Thursday, December 31, 2009

areev19 MAS Savefile/Optionfile for PES2010 v1.0

Salamx..adakah anda pemain PES 2010 versi PC?? Teringin bermain menggunakan pasukan kebangsaan Malaysia?? Kini anda mampu! (iklan, hehehe)

Friday, December 25, 2009

Review Avatar & Sherlock Holmes

Salamx..Tora datang lagi...eh, tak tak tak..utk post kali ni, aku nk wat sdikit review mngenai 2 filem yg baru aku tgk beberapa hari yg lalu.. :)

AVATAR

Thursday, December 24, 2009

Review 14-sai no Haha & Konkatsu & Mei-chan no Shitsuji

Salamx...setelah lama aku x post blog, kini tiba masanya utk aku kembali mengepost.. oh yeah! ini jugak merupakan post ke-100 aku utk blog nie.. (tahniah2 :P)

utk post kli nie aku nk wat sdikit review n rating utk 3 dorama yg aku dah tgk..

1. 14-sai no Haha (Mother at Fourteen)


Pertama skali, yg membuatkan aku berminat nk tgk dorama ni dlu ialah sbb rating yg agak tinggi di DramaWiki. Kedua, sebab pelakon utamanya SHIDA MIRAI! Ketiga, sbb aku dah xde bende nk buat waktu cuti kat rumah ni..(hehee).

Wednesday, December 9, 2009

20 OST Terbaik J-Dorama


salamx...
slalu aku bg rating utk dorama je..kali ni aku nk bg rating utk soundtrack dorama pulak.. soundtrack smemangnya memainkan peranan penting dalam menjadikan dorama lebih best~


1. Koko dewa nai dokoka e - GLAY (10/10)

Sunday, December 6, 2009

Review Atashinchi no Danshi & Buzzer Beat

Salamx..

utk kali ini, aku nk wat sdikit review ttg 2 J-Dorama yg aku baru habis tgk sepanjang cuti 2 minggu kat rumah nie.

Atashinchi no Danshi

Sinopsis
Dorama mengisahkan ttg Chisato, seorang gadis yg terpaksa hidup tanpa rumah (homeless) dan sering dikejar oleh pemiutang2 (along) yg memintanya membayar 100, 000, 000 yen (= rm 1 juta/RM3,741,011.1991), iaitu hutang perjudian bapanya kerana bapanya telah menamakan Chisato sebagai pembayar hutang tersebut.

Saturday, December 5, 2009

Kenapa

Kenapa

Kenapa, kamu selalu lakukan ini padaku
Kenapa, tidak kah dapat kamu lihat melaluiku
Mengapa kamu berkelakuan begini
Seperti kamu tidak kisah langsung
Adakah kamu jangkakan aku untuk percaya
Hanya aku seorang yang 'jatuh'

Aku dapat rasa, Aku dapat rasa kamu berdekatan dengan ku
Walaupun kamu berada jauh
Aku dapat rasa, Aku dapat rasakan kamu
Kenapa

Tak sepatutnya untuk ku rasakan begini
Aku perlu kamu, Aku perlu kamu
Kian bertambah hari demi hari
Tak sepatutnya untuk ku luka sebegini
Aku perlu kamu, Aku perlu kamu, Aku perlu kamu
Beritahulah aku

Adakah kamu dan aku masih bersama
Beritahulah aku
Adakah kamu rasakan yang kita dapat bertahan selamanya
Beritahulah aku
Kenapa

Hey
Dengarlah apa yang kita tidak katakan
Mari bermain
Permainan berbeza dari apa yang kita sedang bermain
Cuba
Untuk lihat padaku dan lihat di hatiku
Adakah kau jangkakan aku untuk percaya, Aku akan biarkan kita berpisah

Jadi pergilah dan berfikir
Apa saja yang ingin kamu fikirkan
Pergilah bermimpi
Apa saja yang perlu kamu mimpikan
Dan kemudian datang semula padaku
Bila kamu sudah dapat rasakan, kamu rasakan

Adakah kamu dan aku masih bersama
Beritahulah aku
Adakah kamu rasakan yang kita dapat bertahan selamanya
Beritahulah aku
Kenapa

Hak Cipta areev19 © 2009

Thursday, December 3, 2009

Tamat Sem 7 & Review (500) Days of Summer, 2012 & New Moon

Salamx...

Pada tanggal 19 November 2009 yang lalu, berakhirlah sudah peperiksaan terakhir ku sebagai Undergrad di Universiti Malaya (UM is ONE!). Peperiksaan kertas Teknologi Bioproses yang pernah menjadi penamat peperiksaan yang mendukacitakan bagi SEM 5 yang lalu (pepaham la ye). Alhamdulillah akhirnya aku berjaya menghabiskan pengajian Undergrad ku di Universiti tercinta ini. Sekejap je dah hampir 5 tahun aku menjadi warga UM (sejak PASUM 05/06).

 

Be My Followers

WE/PES/FIFA Gamer

WE/PES/FIFA Gamer