Sunday, November 28, 2010

Diam diam aku jatuh hati padamu..

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera...

27 & 28 November 2010...

Ape yg anda buat weekend nie?? Weekend selalunye menjadi sesuatu yg membosankan utk saya sbb saya mmg jarang keluar jalan2..slalunye weekend dihabiskan di rumah jer...haha.. bosan sungguh!! dats y i often call it weak-end instead of weekend..lol


Semalam, 27 November, saya telah menyertai Winning Eleven 2011 (WE2011) Tournament di Kelab Komuniti Cyberjaya. Tapi saya sekadar lepas group stage jer..sampai peringkat 32 pasukan terakhir. Tahniah kepada Mr. Presiden aka Khairil dari clan saya, Kickers kerana telah berjaya mendapat tempat kedua dan ketiga dalam pertandingan tersebut. Untuk perkembangan dan info lebih lanjut, anda boleh like page Kickers di FB. =)

Semalam lepas tersingkir di knock-out round pertandingan WE2011 tue, saya terus bergegas bertolak ke rumah abg sulung saya untuk berkumpul bersama ahli keluarga yang lain sebelum bertolak bersama-sama ke KLIA. Kami pergi ke KLIA untuk menghantar mak dan ayah saya yang pergi bercuti ke Turki bersama-sama rombongan. Flight pukul 2 pagi, tapi kami pergi dan smpai di KLIA lebih awal, kira-kira pukul 10.30pm. Semoga kedua mak dan ayah saya serta peserta rombongan yang lain sihat-sihat dan selamat sepanjang perjalanan dan percutian tue. Ameen..

Pak Su dan anak sedara, Aleef di KLIA

Okey lah, hari nie pulak, 28 November. Pagi dimulakan dengan mood yg siyesly agak down n sedeyh. (hek! ntah bila? hrmmm..). Petang tadi saya dan abang saya telah pergi ke Cineleisure Mall, e-Curve, untuk menonton wayang. Orang nak belanja, layan je la..haha..Thanx yeah.. =)

InsyaAllah nanti dalam entry berikutnya saya akan buat review pasal filem yg ditonton tadi (kalau rajin). Dah lama tak buat review filem..ish2..

Sementara tunggu nak tengok wayang tu, tetibe nampak Ana Raffali baru nk buat persembahan. Ape lagi, terus la saya dgn abang saya pg tengok. Ade program Bank Simpanan Malaysia (BSN) kat situ tadi. Dan ade pulak artis yang dijemput utk buat persembahan. Yang sempat saya tengok tadi Ana Raffali dgn Tilu. Persembahan live diorang mmg best!! Sempat tengok Ana Raffali nyanyi lagu 'Cuba Jangan', 'Tolong Ingatkan Aku', dan 'Hujan Bunga di Kuala Lumpur'. Tilu pulak sempat tengok diorang persembahkan lagu 'Diam Diam'.

Ana Raffali

Tilu

Dan yang pastinye saya sempat menebalkan muka utk ambil gambar dgn Ana Raffali.
"err...miss, boleh amik gambar tak?"
"boleh!" balas Ana Raffali dengan cukup frenly dan senyuman manja (okey, yang nie ditambah, haha!)

Hye-hye Cik Ana~ =)

Wah, siyesly cun Cik Ana Raffali nie...suara die smasa nyanyi live tadi pun sangat best! lagi best dari dalam album kot?? Gud luck kpd Cik Ana Raffali utk Anugerah Juara Lagu (AJL) nanti!!

Jom layan persembahan Ana Raffali - 'Tolong Ingatkan Aku' dan 'Hujan Bunga di Kuala Lumpur' yang sempat dirakam live tadi..



Friday, November 26, 2010

Manisnya Senyumanmu

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Dah lame rasenye tak update blog nie. Bukan ape, takde masa sangat nk pikir idea utk buat entry baru yg berkualiti dan lain dari yang lain. Buat ape kalau blog rajin update tapi semuanya copy & paste kan??

Okey lah, nampaknye sementara idea tengah xde nie, kite layan dulu lagu oldskool dari Elite nie. Tajuknye 'Manisnya Senyumanmu'. Maaflah yer sebab belum berkesempatan membalas kunjungan rakan2 blogger yang meninggalkan link di shoutbox. InsyaAllah nanti kalo ade masa saya balas yer. Terima kasih kepada semua yang sudi melawat blog yg ntahpapantah nie. =)



Manisnya Senyumanmu - Elite

Manisnya..manisnya senyumanmu

Ku rasa...satu dunia sudah mengerti perasaan ku ini
Mengapa oh! mengapa takkah kau sedar ku mendamba
Ataupun...dikau sengaja diam berpura memendam rahsia
Segeralah oh! segera ku tahu kau hanya bermain masa

Semakin sering kita bertemu
Semakin terpaut rasa cintaku
Hari demi hari ku tetap menanti
Namun mula mula langkah pertama

Mata bertentang mata adakah kau terasa
Cinta kian memekar dihati kita
Kau istimewa paling utama yang satu
Betapa manisnya senyumanmu
Debaran penuh makna kelu tidak terkata
Sering kali terjadi bila kau disisi
Namun yang pasti membuat ku jatuh hati
Oh! manisnya, manisnya senyumanmu

Pabila aku terdengar
Lagu cinta ku terkenang kepada mu
Aku merindu oh! merindu
Senyumanmu yang menawan kalbu

Semakin sering kita bertemu
Semakin terpaut hatiku padamu
Jika kau pun juga rasa yang ku rasa
Apa yang kau pinta katakan saja

Saturday, November 13, 2010

Jiwa Setia

Dah lama tak dengar lagu baru Ella..yeahh, saya sememangnya peminat Ella!! Lagu baru nie rancak dan best! Jom layan..~ =)


Jiwa Setia - Ella

Ritma hatiku gelisah diserang rindu
Cinta hatiku yang jauh ditirai waktu
Gerak langkah ku bayangi mu
Jelas ada di depan mataku
Resah hatiku menantimu
Tak sabar rasanya kumenunggu
Engkau datang lantas membawa aku terbang

Ke seberang sana
Pasti indah tiada duka
Tetap kita bersama bina cinta
Di ruang angkasa

Aku percaya kau akan tiba
Menunai segala ikrar
Tidak terbenam di bunuh masa
Tetap setia

1…2…3…4…
Ke seberang, ke seberang sana
Ke seberang, ke seberang sana
Ke seberang, ke seberang sana
Ke seberang, ke seberang sana


Monday, November 8, 2010

KICKERS! in S.A.G.E Winning Eleven 2011 Tournament (November)

KICKERS! - Malaysia Winning Eleven Team 


Date : 6th November 2010
Venue : Puchong

Winner : Degasa Erwan
Runner Up : Degasa Effy
3rd/4th : Degasa Adeeb/KICKERS Khairil (Mr. President)


During registration.

Friendly fire! 
From left : Aidil vs Vamos, Areev, Azwan vs Khairil

 Jo & Khairil

 From left : Azwan, Areev, Akmal

Vamos (KICKERS!) vs Erwan (Degasa)

During tournament

From left (standing) : Kirua, Zodiac, Azwan

Semi final 1 : KICKERS Khairil vs Degasa Erwan

3rd/4th Place Winner : Mr. President (Khairil aka elnino) - Congratz!!

Good luck KICKERS! for our next tournament!! =)




Thursday, November 4, 2010

Bagaimana takde internet mempengaruhi kehidupan seharian..

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Lama sudah saya tak update blog nie dgn entry yang bebas. Asyik entry lagu-lagu dan entry emo je kebelakangan nie..haha! Maaflah..emosi terganggu sikit..

*walaupun muka saya brutal (yer ker?) tapi dalam hati still ade taman! =P*


Bagaimana takde internet mempengaruhi kehidupan seharian..

Anda ialah orang yang menggunakan internet setiap hari?? Dewasa ini, internet sememangnya memainkan peranan penting dalam komunikasi dan sumber informasi (ayat buku teks). Kalau sekarang anda tanya kepada seseorang "kau ada fb (facebook)?" mesti jawapannya "ada". Jangan kata budak sekolah rendah, makcik-pakcik bahkan nenek pun ada akaun fb.

FB (laman web sosial) tu cuma salah satu cabang dunia internet, banyak lagi kegunaan internet seperti yang kita tahu. Pendek kata, ada internet, anda takkan boring, (yer ker?) sebab anda boleh search atau cari apa sahaja yang anda mahu dengan bertanya pada Pak Cik Google yang friendly.


Jadi bagaimana kalau tiba-tiba internet anda takde?


Berikut ialah fenomena2 yang biasa dilihat (terutamanya dikalangan student) kalau tetibe sumber connection internet mengalami gangguan atau rosak.

1. Tiba-tiba ruang tempat tengok tv penuh dengan orang yang tengok tv. Situasi yang sama berlaku di kolej atau di rumah sewa. Padahal selalunye ramai bile hujung minggu je, sbb tengok bola. Kalau ade internet, masing-masing terperuk dalam bilik menghadap laptop/pc.

2. Tiba-tiba ade kawan datang membuat lawatan muhibah ke bilik sebab terlalu boring tahap gaban. Kalau ade internet, masing-masing berhubung melalui FB dgn YM je, padahal satu floor (kolej) atau satu rumah. (haha!)

Free Wifi! 

3. Tiba-tiba ade kawan ajak pergi McD sebab teringin nak makan french fries. Padahal nak online kat situ. =P

4. Anda akan melihat fenomena orang yang termenung melihat skrin laptop/pc, tapi tak buat ape2 pun. Buntu dan hilang punca. LOL

Tetiber rase nk tengok balik dorama Proposal Daisakusen nie..

5. Inilah masa terbaik untuk menonton movies atau siri drama yang didownload tapi tak pernah tengok. Sebabnye suke download banyak2 buat koleksi tapi tak tengok pun. (Same la mcm saya! haha)

Facebook Mobile!! Anytime, Anywhere.

6. Mula gatal jari mengaccess dan mengupdate status FB menggunakan aplikasi Facebook Mobile di telefon bimbit. Update status via SMS pun ade jugak.

Service centre sedia 'membantu'..lol

7. Kalau yang menggunakan streamyx, mulalah naik hangin dan terus telefon service centre untuk buat 'aduan'. Makanya terpaksalah operator bertugas mengeringkan hati mendengar makian dan kemarahan meluap2 pemanggil tadi. (haha! bersabarla ye sesape yg keje customer service tu =))

8. Rasa resah, gelisah, terpisah (erk?!) akibat tak dapat melihat homepage Google.com di Chrome mahupun Firefox. Rase macam tak lengkap hari tanpa internet. Kalau tak makan takpe asalkan ade internet. Erk, boleh ke camtu?

9. Dah takde internet, tido awal la jawabnye!! haha! =)

Sleep is good. Tapi purata aku tido setiap hari 3-4 jam je..malas nk tido mungkin? (erk?!)



p/s : kejujuran itu kadangkala terlalu pahit untuk ditelan dan terlalu susah untuk diluahkan.

Tuesday, November 2, 2010

November


Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

dah 2 hari memasuki bulan November..dan dah 2 hari aku lalui hari yang sungguh tak best dan mengecewakan..


sangat kecewa dgn diri sendiri..maafkan aku kalau ade buat sesape terasa or marah or bengang dgn aku..


28 hari lagi dalam bulan ini untuk aku harungi..will tomorrow be a better day??



p/s : I hate November!! Mungkin aku patut buat puisi pasal November or dgr lagu November Rain sbg lagu tema bulan nie..lol


 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan