Sunday, October 31, 2010

The Only Exception



The Only Exception - Paramore


When I was younger, I saw my daddy cry
And curse at the wind
He broke his own heart and I watched
As he tried to reassemble it


And my momma swore that
She would never let herself forget
And that was the day that I promised
I'd never sing of love if it does not exist


But darling, you are the only exception
You are the only exception
You are the only exception
You are the only exception


Maybe I know, somewhere deep in my soul
That love never lasts
And we've got to find other ways to make it alone
Or keep a straight face


And I've always lived like this
Keeping a comfortable distance
And up until now I had sworn to myself that I'm content with loneliness
Because none of it was ever worth the risk


But you are the only exception
You are the only exception
You are the only exception
You are the only exception


I've got a tight grip on reality
But I can't let go of what's in front of me here
I know you're leaving in the morning when you wake up
Leave me with some kind of proof, it's not a dream, oh


You are the only exception
You are the only exception
You are the only exception
You are the only exception


You are the only exception
You are the only exception
You are the only exception
You are the only exception


And I'm on my way to believing
Oh, and I'm on my way to believing




p/s : slowpoke, but somehow i really like this song.. =)

Tuesday, October 19, 2010

Mengapa Inilah Cinta


Mengapa Inilah Cinta

Terpegun ku melihat kamu
Mengapa nafasku tersentak bila kau menegur
Bergetar hatiku memandang mu
Mengapa lidah kelu untuk bertutur
Bagaikan adanya perasaan berdebar

Oh resah hati gelisah
Haruskah ku dedahkan segala
Hasrat terpendam ku kepada mu namun
Ku takut tak diterima
Takut kau tak sudi
Memberi ku ruang di hati

Oh mengapa tubuhku lesu
Kerapnya ku hilang selera
Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Dengan kenalan baru bernama cinta

Oh resah hati gelisah
Haruskah ku dedahkan segala
Hasrat terpendam ku kepada mu namun
Ku takut tak diterima
Takut kau tak sudi
Tapi tak ku tertahan lagi

Oh mengapa siang hariku gelap dan pemandangan kabur
Mungkin ini tanda ku dilamun cinta
Jika tidak mengapa tak menentu tingkahku
Sungguh susahnya aku mendekatimu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Oh mengapa, katakan mengapa


12.52am - 16 Oktober 2010

Monday, October 18, 2010

Andai aku punya Delorean..

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera..


Masa..

Terlalu cepat masa berlalu kan??

Mungkin ada di antara kita yang pernah berharap agar dapat kembali ke masa dulu untuk kembali menjadi kanak-kanak atau supaya dapat mengubah atau mengelakkan sesuatu daripada berlaku.

Trilogi 'Back To The Future' sememangnya trilogi filem yang paling aku minat.

Yeah..aku pun pernah berfikir macam tue..Kalaulah aku mempunyai Delorean, (kereta dari filem Back To The Future yang boleh membawa kita kembali ke masa lepas atau ke masa akan datang), ade beberapa saat, detik, hari atau tarikh dalam hidup aku yang ingin aku kembali.

Walaupun Delorean 'the time machine' cumalah dalam filem, namun tidak mustahil untuk membinanya di dalam realiti, contohnya dalam versi LEGO. Anda boleh tengok Delorean versi LEGO di SINI. Kreatif kan?


Aku ingin sangat kembali ke tarikh-tarikh tertentu yang sampai hari ini aku ingat, kerana tarikh-tarikh tue sangat memberi kesan dalam hidup aku. Aku ingin ubah dan buat ape yg sepatutnye aku buat dan elakkan sesuatu yg aku taknak dari berlaku.

Tapi..

Mungkin itu fikiran seseorang yg tidak berfikir panjang dan terlalu mengikut emosi. Sepatutnya aku bersyukur dengan apa yang telah terjadi. Semua yang berlaku sebenarnya telah banyak memberi pengalaman dan mengajar aku erti kehidupan ini. Setelah aku renung kembali dan berfikir dengan mendalam dan secara positif, semua yang telah berlaku ada hikmahnya. Dan sesungguhnya hanya Allah S.W.T. saja yang lebih mengetahui segala-galanya.

Walau apa jua dugaan yang telah berlaku, hidup mesti diteruskan. Yang penting, kita harus sentiasa berdoa, bersabar dan bertenang, dan bertawakal kepada Allah S.W.T..

Langit tak akan sentiasa mendung, dan InsyaAllah, pelangi akan muncul jua akhirnya.

Sesungguhnya hidup nie penuh dengan misteri dan cabaran. Itu yang menjadikan warna-warninya kehidupan ini kan?



.Kalau semua perkara dalam dunia ini mudah, pasti hidup akan terasa bosan. - 7 Oktober 2010




p/s : after all these years, will I finally clear clouds away?



Monday, October 11, 2010

Apa Saja Untukmu

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.


Sekali sekala layan lagu lama nie pun best jugak. Bagi aku ini lah lagu g-wunk terbaek oleh KRU. Lirik pun penuh bermakna. Apa saja untukmu..~


Apa Saja - KRU

Apa saja untukmu
Tak ku hiraukan waktu
Katakan saja kan ku laksana
Permaisuri kau bertakhta di jiwa

Apa saja untukmu
Ke dasar lautan biru
Bertaruh nyawa andai kau damba
Mutiara... di hari lahirmu

Kita menuju gemilang asmara
Tiada cinta setanding kita
Ku rela sehingga ke akhirnya
Tunai segala mimpimu
Uhh... ratuku

Korus :

Untukmu kasih
Ku cuba meraih
Bintang di angkasa
Walau tak terdaya kan ku ikhtiar
Untukmu kasih
Gembira bersedih
Selagi ku bernyawa
Untukmu kasih, ku korban apa saja

Apa saja untukmu
Kan ku ubah caraku
Jikalah itu yang kau mahu
Apa saja demi kebahgiaanmu

Bukan ku pinta yang luar biasa
Cuma secebis janji setia
Inilah... Lagu cinta kita
Hanya terbaik untukmu
Selama-lamanya

Ulang Korus



p/s : Mari kita sedekahkan Al-Fatihah buat mangsa kemalangan ngeri yang berlaku semalam di Simpang Ampat, Lebuhraya PLUS. Semoga mereka ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman, Ameen.

Saturday, October 9, 2010

Luahan perasaan. Ini entry emo tapi cukup cool. Sekian.

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Boleh kate banyak kali jugak aku kadang-kadang tu type sesuatu yang aku tak puas hati kat draft blog, tapi akhirnya tak jadi publish setelah difikirkan pro & con nye penulisan aku tue. 

Memang ramai blogger yang jadikan blog sebagai tempat untuk meluahkan ape yg mereka tak puas hati atau bengang. Well, itu hak masing-masing & lantak mereka lah, blog mereka, itu mereka punya suka. Tak gitu?


So ape yg aku tak puas hati? Aku sebenarnya bukan tak puas hati, cuma *sedikit* terkilan. Aku baru tahu hari nie yg aku & beberapa orang lain telah di'removed' dari friendlist FB 'seorang' nie. Agak lambat jugak aku tahu. *slowpoke*

Aku tahu, mungkin orang yang remove kami tue ada 'terasa hati' dengan kami. Tapi tidakkah die sedar yang kami pun sangatlah 'terasa hati' dengan tingkah laku beliau tu? Sikap & sifat setiap orang memang tak sama. Dan aku akui, manusialah perkara yang paling susah sekali untuk difahami di dunia nie! 

Tolonglah berfikiran positif!

Tapi tolonglah berfikir dengan bijaksana dan bertimbang-rasa dan waras! Anda tu berpelajaran tinggi, janganlah biarkan emosi menguasai diri! Apa yang berlaku tue pasti ade sebab-sebabnya, janganlah terlalu berfikiran negatif terhadap kami! Mungkin anda tak sedar, anda sendiri telah berkali-kali mengguris hati ramai orang. Sedarkah? Pernahkah anda fikir? 

Tapi yang lepas, biarkanlah tak perlu diungkit. Yang akan datang, tolonglah ambil sama inisiatif untuk membetulkan atau setidaknya membaiki keadaan. Semuanya boleh dibawa berbincang. Bukannya semua benda dalam dunia nie boleh ditunjukkan melalui tingkah laku!

Tolonglah, janganlah nak mengeruhkan lagi sesuatu yang hampir nak keruh! 
Tolonglah, cermin dan lihat diri sendiri, apa yang anda telah buat? Apa yang telah kami buat?
Tolonglah, janganlah terlalu berfikiran negatif terhadap kami.
Tolonglah, kami akui mungkin kami ade menghiris atau mengguris perasaan anda! 
Tapi haruskah anda membuat 'protes' sedemikian?

Akhir kata, 
Sempena 1 Zulkaedah 1431 nie, 
Aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin!


p/s : entry ini ditulis menjelang waktu Maghrib, okeyh, dah masuk 2 haribulan Zulkaedah. Korang sempat puasa 6 bulan Syawal tak?


Saturday, October 2, 2010

Tilt-shift Photography / Miniature Effect

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Untuk entry kali ini, saya ingin berkongsikan sedikit info mengenai Tilt-shift photography atau Miniature effect/faking. Bagi peminat-peminat fotografi, rasanya tentu anda sudah biasa mendengar term tersebut kan?

Baiklah, tilt-shift photography nie ialah satu seni gambar di mana sebuah gambar yang diambil kelihatan seperti objek mini atau model mainan pada skala yang kecil. Jurukamera biasanya mengambil gambar dari sudut atas bagi mewujudkan kesan melihat ke bawah pada model skala kecil.

Contoh tilt-shift photography yang boleh didapati dari google

Ada beberapa cara untuk menghasilkan gambar yang menunjukkan miniature effect nie. Pertama sekali ialah teknik dan penggunaan lensa kamera itu sendiri. Kedua, dengan menggunakan aplikasi photo editing seperti photoshop dan yang ketiga, iaitu yang paling mudah ialah menggunakan aplikasi photo editing secara online.

Klik pada Read More untuk meneruskan bacaan.

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan