Thursday, October 8, 2009

20 J-Dorama Terbaik!

Salamx..dah lama aku tak post kat blog nie...InsyaAllah mnggu dpan aku akan update ttg perkembangan terkini Projek Kitchen Garden yg aku dan kmpulan aku jayakan...

Utk post kli nie aku nk berkongsi pendapat aku dan memberi rating bg 20 drama Jepun yg terbaik yg pernah aku tgk.. Utk info lebih lanjut, sila klik pada tajuk J-Dorama tersebut.. mmg terbaek lah!



1. 1 Litre of Tears (Rating aku : 10/10) - perfect!!


2. Proposal Daisakusen (Rating aku : 9.5/10) - touchink~



3. Hanazakari no Kimitachi e (Rating aku : 9/10) - best n lawak~



4. Galileo (Rating aku : 9/10) - penyiasatan~ konpem best!


5. My Boss My Hero (Rating aku : 9/10) - lawak! apabila yakuza mnjadi budak skolah~


6. Ryusei no Kizuna (Rating aku : 9/10) - best! kisah 3 bradik yg ingin menuntut bela~



7. Nodame Cantabile (Rating aku : 9/10) - dorama musikal yg best~!! mukyaaa!


8. Attention Please! (Rating aku : 9/10) - memperkenalkan aku dgn Aya Ueto~!! kawaiii~


9. Seigi no Mikata (Rating aku : 8.5/10) - cite akak kejam dgn adik~ lawak n best!


10. Perfect Love (Rating aku : 8.5/10) - soundtrack best, cite best~


11. GTO (Rating aku : 8.5/10) - sape yg blom tgk cite nie?


12. Ace wo Nerae (Rating aku : 8.5/10) - 1st time aku marathon dorama 7 episod dlm satu ari..


13. Celeb to Binbo Taro (Rating aku : 8.5/10) - Si kaya n si miskin~


14. Attack No. 1 (Rating aku : 8/10) - best mcm Ace wo Nerae~


15. Taiyou no Uta (Rating aku : 8/10) - memperkenalkan aku dgn Sawajiri Erika~ Best soundtrack!


16. Nobuta wo Produce (Rating aku : 8/10) - ttg persahabatan~ menarik!


17. Beautiful Life (Rating aku : 8/10) - dorama pertama disiarkan di NTV7~ best!


18. Power Office Girls (Shomuni) (Rating aku : 8/10) - pernah ditayangkan di TV3.. best!


19. Code Blue (Rating aku : 7.5/10) - cite pasal doktor heli.. menarik!


20. Hanayome to Papa (Rating aku : 7.5/10) - kisah anak perempuan dan ayahnye~


15 comments :

amz said...

biased... tgk dulu Hana Yori Dango

areev19 said...

hahaha...sbb aku tak tgk lg hana yori dango... nie hanya utk dorama yg aku pnah tgk jer..ish3

Lord Biohazard said...

terbaek!!!
1 liter of tears!!!

hana yori dango tak brape best compared to manga.. huhu.. prefer bace manga dr tgk live action

QyLuZ SyL SyLviE said...

Gokusen-
Yamada Taro Monogatari-
Rookies-
Atashinchi no Danshi-
Dragon Zakura-
Mr. Brain-
tak de dalam list?
(^_^)

areev19 said...

QyLuZ SyL SyLviE : yg dorama2 tu tak tgk lagi..so xboleh nk bg rating..

QyLuZ SyL SyLviE ade ker dorama2 tu?? naakkk~~ :D

QyLuZ SyL SyLviE said...

Yamada Taro-Rookies-Dragon Zakura kat umah..yg lain ada je ^__^

si pemilik said...

satu satu nyer drama jepun yg aku minat..
aku bukan le peminat cite2 jepun/korea ni tp beautiful life!! mmg trbaek..
masa tayang kat tv dlu aku tgh skolah rendah lagi..blik skolah snggup tnggu depan tv nk tgk nyer pasal..hee..
sb minat nyer pasal, aku beli boxset die episod satu smpai le abis..
trbaekk..

areev19 said...

si pemilik : uish..balik skolah?? maybe yg ulangan kali kedua kot. sbb seingat aku 1st time tayang beautiful life tahun 2000 kat ntv7, waktu die klo xsilap kul 11mlm. 1st dorama jepun yg ditayang kat ntv7!

mmg terbaek!

Kaseh Esmiralda said...

1 liter of tear... yg terbaik~~

GTO... dorama paling lagend... sape tak tengok lg, kire tak layak jd die hard fan Jdorama.

touyakaruma said...

GTO epic !

Liar Game tewas ?

areev19 said...

touyakaruma : Liar Game best ke? aku cm xberminat nk tgk walaupun dah berkurun ade dlm collection :D

rossoneri said...

haish, biar betul kamu suka tgk 1st litre..eheheh,kt tgk cite tu meleleh-leleh ni ha..hahahah..serik nak tgk...dah xmo tgk ..

areev19 said...

1 litre of tears mmg terbaek..bkan sbb cite tu nanges2..tp bg sy sbb cte tu mmg terbaek..lengkap! :)

Ni luh Larasati said...

1 litre of tears hanakimi top abis deh hehehe

Ni luh Larasati said...

1 litre of tears hanakimi top abis deh hehehe

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan