Tuesday, April 13, 2010

Bagaimana nak menyuruh pemandu-pemandu agar berdisiplin di jalan raya kalau......(isi tempat kosong)...

Bagaimana nak menyuruh pemandu-pemandu agar berdisiplin di jalan raya kalau......(isi tempat kosong)...


Al-kisah..marah sungguh aku kalau kita penat (takda la penat sangat) tunggu kat traffic light, tiba-tiba ada kereta lain potong a.k.a. pancung dari tepi. Selalunya terjadi kat highway la. Tapi yang gambar di atas ni kat dalam kawasan bandar. Apatah lagi kereta yang melakukan perkara ...(isi tempat kosong)... itu merupakan kereta.....(isi tempat kosong)....?? Haruskah??

p/s : ada orang kata, "Semuanya bermula dari atas a.k.a. ikut pemimpin, kalau orang yang kat atas a.k.a. pemimpinnya kurang ajar, jangan lah kita nak marah-marah dan hairan kenapa rakyat pun jadi kurang ajar".

11 comments :

eQuRlz said...

die nak lawan drift kot ngn kete dpn..hakhak

as sahar said...

aku tau apa keta kat blakang..Myvi! yeay!..err..takde kene mengena ngn tajuk...tu iklan jer...err..sikap ni terjadi atas hal2 kelakuan individu..dalam setandan pisang tak suma boley dimakan..dan tak semua jadi busuk..hehe...

p/s - mcam simpang kat Ligamas jer ni..

areev19 said...

eQuRlz : err...aneh juge utk difikirkan..hahaha

as_sahar : err..Ligamas kat mane? lokasi gambar tu kat Taiping, Perak :)

as sahar said...

ligamas ialah jalan tuk aku pergi naik Genting kalau hujung minggu..hehe..kalau dah ke taiping..err..itu jauh benor ler.. (perghh terspeking perok aku dah) ;P

areev19 said...

as_sahar : alamaek..ke genting perginye.. takpe2 speaking peghok pon boley! =D

leEya said...

hee...kadang2..kete putih tu pon ade yang tak pkai seat belt=="

Amirah Rashid said...

erm, myb diorg ade emergency. kite xblh la nk terus buat tuduhan melulu kan. btw, polis mmg dikecualikan utk pkai seat belt. yeah. kinda funny kan sbb dah byk kempen suruh pkai seat belt. but, sume yg berlaku tu ade sebab munasabah dye. *apasal panjang pulak comment ni?? :D

areev19 said...

Amirah : dalam kes nie polis tu tak tergesa-gesa pun..lpas traffic light tu die gerak cam biase je pun, sbb tu sy upload gmbr nie. =)

tot tot kecik said...

nk nyibuk komen..
isi tmpt kosong tu..
bkn stkt mslh di ats je..
de ritu trsrmpk bgayut ag lam keta..
ngah drive lak tu..lembap ag..
haih cane nk RESPECT..??

areev19 said...

tot tot kecik : huermm..manyak sungguh karenahnye kan? :)

tot tot kecik said...

btul3x...
bak kata upin dan ipin..

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan