Sunday, February 28, 2010

Khas untuk peminat & pengumpul jersey bolasepak

Assalamualaikum W.B.T.

Di post ini saya ingin mempromosikan galeri koleksi jersey bolasepak (original) yang dimiliki abang saya. Jika anda seorang pengumpul jersey bolasepak dan berminat untuk membeli jersey-jersey tersebut sebagai collector's items, anda boleh tanya sendiri dengan beliau menerusi email aprilia_8080@yahoo.com (Shafiq)

Sila klik SINI untuk ke galeri jersey.

Screenshots dari Flickr photostream



[Komen] Prestasi STPM meningkat lagi!

 Petikan akhbar Berita Harian, Jumaat, 26 Februari 2010

Prestasi STPM meningkat

KUALA LUMPUR: Seramai 48,446 atau 92.55 peratus daripada 52,348 calon Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2009, lulus penuh atau mendapat prinsipal bagi sekurang-kurangnya satu mata pelajaran, meningkat 0.31 peratus berbanding 92.24 peratus pada tahun sebelumnya.

Daripada jumlah itu, 4,316 calon atau 8.24 peratus lulus penuh lima mata pelajaran, 20,670 (39.49 peratus) empat mata pelajaran, 9,797 (18.72 peratus) tiga mata pelajaran, 7,412 (14.16 peratus) dua mata pelajaran dan 6,251 (11.94 peratus) satu mata pelajaran.



Prestasi STPM meningkat lagi!

Tahniah saya ucapkan kepada semua pelajar yang berjaya mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan STPM yang baru diumumkan kelmarin. Yang tidak berapa cemerlang, jangan putus asa kerana peluang untuk belajar ada dimana-mana.

Saturday, February 27, 2010

Chelsea in Champions League

Chelsea in Champions League 

Game : PES 2010
Match Level : Top Player
Match Time : 10 Minutes
Player : areev19
Music : Carnaval de Paris, We r the champion

Group Stage


Knockout Rounds

Friday, February 26, 2010

Barcelona in Champions League

Barcelona in Champions League 

Game : PES 2010
Match Level : Top Player
Match Time : 10 Minutes
Player : areev19
Music : Carnaval de Paris, sambal de gol, We r the champion

Group Stage


Knockout Rounds

Wednesday, February 24, 2010

Ada Apa Dengan Sinetron?

Ada Apa Dengan Sinetron?

Sejak awal abad ke-21 (tahun 2000), stesen televisyen di Malaysia giat menghidangkan pelbagai jenis siri drama yang diimport dari luar negara. Bermula tahun 2000, bermulanya wabak drama bersiri dari Jepun yang ditayangkan di TV3 setiap petang Sabtu dan Ahad. Antara drama Jepun terawal yang ditayangkan ialah Beach Boys, GTO, Twist Of Fate dan With Love. Diikuti pula oleh NTV7 dengan drama Beautiful Life dan seterusnya oleh TV2 dan TV1. 

Beach Boys

Review : Detective Conan (Live Action) SP2 : Kudo Shinichi Returns! Showdown with the Black Organization





Review : Detective Conan (Live Action) SP2 : Kudo Shinichi Returns! Showdown with the Black Organization


Sinopsis Ringkas :

 Detektif Conan/Kudo Shinichi (Oguri Shun) bersama-sama Mori Ran (Kurokawa Tomoka), Haibara Ai (Kashii Yu), dan Profesor Agasa (Tayama Ryosei) menghadiri parti untuk penyampaian anugerah 'Miss Japanesque'. Ketika di sana, Conan dan Haibara Ai berada dalam keadaan badan kanak-kanak, dan aku pun tak tahu macam mana jadi macam tu. Mungkin aku kena rujuk komik Conan untuk mengetahui kenapa mereka berdua dalam keadaan macam tu. 


Tuesday, February 23, 2010

Terima Kasih - 199 Pengikut

Tepuk 2x - Terima Kasih
Tepuk 2x - Thank You
Tepuk 2x - Shie Shie
Tepuk 2x - Nandre
Tepuk 2x - Shukran
Tepuk 2x - Arigatou! Hait..

Terima kasih saya ucapkan kepada semua yang sudi menjadi follower blog ini. Sekarang sudah 199 pengikut! (pada 6.56 petang 23 Februari 2010)

Monday, February 22, 2010

Rempit oh sempit..

Rempit oh sempit..

Salamx..

Apa perasaan anda, kalau anda sedang bawa kereta dengan berhati-hati dan tenang, tiba-tiba ada mat rempit mencelah-celah kat jalan yang sempit sampai kadang-kadang tu terlanggar side mirror kereta kita? Dah la buat kita terkejut, kalau kita terlanggar dia macam mana? Kalau anda terlanggar mereka ni sampai tergolek-golek, apa anda akan buat?

A) Turun dari kereta, bagi penyepak sekali
B) Turun dari kereta, tanya keadaan dia, offer bawa pergi klinik berdekatan
C) Turun dari kereta, bagi ceramah ringkas kat budak tu
D) Dah langgar, lari la, bukan salah kita pun, padan muka dia
E) A,B dan C

Saturday, February 20, 2010

How to score in 1st minute in PES 2010 part2

How to score in 1st minute in PES 2010 part2

Team : Chelsea FC vs Hull City

Mode : Master League
Difficulty : Top Player
Scorer : Drogba (assisted by Bosingwa)
Music : Tamacun by Rodrigo & Gabriela


Friday, February 19, 2010

Review : The Wolfman (2010)

Salamx...

Semalam sebenarnya rancang nak tengok filem Percy Jackson, tapi masa nak beli tiket tinggal row depan jer. Tak berminat la aku, terus aku pilih filem The Wolfman. Sebabnya aku pernah tengok trailer nye kat tv arituh. Macam best jer kot? Maka aku pun menonton The Wolfman semalam...




Thursday, February 18, 2010

Kenapa Aku Jarang Baca Suratkhabar

Kenapa Aku Jarang Baca Suratkhabar


Ada 3 sebab utama kenapa aku kurang berminat dan jarang membaca suratkhabar tempatan.

1. Tajuk Berita 'Panas' / 'Sensasi' Di Muka Depan
Tajuk berita pada bahagian muka depan bukan main 'panas' dan 'sensasi' semata-mata untuk menarik pembeli. Kebanyakannya pula penuh dengan unsur seksa seks. Tak percaya? Tengok sendiri bukti di bawah :



Post-reunion SMKTT : Karaoke ala-ala konsert solo..zzz

Salamx...

Setelah berehat sehari selepas reunion hari Isnin lepas, hari nie (Rabu,17/2/2010) aku, Ikhwan dan Habib telah berkaraoke selama 3 jam di REX BOX (yer, REX BOX, tak salah ejaan), Taiping. Harga boleh tahan la, tapi mahal sikit malam nie sebab harga cuti. Tapi memandangkan dah sampai, kami tiga orang layankan jer la, bukan selalu pun kuar bertiga camnie. Awalnya nk ajak ramai-ramai, tapi masing-masing ade hal sendiri, jadi kami bertiga jer la yang pegi.

Wednesday, February 17, 2010

Mungkin Ku Tak Bisa

Mungkin Ku Tak Bisa - Faizal Tahir


mungkin ku tak bisa mencintamu
dengan cara seperti yang kau mahu
namun aku masih, masih lagi
cuba untuk mendapatkan kamu

mungkin ku tak bisa memahami
tiap tanda kata yang telah kau beri
namun aku masih, masih lagi
cuba untuk mendekatimu

kan ku ungkapkan kata cinta untuk selamanya
kau sememangnya cinta
membuatku rindu padamu (mahuku agar kau tahu)
kau lah segalanya yang indah
dengarkan jeritan batinku (dan ku tahu yang kau tahu)

mungkin ku tak bisa melihatmu
dengan cara seperti yang kau mahu
namun aku cuba, kan ku cuba
untuk dapat bersama dengan mu
kan ku ungkapkan kata cinta untuk selamanya

dan aku masih cuba tuk mendapatkan mu
dan aku masih cuba tuk mendekatimu
dan aku masih cuba tuk memahamimu 

How to score in 1st minute in PES 2010

How to score in 1st minute in PES 2010

Team : Real Madrid vs FC Porto
Mode : Champions League
Difficulty : Top Player
Scorer : RAUL (assisted by KAKA)
Music : Diablo Rojo by Rodrigo & Gabriela
Player : areev19

Tuesday, February 16, 2010

1st Reunion SMKTT Batch 00-04



Tarikh : 15 Februari 2010
Lokasi : Burmese Pool & Sek. Men. Keb. Taman Tasik, Taiping (SMKTT)
Kehadiran : 29 orang termasuk yang pulang awal (kalau aku tak silap kira)
Batch : 2000-2004 (SPM 2004)
Group Facebook : SMKTT Batch 00-04
Laman Web Rasmi : SMKTT


Monday, February 15, 2010

Mou Ichido Dake


Mou Ichido Dake - Aya Ueto 
(Live in Happy Magic Smile Concert 2009)

Yume to anata no aida ni
Watashi rashi sa wo oita hazu na no ni

Toki no nagare ni tsumiageta
Garasu no tsumiki ga guratsuite ita

Konago na ni natta GARASU LOVE MEMORII
Mou nido to modora nai to shiri nagara

Ima, mou ichido dake toki wo koete
Watashi dake wo tsuyoku dakishimete
Watashi rashiku nai tte itte yo
Anata no nukumori made tokete kieru made

Moji to kotoba no tsuduki ni
Nandomo KISU wo kawashita hazu na no ni

Ima dewa kasane atta nukumori mo,
Usureteku mainichi no kurashi no naka de

Asamoya ni kieta GARASU LOVE MEMORII
Mou nanimo kawara nai to shiri nagara

Ima mou ichido dake, yoru wo koete,
Anata rashiku tsuyoku dakishimete
Watashi wo kirai tte itte yo
Anata no yasashi sa made samete kieru made

Ano hi anata ni deatte koi wo shita
Nanigenai shigusa ni hikarete

Watashi ga anata wo eranda
Hajimari ni koukai wa shit enaishi
Ima demo anata wo suki dakara

Ima, mou ichido dake toki wo koete
Watashi dake wo tsuyoku dakishimete
Watashi rashiku nai tte itte yo
Anata no nukumori made tokete kieru made

Ima mou ichido dake, yoru wo koete,
Anata rashiku tsuyoku dakishimete
Watashi wo kirai tte itte yo
Anata no yasashi sa made samete kieru made


**Serius aku layan dan touchink dengan lagu nyanyian Aya-chan dalam konsert nie. 

~ Ima, mou ichido dake.. ~

Oh yeah, layout blog ini sudah ditukar!

Salamx..

Setelah 1 tahun 3 bulan blog ini menggunakan template yang sama, akhirnya saya telah mengambil keputusan drastik untuk memberi nafas baru kepada blog ini. 

Sekian, terima kasih. 

areev19 © 2010

Saturday, February 13, 2010

Seumur Hidup

Walaupun aku tak berape minat dgn Dafi nie, tapi memandangkan lagu-lagu ciptaan KRU memang best (bagi aku), maka dilayankan jugak lagu Dafi nie...Seumur Hidup (Jin Notti OST)


Laman web sosial, sejak dahulu hingga kini..from Circles99 to Facebook era..

Assalamualaikum W.B.T.

Laman web sosial, sejak dahulu hingga kini..from Circles99 to Facebook era

Pada hari ini, ramai orang terutamanya golongan remaja yang terlibat dalam menggunakan laman web sosial seperti Facebook, Myspace, Friendster, Hi5, Tagged, dan sebagainya untuk berhubung dan berkenalan dengan rakan-rakan di alam internet. Individu-individu terkenal seperti artis dan ahli politik juga tidak kurang ramainya yang menjadikan laman web sosial sebagai tempat untuk berhubung dengan peminat dan penyokong mereka secara lebih dekat. 

Myspace rasmi Avril Lavigne


Melihat kembali laman web 10 tahun lalu dengan menggunakan Wayback Machine

Bilakah anda mula menggunakan internet? Apakah laman web pertama yang anda lawati? Masih ingat tak? 
Pernah tak anda terfikir untuk melihat bagaimana rupanya laman web Yahoo! pada 14 tahun yang lalu?


Thursday, February 11, 2010

Wednesday, February 10, 2010

Review : The Queen's Classroom


Review J-Dorama : Jyoou no Kyoushitsu (The Queen's Classroom) (2005)



Jyoou no Kyoushitsu (The Queen's Classroom) (2005)

Sinopsis :
Dorama ini mengisahkan tentang seorang guru bernama Akutsu Maya (Amami Yuki) yang sangat idealistik dan mempunyai kaedah pengajaran yang 'kejam' namun penuh dengan wawasan dan isi tersirat. Dorama mula berkembang pada saat Akutsu Sensei mula bertugas menjadi guru kelas Gred 6, Kelas 3 yang terdiri daripada 24 orang pelajar. 



Monday, February 8, 2010

Oh my honey, honey


Honey - Aya Ueto

Lyrics:
wasure sou na yakusoku wo atama no sumikko ni
hirameita AIDEA wo kokoro no mannaka ni
akirameru sonna uso bakkari ittenai de
tatta hitotsu ichiban suki na mono omoi ukabete
My Honey hanikandenai de hontou no koto oshiete yo
Oh, My Honey hamidasu kurai ni waratte
sore dake de wakaru kara

make sou na toki wa atama wo KARA-PO ni
magari kunetta michi wa kuchibue wo fuki nagara
dare datte chotto tsumadzuite ochikonde
demo shinpainai watashi ga itsudemo soba ni ite ageru

My Honey utsumuitenai de hontou no koto oshiete yo
Oh, My Honey sukoshi de ii waratte
sore dake de wakaru yo

nemurezu ni kangaete ita no wa donna koto?
hyotto shite ookina HINTO ga sono naka ni
aru yo kitto

My Honey hanikandenai de hontou no koto oshiete yo
Oh, My Honey hamidasu kurai ni waratte
sore dake de wakaru kara

wasure sou na yakusoku wo atama no sumikko ni
hirameita AIDEA wo kokoro no mannaka ni
itsumo waratte
nani mo iwanai demo wakaru yo
Oh, My Honey dekakeyou waratte waratte

My Honey hanikandenai de hontou no koto oshiete yo
Oh, My Honey hamidasu kurai ni waratte
sore dake de wakaru kara


English Translation :


Keep promises you think you’ll forget in a corner of your mind
And ideas that have come to you in the middle of your heart
Don’t keep saying “I give up”, that’s not true
Just think of the thing you love the most

My honey, don’t be shy, tell me the truth
Oh, my honey, laugh so much that you can’t hold it in
That’s all it takes for me to know

When you’re about to give up, clear your mind
Whistle as you walk down that winding road
Everyone stumbles a little and feels down
But there’s no need to worry, I’ll always be by your side

My honey, don’t hang your head, tell me the truth
Oh, my honey, laugh just a little
That’s all it takes for me to know

What is it that’s been weighing on your mind so much that you can’t sleep?
That might just be a big hint
Surely

My honey, don’t be shy, tell me the truth
Oh, my honey, laugh so much that you can’t hold it in
That’s all it takes for me to know

Keep promises you think you’ll forget in a corner of your mind
And ideas that have come to you in the middle of your heart
Keep smiling all the time
You don’t need to say anything, I’ll still know
Oh, my honey, let’s go out, smile, smile

My honey, don’t be shy, tell me the truth
Oh, my honey, laugh so much that you can’t hold it in
That’s all it takes for me to know

Chelsea 2 - 0 Arsenal

Drogba did it again!!! Chelsea 2 - 0 Arsenal  : Stamford Bridge

Didier Drogba sekali lagi menjadi agen pemusnah Arsenal dalam perlawanan tadi yang berakhir 2-0. Walaupun Arsenal bersungguh menguasai bola dengan 58% possession, namun ketumpulan penyudah seperti minggu lepas (menentang MU) membezakan gred Chelsea dan sekolah sukan Arsenal..heehehe..

Terbaek!!

2 gol dijaringkan Drogba, masing-masing pada minit ke-8 dan ke-23. Gol pertama berpunca daripada sepakan sudut dan gol kedua hasil gerakan solo Drogba yang menarik. Drogba nyaris-nyaris menjaringkan hatrick, namun sepakan percuma Drogba tepat mengenai palang gol tatkala Almunia sudah pun terkaku tanpa kata..zzz

Saturday, February 6, 2010

Kenapa manusia sungguh..

Kenapa manusia sungguh..

TAK SABAR dan PENTING DIRI di jalan raya?

Winter Transfer Update for Mixed Patch v1.0 for PES 2010 Released!!


Find and download the Mixed Patch v1.0 for PES 2010 by areev19 HERE
Find the tutorial of how to install the patch HERE (in Bahasa Melayu)

-----------------------------------------------------------------------------------

Today Was A Fairytale


Today Was A Fairytale
Taylor Swift

Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale

Thursday, February 4, 2010

Preview : Winter Transfer Update for Areev19 Mixed Patch for PES 2010



Find and download the Mixed Patch v1.0 for PES 2010 by areev19 HERE
Find the tutorial of how to install the patch HERE (in Bahasa Melayu)

-------------------------------------------------------------------------------------------

areev19 Mixed Patch v1.0 for PES 2010 (Winter Update)

4th February 2010

What's new?

95% of Winter Transfer (December 09' to February 10')

For The Sake Of Love - Ai no Tameni


Ai no Tameni - Aya Ueto
Lyrics: Oda Tetsuro Music: Oda Tetsuro


For the sake of love (English Translation) 

For the sake of love, one more time, now my dream may wither, so I give it water
But I believe in just one thing, and that makes it all alright

I let my tears flow and put all the things I lost in my right pocket
I’ve hidden them, but you always see how they hurt don’t you?

Close your eyes as the sunset fills the sky
and the warmth won’t disappear

Even at a time like this, you smile
Shining upon this heart of mine

For the sake of love, I keep walking, protecting the flower that grows in my heart
There is only one thing that’s important to me, and it allows me to live like this
It’s simply for the sake of love

I smile as put the memories of our encounter in my left pocket
One day, I’ll be proud of the way I’m loving you right now

I thought that the time had stopped
I have not forgotten that night

The words you spoke that time
Even now, they lift up my heart

For the sake of love, I keep walking, protecting the flower that grows in my heart
One day, you and me will go the place of our dreams, always believing that we can get there
It’s simply for the sake of love

For the sake of love, one more time, now my dream may wither, so I give it water
But I believe in just one thing, and that makes it all alright

For the sake of love, I keep walking, protecting the flower that grows in my heart
There is only one thing that’s important to me, and it allows me to live like this
It’s simply for the sake of love

Credit : 

Tuesday, February 2, 2010

TEKKEN (2010)

TEKKEN - The Iron Fist Tournament

Tekken Movie - Another popular game adaptation that is going to be a failure? Hopefully not!


Info : 
Wikipedia
IMDb

Monday, February 1, 2010

Chelsea menang, Arsenal tewas


Semalam (31 Januari 2010) merupakan hari yang paling tak menggembirakan buat pengokong pasukan Arsenal sebab ditewaskan Manchester United 3-1. Walaupun sekolah sukan Arsenal lebih banyak mempunyai peluang menjaringkan gol, namun kesempatan yang ada disusuli dengan finishing yang hampeh manakala pasukan setan merah pulak cuma perlu counterattack dan sedikit luck utk menjaringkan gol. 

Rooney meraikan gol




Review Adnan Sempit

Setelah 2 minggu lebih filem ini ditayangkan di pawagam, akhirnya baru hari ini (31 Januari 2010) aku berkesempatan untuk menonton. Tapi, tue pun panggung masih penuh! Mungkin sebab hari Ahad kot, tapi memandangkan banyak review mencadangkan yang filem nie terbaek! Tak hairan la dah 2 minggu pun masih sold out!
 

Be My Followers

WE/PES/FIFA Gamer

WE/PES/FIFA Gamer