Wednesday, March 31, 2010

Wallpaper Pilihan Bulan April 2010

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera

Di sini saya ingin berkongsi beberapa wallpaper menarik yang saya jumpai di Internet. 


Monday, March 29, 2010

Edisi Ringkas - Saya Kembali!

Assalamualaikum W.B.T.

Dengan ini saya ingin memohon maaf kepada rakan-rakan blogger yang rajin datang membaca entry dan mengklik iklan nuffnang sepanjang minggu lepas kerana tidak dapat membalas semula kunjungan anda semua.

Hal ini kerana saya telah pergi ke Kuala Lumpur & Shah Alam sejak Rabu (24/4/2010) hinggalah hari ini, Isnin (29/3/2010). Bukan tak dapat online langsung, tapi saya sedikit sibuk dan tak dapat nak buat blogwalking dan melawat semula blog anda semua.


Kenapa saya pergi ke Kuala Lumpur & Shah Alam? Sebenarnya ada beberapa urusan peribadi yang perlu diselesaikan, dan disamping itu saya berkesempatan menonton dan memberi sokongan kepada rakan-rakan di Kolej Kediaman Keempat (Bestari), Universiti Malaya yang menyertai pertandingan Akustik dan Pop Band di Festival Seni Universiti Malaya (FESENI '10) pada hari Rabu dan Jumaat lepas. Tahniah saya ucapkan kepada mereka kerana telah berjaya mendapat tempat kedua (Akustik) dan johan (Pop Band) dalam pertandingan tersebut. Insyaallah pada entry akan datang saya akan sediakan artikel khas tentang kejayaan gilang-gemilang mereka ini!


Oh yeah, pada hari Sabtu dan Ahad lepas juga, saya telah berkesempatan menyertai Pertandingan Winning Eleven 2010 (PS3) di Laman Budaya,Taman Tasik Shah Alam yang diadakan bersempena dengan pertandingan memancing yang diadakan di sana. Ia merupakan pertandingan pertama yang saya sertai setakat ini. Walaupun tak berjaya memenangi apa-apa, saya tetap berpuas hati kerana berjaya memasuki Knockout Stage pada hari Ahad, sebagai Juara dan Naib Juara kumpulan pada percubaan pertama saya ini. Apatah lagi platform yang sering saya bermain ialah di PC manakala pada pertandingan tersebut menggunakan platform Playstation 3 (PS3). Harap-harap pengalaman ini dapat saya gunakan pada pertandingan akan datang, Insyaallah.

Sekian untuk kali ini, rajin-rajin lah melawat blog ini yer? =)

Wednesday, March 24, 2010

Tuesday, March 23, 2010

Beautiful Blogger Award!



1. Thank & link the person that gave you the award.

2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award

4. State 7 things about yourself
.


-------------------------------------------------------------------------------------------------



1. Saya nak ucapkan terima kasih kepada Cik Dieabella, Cik Khadijah Zek, Cik cheetahg92Cik Sheqa, Cik Nardnerd, Cik Ema, Cik Nabilah dan Encik Aku kerana telah memberi award ini. Terharunye sebab 7 gadis telah memberi award ini. =)


2. Errmm...Nak bagi award nie kat semua blogger yang berkunjung ke sini boleh? Anda memang fantastik sebab sudi melawat blog tak seberapa biru nie.. =)


3. NAH Award kat anda semua! Anda dah menang award Beautiful Blogger dari areev19 =)


4. Lebih kurang je dengan award tag yang saya buat sebelum ini. Boleh check SINI. Tapi takpelah, saya jawab juga lagi 7 nie.


a) Suka warna biru
b) Suka nombor 19
c) Single 
d) Sedang belajar bahasa Jepun (dah banyak kali tangguh nie..haizzz)
e) Menggunakan nombor Hotlink 012-530**** sejak 2003 hingga kinI
f) Minat Chelsea FC 
g) Selalu berguling-guling kat blog rakan blogger sambil tengok dan baca artikel baru  


Dah cukup 7. Terima kasih sebab sudi baca =)

Monday, March 22, 2010

Addon untuk Microsoft Word 2007

Addon untuk Microsoft Office 2007

Save file yang dibuat menggunakan Microsoft Word (.doc @ .docx) ke dalam format PDF dan XPS

Save as PDF or XPS

Saturday, March 20, 2010

Avril Lavigne - B-Sides

Avril Lavigne - B-Sides

Apakah yang dimaksudkan dengan B-Side? Mengikut jawapan Pak Cik Wiki, asalnya A-Side dan B-Side merujuk kepada bahagian atas dan bawah pada piring hitam vinil 7-inci, di mana penggunaannya pada awal 1950-an adalah sama dengan 'single' yang dikeluarkan dalam bentuk cd pada zaman sekarang. A-Side atau pun bahagian A biasanya mengandungi lagu yang dijangkakan 'hit' dan manakala B-Side atau bahagian B pula mengandungi lagu yang sekadar pelengkap 'single' dan biasanya tidak akan terdapat dalam 'album penuh' yang bakal dikeluarkan.

Perbezaan piring hitam 12-inci, 7-inci, dan CD

Okeylah, tamat info ringkas tentang A-Side dan B-Side. Kalau nak faham lebih lanjut, anda boleh baca di SINI.

Thursday, March 18, 2010

Review J-Dorama : Hatachi no Koibito

Review J-Dorama : Hatachi no Koibito

 Hatachi no Koibito / 20-years old Lover

Sinopsis :

Inoue Keisuke (Akashiya Sanma) merupakan seorang pekerja makan gaji yang berkeluarga, berumur 50 tahun dan tinggal di Osaka. Keisuke-san selalu bercerita mengenai kisah trilogi cinta silamnya kepada rakan-rakan sekerja dan tanpa disedari kisah cinta Keisuke-san telah diambil dan diolah menjadi novel yang sangat laris bertajuk 'Koizakura'. Penulis novel tersebut pula sebenarnya rakan karib Keisuke-san sejak kecil, iaitu Fuu-chan atau nama penanya Moriyama Ryuu (Ichimura Masachika) yang mengetahui kisah tersebut.

Wednesday, March 17, 2010

Two Rivers

Two Rivers - Avril Lavigne



"Two Rivers"



Grains of sand slip through your hands
Never ceasing time
Fold your hands in silent prayer
Eternal peace you'll find

[CHORUS]
Like two rivers flow
to the open sea
Someday we'll reunite
for all eternity

Let the rain falling on your face
Run in to your eyes
Can you see the rainbow now
Through the stormy skies

[CHORUS]
Like two rivers flow
to the open sea
Someday we'll reunite
for all eternity

Like two rivers flow
to the open sea
Someday we'll reunite
for all eternity

Standing in the rising tide
Heaven's light shines on you
On you, on you

Test the sea rising at your feet
How far can you go
Til you need God's helping hand
To ride the under-tow

[CHORUS]
Like two rivers flow
to the open sea
Someday we'll reunite
for all eternity

Someday we'll reunite
for all eternity

Someday we'll reunite
for all eternity

Tuesday, March 16, 2010

Award bersulam tag...adeyh!

Salamx...


Award ini telah diberikan oleh Cik Ameera. Bersama-sama tag nie, saya diwajibkan menjawab '10 honest truth about me'. Baiklah, berikut saya tulis 10 perkara berkenaan diri ini. =)

1. Tak suka keluar tanpa tujuan. Kiranya tak suka saja-saja keluar pergi window shopping ke ape ke kalau tak ada tujuan. Kalau keluar terutamanya sesorang, mesti ada sesuatu tujuan, lepas settle tujuan tu, terus balik.

2. Pendiam kalau berborak ramai-ramai. Lebih suka mendengar daripada turut serta sesuatu perbincangan atau borak-borak, mahupun kutuk-mengutuk (he he he). Tapi, sekali bersuara aka 'fire' mesti pedih kalau dengar.

3. Meminati warna HIJAU sejak kecil, tapi berubah kepada PUTIH, dan akhirnya BIRU

4. Teringin nak pergi Pulau Bora Bora sejak kali pertama tengok gambarnya melalui email beberapa tahun lalu. Indahnya kalau dapat honeymoon kat situ..InsyaAllah, satu hari nanti =)

5. Suka melihat keindahan bulan dan bintang di langit umpama menanti bulan jatuh ke riba..hahahaha

6. Kalau orang yang tak kenal saya, 1st impression tentu akan kata saya sombong! Tapi hakikat sebenarnya saya pemalu depan orang yang tidak dikenali. Tapi bila dah kenal confirm boleh layan borak! =)

7. Selalu menjadi 'penyanyi' bila tinggal seorang diri di rumah. Ada aku kesah? hehe

8. Sejak sekolah rendah sampai sekolah menengah, pasti ada seorang gadis yang diminati, kiranya salah satu sebab bersemangat nak pergi sekolah la, =P. Tapi sejak masuk matriks, tak ada kot? Sebab apa? Biarlah rahsia. He he he

9. Pernah merempit membawa motosikal kriss dengan kelajuan 120 kmj di jalan biasa, ketika zaman gila-gila budak sekolah. Kini sudah insaf. Jangan bawa laju yer, ingatlah orang yang tersayang. Pesanan khidmat masyarakat dari Areev19.

10. Malas nak type tag panjang-panjang macam ni sebenarnya, tapi takpelah, sekali sekala nak bagi Cik Ameera happy.. =)




Tag orang lain? Tak mahu lah, tapi kalau anda nak buat, dipersilakan. Terima kasih.

[ Iklan ] Lawati blog saya melalui beberapa link berlainan

Iklan : Lawati blog saya melalui beberapa link berlainan

Kini blog bLue iS tHe coLouR boleh dilawati menggunakan alamat-alamat url yang berikut :


Pilih mana satu yang anda suka! (Terima kasih sebab sudi! ^_^)

Nak tahu bagaimana untuk buat domain-domain seperti di atas? Sila rujuk post saya sebelum ini atau pun sila klik di SINI.

Sunday, March 14, 2010

[Tutorial] Mari pendekkan URL blog anda

 [Tutorial] Mari pendekkan URL blog anda


Assalamualaikum W.B.T. dan salam sejahtera.

Adakah alamat atau url blog anda sangat panjang? Contohnya :

http://areev19sukagulinkdiblograkanblogger.blogspot.com
 
Mungkin ramai yang sedia maklum bahawa terdapatnya domain atau host seperti .com, .net dan sebagainya untuk memendekkan url asal blog atau pun laman web anda. Tapi kebanyakan perkhidmatan domain atau host ini adalah berbayar. Oleh yang demikian, di post ini saya ingin berkongsi beberapa domain percuma yang boleh digunakan untuk memendekkan url blog anda. Sebagai contoh, saya sendiri pernah menggunakan perkhidmatan CJB.NET bagi memendekkan alamat atau url asal webpage saya yang dibuat menggunakan perkhidmatan Yahoo! Geocities beberapa tahun dahulu.

Saturday, March 13, 2010

Friday, March 12, 2010

6 minggu bersama GengBlogger, 15 Bulan Menjadi Blogger

6 Minggu bersama GengBlogger, 15 Bulan Menjadi Blogger


Assalamualaikum W.B.T.

Untuk post kali ini, saya sekadar nak berkongsi pengalaman dan info yang dapat saya rumuskan secara ringkas sepanjang 6 minggu bersama GengBlogger dan 15 bulan menceburi alam blog ini.


Sebab apa saya jadi blogger? Bagi anda pula, kenapa anda jadi blogger?

Thursday, March 11, 2010

Tears (Live in Tokyo Dome)


Tears - X JAPAN

(English Translation)

Where should I go? I'm seperated from you
Now, I asked the time, that has passed
I dreamed of journeying into the too long night
Gazing up at the sky of a foreign land, I embraced loneliness

Flowing tears accumulate on the winds of time
I feel your unending sigh

Dry your tears with love
Dry your tears with love

Loneliness, your silent whisper
Fills a river of tears through the night
Memory, you never let me cry
And you, you never said good-bye
Sometimes our tears blinded the love
We lost our dreams along the way
But I never thought you'd trade your soul to the fates
Never thought you'd leave me alone

Time through the rain has set me free
Sands of time will keep your memory
Love everlasting fades away
Alive within your beatless heart

Dry your tears with love
Dry your tears with love

Flowing tears accumulate on the winds of time
The unending sadness changes into a blue rose

Dry your tears with love
Dry your tears with love

Flowing tears accumulate on the winds of time
The unending sadness changes into a blue rose

Dry your tears with love
Dry your tears with love

Wednesday, March 10, 2010

25 great goals in pes2010 vol.2




25 great goals in pes2010 vol.2



Player : areev19

Game mode : Online, Master League, Exhibition

Game Level : Top Player

Music : Desperate Angel (Original Back Track) by X JAPAN

25 Great Goals in PES 2010 vol.1



25 great goals in pes2010 vol.1 



Player : areev19

Game mode : Online, Master League, Exhibition

Game Level : Top Player

Music : Sadistic Desire (Original Back Track) by X JAPAN

Tuesday, March 9, 2010

I’m Going to the Gatsby Deodorant Street Fair


Saya nak pergi ke Gatsby Deodorant Street Fair!

Perhatian kepada semua rakyat Malaysia, tidak kira tua atau muda, kecil atau besar, Melayu, Cina, mahu pun India, anda semua dijemput hadir ke Gatsby Deodorant 'Street Fair' yang bakal berlangsung secara besar-besaran pada 17 April 2010, bertempat di ruang legar Berjaya Timesquare, Kuala Lumpur.

Review : Percy Jackson & the Olympians : The Lightning Thief

Review : Percy Jackson & the Olympians : The Lightning Thief

Percy Jackson & Olympians : The Lightning Thief

Sinopsis Ringkas :

Percy Jackson (Logan Lerman) merupakan seorang remaja yang mempunyai masalah dyslexia iaitu kesukaran untuk membaca, mengeja dan mengira. Percy menjalani kehidupan remajanya seperti orang lain sehinggalah pada suatu hari, Percy telah diserang oleh makhluk Fury yang menuduhnya mencuri lightning bolt ketika di dalam muzium Greek. Percy yang terpinga-pinga akhirnya mengetahui bahawa dia ialah seorang demigod iaitu separuh manusia, dan separuh 'tuhan', mengikut mitos tuhan-tuhan Greek. Percy merupakan anak kepada Poseidon, iaitu tuhan laut dan gempa bumi dalam mitos Greek.

Sunday, March 7, 2010

15 goals of PES2010 (against human player)

15 goals of PES2010 (against human player)

14 Goals from Online Mode
1 Goal from Exhibition Mode

Scorer : areev19

Music : Celebrate The Day (FIFA WORLD CUP 2006 OST)

Saturday, March 6, 2010

Review J-Dorama : Kekkon Dekinai Otoko

Review J-Dorama : Kekkon Dekinai Otoko

Kekkon Dekinai Otoko (The Man Who Can't Get Married)

Sinopsis :

Shinsuke Kuwano (Abe Hiroshi) merupakan seorang arkitek yang hebat dan terkenal dengan hasil kerjanya yang menjadikan dapur sebagai fokus utama dalam rekaan sesebuah rumah untuk kliennya. Walaubagaimanapun, Kuwano merupakan seorang yang suka hidup menyendiri, dan mempunyai pendirian untuk tidak mahu berkahwin kerana baginya terlalu menyusahkan. Hobi Kuwano pula ialah menikmati makanan yang dimasaknya sendiri dan mendengar lagu klasik yang dipasang dengan kuat sambil membuat gaya seperti 'konduktor orkestra'. Kuwano juga tidak membenarkan sesiapa memasuki rumahnya.

Thursday, March 4, 2010

Kenapa aku tak berminat tengok program diskusi/debat di televisyen

Kenapa aku tak berminat tengok program diskusi/debat di televisyen

Sejak beberapa tahun kebelakangan nie, sedar atau tidak, stesen-stesen televisyen giat mengadakan program diskusi/debat untuk memberi peluang kepada beberapa pemimpin atau ahli intelek untuk membincangkan dan menyuarakan pendapat mereka berkenaan isu-isu semasa yang berlaku dalam negara kita. Secara amnya, memang bagus program-program macam nie diperbanyakkan, sekurang-kurangnya orang ramai dapat menilai sendiri hujah-hujah ahli panel dalam menerangkan sesuatu isu.

Contoh program diskusi/debat di televisyen

Tapi pada pendapat aku, program-program diskusi/debat seperti ini gagal menepati matlamat program yang asal, sekaligus menjadikan aku tak berminat nak tengok program diskusi/debat di televisyen nie. Kenapa? Berikut adalah alasan-alasan aku :

Wallpaper Pilihan Bulan Mac 2010

Salamx..

Sekadar ingin berkongsi beberapa wallpaper yang menarik (bagi saya) dengan anda semua, pembaca yang budiman dan budiwati (ade ke?)...ho ho ho =) 

***Anda boleh download juga koleksi wallpaper filem Avatar seperti yang digunakan pada desktop saya melalui Link Download di bawah post ini.

InsyaAllah pada masa akan datang saya akan kongsi lagi wallpaper yang menarik dengan anda semua.

Wednesday, March 3, 2010

To somewhere, not here..


GLAY

Kokodewanai, dokoka e (To somewhere, not here) - GLAY

Lagu ni merupakan lagu band Jepun pertama yang aku hafal (lagu Doraemon tak dikira band kan?) sebab selalu sangat dengar dan nyanyi suatu ketika dulu. Pertama kali dengar lagu ni bila tengok dorama Perfect Love di TV3 lebih kurang 9 tahun lepas, kejap je rasa. 

Walaupun aku tak terlalu ambil tahu pasal band GLAY ni, tapi aku tetap minat beberapa lagu lain yang juga best, contohnya Yuuwaku, Be With You, Koi, LAYLA, ROCK'N'ROLL SWINDLE, Dare Ka no Tame ni Ikiru, dan Happiness. 

Ok lah, kalau nak tahu lebih lanjut, sila check dengan Pak Cik Wiki kat SINI. Sekarang mari kita layan lagu Kokodewanai, dokoka e =)

Tag oleh Cik StuckSick

Tag by Miss StuckSick


1. u have 2 printscreen wallpaper dat u r using rite now




2. tell us y u like the wallpaper

Because it is AVATAR =) Can or not? He he he 

Tuesday, March 2, 2010

Review J-Dorama : Shimokita Sundays

Review J-Dorama : Shimokita Sundays

Shimokita Sundays

Sinopsis Ringkas :

Satonaka Yuika (Ueto Aya) merupakan seorang pelajar universiti dalam jurusan sains yang baru berpindah ke Tokyo. Di sebalik cabaran yang menanti Yuika di Tokyo, dia selalu seperti tiada arah tujuan dan sering lost dalam kehidupan sehariannya. Ketika hari orientasi Yuika di universiti, Yuika yang sudah lama tidak senyum akhirnya tergelak besar selepas melihat persembahan undangan kumpulan teater Shimokita Sundays di atas pentas.
 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan