Friday, August 26, 2011

.Good Day.



Good Day - IU

How is the sky so much more blue
Why is the wind so perfect today
Should I act like I don't know, like I didn't hear
Pretend to forget and talk about something else
Kiss, so we can't say a word

Tears fill my eyes, so I look up
So that they won't fall, once again I smile a little
Why you're like this to me, whatever it is you're saying
All the things spoken today, I send to the sky above
Words I never could say before, words I didn't know I would say while crying
As for me, oppa I like you, what to do

Did you not like my newly changed hairstyle
Were the clothes I wore a mistake
Pretending I still don't know, like I can't remember
Should I act like nothing happened
Should I say we just leave from here

Tears fill my eyes, so I look up
So that they won't fall, once again I laugh a little
Why you're like this to me, whatever it is you're saying
All the things spoken today, to the sky above
Words I never could say before, words I didn't know I would say while crying
As for me, oppa I like you, (Whew]~) what to do

While looking at me like this,
don't say those sad words 
Maybe I'm childish, maybe I'm a bit slow, 
but I can't believe it

Tears come out, but I give a wide smile
Blocking your path, I just laugh loudly
Why am I like this, have I no shame
I carefully swallow my pride and send it to the sky above
Words I could never say, words I might never get to say again
As for me, oppa I like you (Gosh, One Two)

I'm in my dream
(It's too beautiful, beautiful day
Make it a good day
Just don't make me cry)

Such a good day like this 


Credit :
| TRANSLATION | Credit: hellenj @ WeHeartIU.com | Edited by: janeberryblue @ WeHeartIU.com



Wednesday, August 24, 2011

EPL Asia Tour : PART 2 : Chelsea FC

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.


Dipendekkan cerita, biarlah aku ceritakan pengalaman aku sepanjang kedatangan pasukan EPL feveret aku, CHELSEA FC ke Malaysia bebaru nie melalui gambar2 kat bawah.

Sesi Latihan Chelsea FC - 19 Julai 2011

Pass masuk ke sesi latihan.

EPL Asia Tour : PART 1 : Arsenal FC

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Seperti yang semua orang tahu, bulan lepas, 3 kelab gergasi English Premier League (EPL) telah datang ke Malaysia melalui siri Asia Tour mereka. Arsenal, Liverpool, dan Chelsea semuanya telah bertemu dengan skuad bola kebangsaan, Harimau Malaya & Harimau Muda (Chelsea FC) di Stadium Bukit Jalil. Dalam 3 kelab tuh, aku telah pun melibatkan diri dengan Arsenal dan Chelsea FC. Liverpool? Sorry, tak berminat. =D

Okeylah, walaupun dah sebulan berlalu, aku tetap nak buat entry pasal nie jugak. Haha !

Entry ini penuh dengan gambar, sbb aku malas nak bercerita panjang2. Gambar sudah cukup menceritakan segalanya. =)


Gunners Challenge KL (Midvalley) & Sesi Latihan Arsenal - 12 Julai 2011

Sebelum pergi ke sesi latihan Arsenal pada sebelah petang, aku dan abang aku telah menghadirkan diri di celah2 keramaian orang di Midvalley Megamall..sebabnye, ade GUNNERS CHALLENGE KL, yang mane ade pertandingan futsal bawah 18 tahun, dan pada perlawanan akhir tuh, 4 orang pemain Arsenal akan menjadi 'coach' di tepi court. 4 pemain Arsenal yang datang time tu adelah Theo Walcott, Woijciech Szczesny, Jack Wilshere dan Alex Song.

GUNNERS CHALLENGE KL

Wednesday, August 17, 2011

. Words . -part 3-

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Di entry nie, aku nak berkongsi ayat-ayat spontan yang aku terpikir dan aku postkan di status FB, Twitter, dan yang pernah terlintas di fikiran aku. Sebarang persamaan mungkin hanyalah kebetulan yang tidak disengajakan.

Untuk bace -part 1-, korang boleh klik SINI.

Dan untuk bace -part 2-, korang boleh klik SINI.

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kadangkala tulisan lebih mudah menyampaikan maksud berbanding kata-kata. Kadangkala tulisan juga lebih mudah disalahtafsir berbanding kata-kata. - 6 Ogos 2011

semakin ramai orang kita kenali, semakin kenal kita dengan dunia - 27 Julai 2011

Semakin kita diam, semakin kita banyak berfikir - 18 Julai 2011

kadangkala, kita mampu tersenyum hanya dengan melihat orang lain yang tersenyum gembira - 17 Julai 2011

Best things always come unexpectedly. - 14 Julai 2011

Ape2 perkara sekali pun, kalau dah terlalu taksub, kadangkala akan kelihatan sungguh menjengkelkan - 14 Julai 2011

Love is Blind, and Love is Deaf too - 27 Jun 2011

It's easy to forget the worst after we found the best - 15 Jun 2011

Suatu kebetulan adalah lebih indah dari suatu yang dirancang - 15 Jun 2011

semalam adalah kenangan untuk hari ini, esok adalah impian untuk hari ini - 15 Jun 2011

Orang yang selalu dan pandai nasihat orang lain adalah orang yg tak pandai nasihat diri sendiri - 14 Jun 2011

instead of regretting the past, it's never too late to change the present for a better future - 8 Jun 2011

bila di rumah sewa, makan untuk hidup, tapi bila di rumah sendiri, hidup untuk makan - 5 Jun 2011

music are the words that we couldn't express - 1 Jun 2011

mata menilai berdasarkan luaran, hati menilai berdasarkan emosi. langkah takkan terhenti selagi hati masih punyai emosi dan mata mampu melihat ke depan walaupun dalam pejam - 19 Mei 2011

pemahaman itu subjektif tapi perasaan itu objektif - 19 Mei 2011

kadang-kadang perasaan lebih mudah diterjemahkan melalui kata-kata - 19 Mei 2011

hakikat sesuatu kebenaran itu kadangkala memang sukar dipercayai - 19 Mei 2011

terlajak tweet boleh di delete, terlajak wall post boleh di remove, terlajak kata, lu pikirlah sendiri - 18 Mei 2011

Something unexpected always better than something that is expected - 15 Mei 2011

memberi alasan lebih mudah daripada menerima alasan - 4 Mei 2011

the easier your test, the less lessons you learn - 4 Mei 2011

Don't you ever feel less, because you are more than you think you are - 3 Mei 2011

kadangkala tiada perkataan lain yang dapat diucapkan selain daripada maaf - 22 April 2011

Semakin kita takut, semakin kita lemah. Semakin kita berani, semakin kita terdedah. - 19 April 2011


p/s : setiap hari bertemankan nota putih sebagai memori.

Saturday, August 13, 2011

.Biar Hati Mencintai Cinta Teragung Sedetik Lebih.

Biar Hati Mencintai Cinta Teragung Sedetik Lebih


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Kau yang membuat ku buntu
Membuat ku tak tentu

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Telah ku cuba tuk nyatakan
Rasa di hati ini yang makin menghantui
Perasaan jiwa ku..

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Biar hati ini mencintakanmu
Dalam hayat ku kan merindumu…
Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta teragung darimu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Biar pedih sakit memilikimu
Namun hati takkan tuk berubah..selamanya

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya


1.21am - 25 Julai 2011

Friday, August 12, 2011

.I Love You, I Want You, I Need You.




I Love You, I Want You, I Need YouGoo Hara of KARA

marobsi geudeman bojyo
motbonchok jinachilgol almyonsodo
geude gyoteman isseumyon sigani momchun-got

gata ne ne utgiman hessotjyo

marobsi geudeman bojyo
tto nan hagosipeun mari tto senggin-gojyo
gakkai daga galsurok geudewaye gorineun
nomudo molgeman neukkyojijyo

nan geudeman I LOVE YOU
geujo I WANT YOU I NEED YOU
ajik oridan mal mayo
I LOVE YOU jigeum isun-gando
noye moksori deutgo sipo
negyote issojwo

joheun ilman issotdon-gon anijyo
negedo nunmuljitdon bami isso
oneuse dagaon sarang
nemameul heundeuro nochyo
geude gyote gamyon andwenayo

nan geudeman I LOVE YOU
geujo I WANT YOU I NEED YOU
ajik oridan mal mayo
I LOVE YOU jigeum isun-gando
noye moksori deutgo sipo
negyote issojwo

I LOVE YOU geujo I WANT YOU
I NEED YOU ajik oridan mal mayo
I LOVE YOU jigeum isun-gando
noye moksori deutgo sipo

I LOVE YOU geujo I WANT YOU
I NEED YOU jakku nunmulman heureujyo
I LOVE YOU gojitmarirado
marhejwosseumyon baraneun na


HARA - Tomorrow


Tuesday, August 2, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak & Siaran Langsung dari Mekah

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.


Saya ingin mengambil kesempatan ini ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak, dan selamat menunaikan ibadah Puasa kepada semua umat Islam di seluruh dunia.

Semoga Ramadhan 1432H ini membawa seinfiniti rahmat dan keberkatan, dan semoga ianya akan lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya, Ameen.

Tahukah anda yang pada tahun ini, anda dapat melihat siaran langsung dari Mekah melalui YouTube?

Saluran khas di YouTube ini telah mula beroperasi pada 27 Julai 2011 yang lalu. Melalui saluran YouTube ini, anda dapat stream dan melihat siaran langsung dari Mekah, terutamanya ketika Solat Tarawih seperti yang disiarkan di stesen-stesen tv tempatan.

Anda boleh klik pada link di bawah untuk melihat siaran langsung ini atau pergi terus kepada account MakkahLive's Channel di YouTube di SINI.



Di sini juga saya ingin berkongsi wallpaper gambar di Masjidil Haram, Mekah yang saya sendiri ambil ketika menunaikan umrah 3 tahun yang lalu. Sesungguhnya hati ini terasa rindu ingin kembali ke sana. Semoga kita semua diberi peluang dan kesempatan untuk menjejakkan kaki ke Tanah Suci sama ada buat kali pertama mahu pun untuk kali yang seterusnya, Ameen.


Resolusi : 1920 x 1080 (Full HD)
Gambar asal diambil menggunakan telefon Nokia N73.
Di edit menggunakan Photoscape.


p/s : selamat bersahur dan menunaikan ibadah puasa. 
 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan