Tuesday, August 2, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak & Siaran Langsung dari Mekah

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.


Saya ingin mengambil kesempatan ini ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak, dan selamat menunaikan ibadah Puasa kepada semua umat Islam di seluruh dunia.

Semoga Ramadhan 1432H ini membawa seinfiniti rahmat dan keberkatan, dan semoga ianya akan lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya, Ameen.

Tahukah anda yang pada tahun ini, anda dapat melihat siaran langsung dari Mekah melalui YouTube?

Saluran khas di YouTube ini telah mula beroperasi pada 27 Julai 2011 yang lalu. Melalui saluran YouTube ini, anda dapat stream dan melihat siaran langsung dari Mekah, terutamanya ketika Solat Tarawih seperti yang disiarkan di stesen-stesen tv tempatan.

Anda boleh klik pada link di bawah untuk melihat siaran langsung ini atau pergi terus kepada account MakkahLive's Channel di YouTube di SINI.Di sini juga saya ingin berkongsi wallpaper gambar di Masjidil Haram, Mekah yang saya sendiri ambil ketika menunaikan umrah 3 tahun yang lalu. Sesungguhnya hati ini terasa rindu ingin kembali ke sana. Semoga kita semua diberi peluang dan kesempatan untuk menjejakkan kaki ke Tanah Suci sama ada buat kali pertama mahu pun untuk kali yang seterusnya, Ameen.


Resolusi : 1920 x 1080 (Full HD)
Gambar asal diambil menggunakan telefon Nokia N73.
Di edit menggunakan Photoscape.


p/s : selamat bersahur dan menunaikan ibadah puasa. 

2 comments :

mr cekodok said...

thanks for sharing :)

areev19 said...

mr cekodok : ur welcome :)

 

Be My Followers

About Me

My photo
Questra_Areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan