Reports :
Chelseafc.com

Player Ratings :
Goal.com

Wallpaper :
TheSun

Monday, April 30, 2012

Words -part 4-

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Seperti 3 blog posts 'Words' sebelum ini, di sini aku ingin berkongsi koleksi ayat-ayat spontan yang terlintas di fikiran lalu aku terjemahkan ke dalam ayat, dari sepanjang tempoh Ogos 2011 hinggalah April 2012. Sebarang persamaan adalah kebetulan semata-mata dan tidak disengajakan.

Untuk membaca koleksi di entry terdahulu, sila ke link di bawah ;


----------------------------------------------------------------------------

tak guna banyak belajar di luar tapi kurang ajar di dalam. - 28 April 2012

Twitter = Medan monolog dalaman secara spontan yang menyerlahkan sisi gelap atau pun cerah seseorang yang tidak ditonjolkan di alam realiti. - 25 April 2012

Disiplin dan kesedaran sivik membezakan negara maju dengan negara membangun. - 22 Mac 2012

Setiap pilihan hadir bersama amanah dan tanggungjawab. - 7 Mac 2012

Kadang-kadang, seseorang itu tidak berubah, tapi pandangan dan anggapan orang terhadap dia yang berubah. - 6 Mac 2012

Kadang-kadang, menjadi kejam adalah satu-satunya cara untuk meneruskan hidup. - 1 Mac 2012

permainan paling mencabar dan rumit dalam dunia ini adalah kehidupan. - 6 Januari 2012

tulisan itu kata-kata dari hati, namun kadangkala mungkin ia tidak sempurna. - 28 Disember 2011

Saat kita merasakan sesuatu yang teramat pedih, adalah saat kita mengetahui betapa pentingnya sesuatu perkara itu dalam hidup ini. - 19 Disember 2011

Memerhati dan berfikir mengenai keindahan alam sekeliling dapat membuatkan kita lebih menghargai kehidupan. - 18 Disember 2011

salah satu perkara yang paling mudah, namun kadangkala terlalu sukar untuk dilakukan adalah melambai tangan dan berlalu pergi. - 18 Disember 2011

kita takkan boleh mengulangi apa yang pernah berlaku, namun kita mampu untuk membuatkan sesuatu yang pernah berlaku itu berulang kembali. - 29 November 2011

Kadang-kadang dunia menjadikan kita pesalah walaupun hakikatnya tidak, supaya kita sedar dan yakin setiap yang berlaku ada hikmahnya. - 27 September 2011

kadang-kadang, satu-satunya perkara yang kita mampu dan patut lakukan adalah bersabar - 24 September 2011

1 gambar sudah cukup untuk menghadirkan pelbagai persoalan, tafsiran, kesimpulan, dan penyeksaan - 19 Ogos 2011


p/s : Perjalanan hidup ini umpama susun silang kata.

Wednesday, April 25, 2012

FT : FC Barcelona (2) 2-2 (3) Chelsea FC

FT : FC Barcelona (2) 2-2 (3) Chelsea FC


CHELSEA ARE THROUGH TO THE CHAMPIONS LEAGUE FINAL! 


My best moment of the night : 


Blue is the Colour, Football is the Game !!

We'll keep the blue flag flying high !! 

Match Reports :


Tuesday, April 24, 2012

Tentang Rasa Kehadiran Yang Terindah



Tentang Rasa Kehadiran Yang Terindah

Saat itu daku kehilangan
Harapan untuk kehadapan
Aku tersesat
Menuju hatimu

Dalam hidupku yang penuh dengan gelora
Bagaikan tiada suria
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Tiba-tiba menjelma cahaya
Yang menghulurkan sejuta bahagia
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Warna hariku yang dulu kelabu
Kini mula cerah semesta
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Syukur kepada Yang Maha Esa
Kerana menciptakan cinta

Maaf jika ku tidak sempurna
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Membuatku takut kehilangan

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


9.53pm - 23 April 2012

p/s : #LuLCr

Monday, April 23, 2012

Latest Movie Ratings

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Dah lama aku tak buat review utk filem-filem atau pun dorama yang aku tonton. Nak buat review satu persatu memang mcm tak berkesempatan dan dah terlambat. Jadi kat entry nie aku cuma nak bagi rating bagi filem-filem yang aku berkesempatan untuk tengok sejak awal tahun 2012 dan bebaru nie.

Dark Flight : 3/5*

Battleship : 4.5/5*

Sunday, April 22, 2012

Tentang Rasa - Astrid


Tentang Rasa - Astrid 
(OST Vanila Coklat)

Aku tersesat menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Izinkanku lepas penatku
Tuk sejenak lelap di bahumu

Reff:
Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Kau titipkan cahaya terang
Tak padam didera goda dan masa

Repeat reff [2x]

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Dapatkah selamanya kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


p/s : #LuSM246

Friday, April 20, 2012

Tentang Rasa Pencinta Terbaik


Tentang Rasa Pencinta Terbaik

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Temankan di kala ku memerlukan bimbingan
Sehingga diriku menjadi pencinta terbaik

Luangkan diri ini lebih masa
Melengkapkan kekurangan yang ku ada
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Maafkan seandainya masih amatur cinta


12.40am - 20 April 2012




p/s : #LuTM246

Friday, April 6, 2012

ChinaTrip Travelogue (DAY 8) : Shanghai - Hong Kong - KLIA

ChinaTrip Travelogue (DAY 8) : Shanghai - Hong Kong - KLIA

Hari Kelapan - Jumaat (28 Oktober 2011)

Hari terakhir di bumi China dan Shanghai. 

Rombongan kami turun ke lobi seawal 3.30am kerana flight kami pada hari tersebut adalah pada jam 7.40am. 

4.36am - Rombongan kami bergerak menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong.

5.15am - Tiba di lapangan terbang.

Saturday, March 31, 2012

ChinaTrip Travelogue (DAY 7) : Shanghai Pudong Airport

ChinaTrip Travelogue (DAY 7) : Shanghai Pudong Airport

Hari Ketujuh - Khamis (27 Oktober 2011)


Hari ketujuh di China.

Kami diberitahu malam semalam yang kami perlu berkumpul di lobi hotel pada jam 8.30am sebelum bertolak menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong. Namun, secara tiba-tiba, kami diberitahu oleh Encik Zul, Tour Leader kami bahawa waktu flight kami telah dipercepatkan.

Kerana kebanyakan dari peserta rombongan kami telah turun dan berkumpul di lobi lebih awal, maka dapat juga kami bertolak ke lapangan terbang lebih awal dari waktu yang diberitahu semalam.

Peserta rombongan terus memasukkan bagasi ke dalam bas sebaik turun ke lobi hotel.

Friday, March 30, 2012

Susun Silang Kata


Susun Silang Kata

Perjalanan hidup ini ibarat susun silang kata. 
Semuanya telah tertulis sejak azali. 
Kita cuma perlu mencari jawapan yang tersembunyi.
Petanda sudah lama ada di sekeliling kita.

Hari demi hari, 
Minggu demi minggu,
Bulan demi bulan,
Tahun demi tahun.

Kita sibuk mencari jawapan di tempat lain.
Sedangkan kita sendiri mencipta pembayang.
Kita sibuk mencari jawapan yang salah.
Sedangkan kita sendiri ada jawapannya.

Satu demi satu,
Jawapan kian melengkapi.
Susun silang kata yang terakhir,
Telah aku temui jawapannya.




p/s : #LnMnWnNuLCr246

Tuesday, March 27, 2012

ChinaTrip Travelogue (DAY 6) : Shanghai City - Nanjing & Fuyou Road

ChinaTrip Travelogue (DAY 6) : Shanghai City - Nanjing & Fuyou Road

Hari Keenam - Rabu (26 Oktober 2011)


Hari keenam di China, kedua di Shanghai.


7.55am - Seperti biasa, kami turun awal untuk bersarapan di hotel.

Anda perasan sesuatu pada senarai tingkat bangunan hotel/apartment yang kami tinggal ini? 
Yer, tiada angkat '4' langsung. Anda tahu kenapa bukan?

Sunday, March 25, 2012

I Won't Give Up



I Won't Give Up - Jason Mraz

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up


p/s : #LuTM246

Friday, March 23, 2012

Because You Live


Because You Live - Jesse McCartney

Staring out at the rain with a heavy heart
It's the end of the world in my mind
Then your voice pulls me back like a wake up call
I've been looking for the answer
Somewhere
I couldn't see that it was right there
But now I know what I didn't know

Because you live and breathe
Because you make me believe in myself when nobody else can help
Because you live, girl
My world has twice as many stars in the sky

It's alright, I survived, I'm alive again
Cuz of you, made it through every storm
What is life, what's the use if you're killing time
I'm so glad I found an angel
Someone
Who was there when all my hopes fell
I wanna fly, looking in your eyes

Because you live and breathe
Because you make me believe in myself when nobody else can help
Because you live, girl
My world has twice as many stars in the sky
Because you live, I live

Because you live there's a reason why
I carry on when I lose the fight
I want to give what you've given me always

Because you live and breathe
Because you make me believe in myself when nobody else can help
Because you live, girl
My world has twice as many stars in the sky

Because you live and breathe
Because you make me believe in myself when nobody else can help
Because you live, girl
My world has everything I need to survive

Because you live, I live, I live

p/s : #LnMnWnNuLCr

Monday, March 19, 2012

.Vanilla Coklat.

Vanilla & Coklat

Seperti hitam dan putih kehidupan, 
Aku harap muffin ini akan saling melengkapi hingga ke akhirnya.
Semoga semuanya lancar dan diberkati sepanjang tempoh ini.
Realiti bukan Mimpi.

InsyaAllah,
Aku kan sentiasa cuba dan berusaha untuk melakukan yang terbaik,
Demi semua yang terbaik untuk kita, 
Sekarang, dan di masa akan datang.


p/s : #LnMnWuLCr246







Saturday, March 17, 2012

ChinaTrip Travelogue (DAY 5) : Shanghai City

ChinaTrip Travelogue (DAY 5) : Shanghai City 

Hari Kelima - Selasa (25 Oktober 2011)

Hari kelima di negara China, dan hari pertama kami di kota Shanghai.


7.40am - Turun ke restoran berdekatan lobi hotel untuk bersarapan. Seperti biasa, hanya roti bakar dan telur rebus menjadi pilihan kerana makanan lain dikhuatiri tidak halal.

8.42am - Selepas bersarapan, rombongan kami bergerak dari hotel menuju ke tempat lawatan kami yang pertama pada pagi itu. Jalan sentiasa sesak kerana kepadatan penduduk yang agak melampau di Shanghai ini.

Sunday, March 4, 2012

. Happy & Speechless .


. 4th March 2012 .

Saturday, February 4, 2012

ChinaTrip Travelogue (DAY 4) : Beijing - Shanghai

ChinaTrip Travelogue (DAY 4) : Beijing - Shanghai

Hari Keempat - Isnin (24 Oktober 2011)


Hari keempat kami di negara China.

7.30am - Selepas bersarapan di hotel, rombongan kami bertolak dari hotel menuju ke destinasi pertama kami pada hari ini, iaitu Summer Palace.

"Time has witnessed the growth of Love and Happiness" - Ayat yang tertulis pada signboard kedai menjual barangan bayi rasanya.

Motosikal berkuasa bateri banyak digunakan oleh penduduk di Beijing ini.

Thursday, January 26, 2012

ChinaTrip Travelogue (DAY 3) : Beijing & The Great Wall


ChinaTrip Travelogue (DAY 3) : Beijing & The Great Wall

Hari Ketiga - Ahad (23 Oktober 2011)




Hari ketiga, selepas selesai bersarapan di hotel, rombongan kami menaiki bas dan bergerak pada jam 8.07am  menuju ke pusat menjual dan muzium jade.

Rombongan kami tiba di pusat jade tersebut pada jam 8.51am. 


Untuk memasuki pusat jade ini, semua pelawat diberikan pas masuk. Motif? Entahlah. Saya dapat nombor 55. Super Safee ! =)

Antara jade yang terdapat di situ.
 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan