Monday, January 31, 2011

.Words.

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera...

Dah lama tak update blog...tapi terharu sbb still ade yg sudi datang blogwalking dan datang melalui hasil 'yahoo atau google search'.. hoh...kire ade jugak la kandungan blog nie yg boleh dicarik n dijadikan sumber maklumat yer? *perasan* huhh!!

Sejak pertengahan dan sepanjang tahun 2010 hinggalah minggu lepas (awal tahun 2011).. slalu aku tetibe secare spontan terfikir ayat-ayat perasan macham bagus yang aku tulis di status FB..entahlah...kadang2 mood atau idea tu datang scara spontan kan?

Mungkin ade ayat-ayat aku tu mcm familiar..biase la..brapa banyak ayat2 pujangga yang ade kat dunia nie kan?? Yang penting semua ayat2 tu datang scara spontan kat diri aku..huh!

Okeylah...sini aku nk kongsi ayat2 tersebut..huuu...pasnie maybe aku kene tulis novel plak kot..? lol

Semua ayat-ayat di bawah adalah di bawah areev19© Hak Cipta Terpelihara 2010 ..*huhhh??!!*

Klik pada Read More

Wednesday, January 19, 2011

.Babak Pertama.


Babak Pertama - Drama

Babak pertama bermula saat ku terlihat mu
Waktu seakan terhenti terpinga mencari
Rasa yang takkan terungkap tak pernah ku alami
Cuba aku mengerti

Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh!

Takkan ku menemui lagi walau gelapnya hari
Ku yakin akan temui semuanya di sini
Walau ke mana kau pergi tetap akan ku cari
Ku tak akan berhenti

Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh! oh! oh! oh! yeah!

Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti

oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh!

Sumber Lirik :

Monday, January 17, 2011

.I want to do it over again.

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.


Dorama Proposal Daisakusen merupakan salah satu J-dorama yang paling aku suka. Terbaek sgt dorama nie..lain dari yang lain..

Bagaimana kalau tiba-tiba korang diberi peluang kedua untuk kembali ke masa lalu bagi melakukan ape yg sepatutnye korang lakukan? Bagi aku, ade satu tarikh yg aku ingin sangat kembali..sbb aku rase aku gagal gunekan hari tue dengan sebaiknya..hurmmm

Tapi, adakah selepas korang dah lakukan ape yg sepatutnye korang lakukan tu, keadaan hari nie akan berubah??


Masam muka!

I want to do it over again.

Fairy pun muncul bagi menunaikan hasrat.

Diberi peluang kedua!

Alamaek!! Kembali ke masa lampau bagi melakukan ape yg sepatutnye..

Senyum?! 


Sumber copy & paste gambar :

Info Dorama :


p/s : Wah...kalau lah boleh buat camtu, kan aman makmur tenang bahagia dunia nie? Tapi ianya sekadar fantasi. Namun Fantasi itu sungguh indah kalau ianya Realiti.


Tuesday, January 11, 2011

Tolong Ingatkan Aku Mencari Konklusi Noktah Cinta Sempurna



Tolong Ingatkan Aku Mencari Konklusi Noktah Cinta Sempurna

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Jutaan huraian
Ku takkan mengerti

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Teka silang kata
Membuat parah menambah persoalannya

Coba tenang seketika
Coba pejam mata
Tuhan tolong nyatakanlah
Tentang apa yang ku fikirkan

Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Adakah cinta ini
Perlu untuk dirinya

Tolong ingatkan aku
Kan ku cari konklusi
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna
Darimu

11 Januari 2011 © areev19



Monday, January 10, 2011

Tolong ingatkan aku yang semalam..

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera..



Wahh! Semalam satu kejutan telah berlaku di Anugerah Juara Lagu 25 (AJL25), dimana Ana Raffali telah menjadi juara sekaligus menafikan Faizal Tahir, Yuna dan Black terutamanya..

Dah macam Tron pulak pentasnye..dah la aku baru tengok Tron petang semalam.. haha

Wahhh! Ramai yang tak puas hati dengan keputusan juri menobatkan lagu 'Tolong Ingatkan Aku' sebagai juara..Antara alasan2 dan komen2 yg aku sempat baca di FB smlm : "nyanyi sumbang", "lagu x best", "faizal tahir lagi layak", "yuna patut menang", etc...

Wahhhh! Terlalu ramai tak puas ati sampai beberapa page FB yang menyatakan rasa tidak puas hati dengan keputusan AJL25 smlm muncul seperti cendawan selepas hujan..Salah satunye : Kami tidak bersetuju Ana Raffali menang AJL25. Nah, aku dah bagi promosi free, bukan ke itu salah satu matlamat creator page2 camtu? Berlumba2 membuat page FB untuk kumpul 'Likers'? Dah jadi trend kat FB kan skrg nie? Kalau ade ape2 isu je, trus akan wujud page FB contohnya "Kami tak suka bla bla bla", "Kami benci bla bla bla" dan macam2 lagi..

Tapi ade jugak yg berfikiran positif mcm akak Budu dan Belacan nie..

Negativity should be banned. Please report this group by scrolling down, click on Report Page and select 'Contains hate speech or attacks an individual > Targets me or a friend'. They claim it's not a 'hate page' but it's just not right. Just because your personal favorite did not get chosen, creating such a group is offensive & disrespecting Ana Raffali.


Wahhhhh! Ramai yang dah pandai jadi pengkritik muzik! Nie semua pengaruh Akademi Fantasia, Malaysian Idol, dan yang seangkatan dengannya..Aku pun nk bagi komen jugak lah..Nie komen aku :

Faizal Tahir dan Yuna memang bagus! Tapi kalau betul2 menghayati lirik dan melodi 'Tolong Ingatkan Aku' tue, baru kite akan tau yang kenapa lagu tu layak menang. Lagu2 lain semalam majoritinye straight forward g-wunk dan kurang unsur puitis di situ..

Suara Ana Raffali sengau dan nampak nervous? Logik la, die demam selsema sejak Jumaat (merujuk kepada status Ana di FB beliau)..Well, AJL pilih lagu terbaik, bukan penyanyi terbaik! Nie bukan pertandingan Bintang Kecil or Bintang RTM..haha!

Page FB Ana Raffali

Mungkin korang akan kate aku bias sbb aku peminat Ana Raffali. Tak la..aku minat jugak Faizal Tahir, Yuna, Black, Bunkface, dan lain2 yang bertanding semalam.. Kalau pergi karok, for sure aku akan nyanyi lagu Faizal Tahir..siyeslah!!

Kat bawah nie pulak komen salah sorang kawan aku..

Like!

Okeylah, jom layan video2 YouTube Ana Raffali di account lama beliau sebelum menjadi popularKlik SINI.

Ana Raffali tak boleh nyanyi live? Jom tengok video kat bawah nie yang aku sendiri rakam 2 bulan lepas di e@Curve, Damansara.



Jangan disusun kata-kata penamat
jangan disebut baris ayat keramat
biar lenyap diserap sunyi
biar senyap yang tak menyepi

tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
mari padamkan buku tiga lima
biar luka sembuh sendiri
biar lupa dimakan hari

tolong ingatkan aku
kisah kau tersedar
dengan saku penyeluk masa
kau dampingi aku
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

bila marah merasuk minda
kecewa menyelubungi jiwa
aku lupa

tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa
ku teringatkanmu
setiap detik jantungku berdetak
setiap nota jiwaku berlagu-lagu

tolong ingatkan aku kisah kita
tolong ingatkan aku
kisah ku tersedar
dengan kasih memeluk rasa

tolong ingatkan aku
kisah kita

.
.
.
.
.



Eh...lupe pulak..Semalam jugak Chelsea FC telah menang 7-0 ke atas Ipswich Town dalam perlawanan Piala FA.. Wow..Senyum, tak perlu kata apa-apa. =)

Danny pun score 2 bijik!

Korang boleh baca report perlawanan semalam di SINI.


p/s : Pasal dunia hiburan pun ramai yang nak emosi...Ape korang dapat ha? LOL

Sunday, January 9, 2011

Betul ke Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011??

Betul ke Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011??

Sekarang nie tengah sibuk orang post dan share link di FB yang mengatakan Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011. Marc Zuckerberg (pengasas Facebook) pada satu sidang media telah mengatakan yang Facebook telah merosakkan kehidupan beliau sebab terlalu stress dengan Facebook.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Korang boleh rujuk artikel asal tu di SINI.


Jadi betul ke Facebook akan ditutup??? Jawapan nye.........................

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 TAK!!!

Tue semua nya sekadar internet hoax!!

Korang boleh rujuk penjelasan di SINI.


Kesimpulan, kalau betul Facebook akan ditutup 15 Mac 2011 nanti, kehidupan korang akan tergugat ke?

Sejauh mana Facebook mempengaruhi kehidupan seharian korang??

Saturday, January 8, 2011

Malaysia dalam PES2011

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Nampaknye demam 'Harimau Malaya' masih belum reda. Sejak Malaysia menang final AFF Suzuki Cup pada 29 Disember 2010 yang lepas, tidak dinafikan yang bolasepak tempatan kembali mendapat tempat di kalangan rakyat Malaysia. Sampai ke hari ini, jersi Malaysia habis dijual!! Sold out!! Dan hanya akan di restock paling awal bulan April nanti!! Tak pernah kan jersi Malaysia boleh habis stok??

Yer la, bile dah menang, semua orang pun suka dan memberi pujian tak hengat dunia! Tapi kalau kalah?? Haha! Lu fikirlah sendiri!

Ape2 pun, semoga pasukan Harimau Malaya akan terus berjaya dan berjaya di masa akan datang.

Okeylah, kat sini aku nak tolong promo satu patch untuk game PES2011. Yang menariknya patch nie pastinya sebab korang boleh menggunakan pasukan Harimau Malaya!! Korang boleh download patch nie di blog asalnye di SINI.

Kat bawah nie aku sediakan screenshots pasukan Malaysia dalam PES2011.

Jersey 'Lucky Blue' - Away

Jersey Home


Eh eh, sape nie? haha!

Oh yeah! Satu tumbukan padu ke udara!!


Untuk info lebih lanjut dan link untuk download patch nie, korang boleh pergi ke blog di bawah :


Atau pun korang boleh 'like' page FB di bawah :




Saturday, January 1, 2011

What The Hell - Single terbaru Avril Lavigne yang dilancarkan pada 1/1/11 !!


1 + 1 + 11 = WTH

Dah 3 tahun Avril Lavigne tak muncul dengan album baru sejak kali terakhir pada 2007 dengan album 'The Best Damn Thing'. Dan sebelum album penuh dilancarkan, biasanya artis-artis nie akan keluarkan single terlebih dahulu. 

Dan kali nie, single terbaru Avril Lavigne telah dilancarkan secara rasmi pada hari ini, iaitu 1/1/2011. Lagu bertajuk 'What The Hell' nie akan dimuatkan dalam album 'Goodbye Lullaby' yang akan dilancarkan bulan Mac nanti.

Cover depan 'Goodbye Lullaby'

Korang boleh dengar (streaming) atau download secara percuma lagu ini melalui FB page rasmi Avril Lavigne di SINI. Pergi pada ruangan BandPage dan korang boleh download melalui list yang terdapat di situ. 

FB page Avril Lavigne

Avril memang tak pernah menghampakan!! Untuk lagu 'What The Hell' nie, aku bagi 10/10!! 

Info :
Wikipedia


p/s : Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham Faizal Yusof (pelakon watak Dani, dalam drama Adamaya yang telah meninggal dunia akibat serangan jantung petang tadi. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Ameen.


Nak lirik lagu nie? Klik pada Read more 
 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan