Saturday, January 2, 2010

Become A Legend


Sape yg main PES2010?? Bagi sesiapa yg pernah main game PES2010 ni, mesti tau pasal BECOME A LEGEND (BAL) mode.. Mode nie diperkenalkan dalam PES2009 lagi, dan dalam versi PES2010 kita dapat tgk beberapa peningkatan yg menarik!



Dalam mode BECOME A LEGEND, korang berpeluang menjadi pemain bolasepak profesional! Korang berpeluang mengawal seorang 'player' iaitu 'diri sendiri' yg direka oleh korang sndiri! Dari kelab bawahan, korang berpeluang mengorak langkah menyertai kelab2 besar sekiranya prestasi korang sgt membanggakan! Tak paham? Kat bwh ni aku sertakan screenshots yg diambil semasa aku main mode BECOME A LEGEND dalam PES2010 nie..

Mula2 sekali, korang perlu mencipta pemain / diri korang.

Haa...ni la die contoh semasa korang reka muka sendiri..

Setelah 4 kali aku buat, barulah rasenye dapat buat yg nmpak cam real..

Lepas reka pemain, korang akan bermain 1 introduction game, mewakili Babylayna FC. Melalui 1st game ni lah, korang akan dinilai dan korang akan ditawarkan utk menyertai salah satu daripada 3 kelab selepas tamat introduction game nie. Contohnya, aku menyertai West Midlands Village atau pun nama sebenar Aston Villa.

Sesiapa yg biasa main PES tentu tau knapa nama kelab2 dlm game nie merapu2 sbb KONAMI xdpt license dr smua kelab dlm game nie. Tapi xpe, korang boleh gunakan patches mcm yg aku promo dlm post sblum nie utk membetulkan n menambahkan keseronokan yg ada.

nie merupakan aksi pertama aku dalam 1st training match dgn Aston Villa..

Pandangan dari 'player'

Dapat bola, trus dribble..hahaha

1st training match berakhir dengan 4-0

Sekiranya korang bermain cemerlang dalam training match, semakin cerah la peluang korang utk main dlm 1st team utk perlawanan liga.. memula skali korang akan terpilih utk berada di bangku simpanan, dan seterusnya bila dah ok, baru la korang akan main utk 1st eleven..

Yang ni masa season debut aku, sbg substitute di permulaan separuh masa kedua.

Oh yeah..position sbg striker..

Ready...set go!

Eh..dah score dah.. :P

Baring sambut gol..

2nd goal dah..fuhhh...dream debut nieh..

Alamaek! hattrick on debut..gempak lah..hahahaa (dlm game boley la :P)

Oke la...smpai sini dlu utk post kali nie...jom pakat maen BECOME A LEGEND mode dlm PES2010!

4 comments :

Muhamad Saipul bin Fakir said...

tak same, katun tu kurus. kau gemok...!

eh aku macam gemok gak je....

areev19 said...

ek...aku dah kurus la..sjak bile aku pnah jd gemok?

eh eh..brat ko bape skrg? hehe

budakhijau said...

bro....apsal aku punye xleh maen BaL ni ek??
stiap kali aku hbis buat diri aku tu pstu tibe2 APP CRASH...
aku pkai win 7...ade kaitan dgn win 7 gk ke?

areev19 said...

budakhijau : ko gune patch pesedit/mixed patch ek?

ko kne switch@click file nama BL kat dlm folder docs, dlm folder kitserver

click icon BL.exe tu, pastu start pes2010 cm biase. lpas start new game become a legend, ko save file BAL tuh.

lpas save game, switch@click icon Standard.exe dlm folder docs td.
skrg dah boleh main BAL cm biasa,takyah switch BL dah..

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan