Sunday, March 22, 2009

KO-K + MAB + Thesis

pada tanggal 21 mac 2009...teramat la bz aku pada hari nie...

pada kul 9pagi, kene pg kelas ganti ko-k, subjek GNEK1015 1001 Kegunaan Komputer sampai la pkul 3pm.. aku dan ahli kumpulan kene buat claymation, iaitu animasi menggunakan plastisin..Temanya "The Time Machine"..maka dlm masa yg singkat iaitu sbnyk 2++jam, kami telah berjaya menghasilkan sebuah karya agung..hahahaha...bende nk cepat siap... :D hasilnya? ini dia..




Software yg digunakan : Ulead 11 Video Editor
Kamera : Samsung 10mp milik Tofio aka rumate ku
Laptop : Oleh kerana laptop aku dgn groupmate aku mmpunyai masalah utk install software ulead 11 nie, maka rakan Puan Iza, iaitu tutor klas gnek1015 telah meminjamkan laptop kepunyaan beliau. terima kasih kepada beliau.
Penghargaan : Terima kasih kepada 3 lagi ahli Group Too (Kumpulan 2) yg telah memberi idea sepanjang pembuatan claymation yg berdurasi selama 30saat ini.

seronok jugak buat claymation nie, tapi memerlukan kesabaran yg amat, terutamanya smasa nk ambil gambar yg sgt bnyk utk dijadikan animasi. smasa nk edit pun ambil masa jugak..kalau ada masa terluang insyaAllah aku akan cube buat claymation yg lebih baik.. :)


Selepas abis klas ko-k pkul 3pm, aku pon bergegas pulang ke kolej. kene cpat, sbb nk antar blazzer pg kedai dobi utk gosok.. yer la, kang gosok sndiri nnti rosak plak. baju2 cmnie kene steam iron jer..oleh itu,kedai dobi kat ss14 menjadi sasaran ku..
nasib baik gosok kejap jer.. masa dah menunjukkan jam 4pm++...

balik bilik sempat lagi main game pes2009..main 4org skali gus lwn cpu..giler ar havoc sbb masing2 nk main solo bwk bola..hahahaha
seb baek menang 5-1..tp siyes meriah main ramai2 nie.. :D

leka bermain, jam pun da pkul 6..ingat ker nk tido kjap td..tak smpt plak..sape suruh gatal tgn maen game..hehee.. 6.30pm da rancang nk konvoi 3 kereta ke The Legend Hotel, tmpat blangsungnya Malam Anugerah Bestari (MAB) Fasa 2..

tp mcm biasa la..kate nk grak 6.30pm, tp akhirnya dkat pkul 7pm bru nk grak..ish3
maka kami pon berangkatlah ke MAB dgn konvoi sbnyk 4 kereta..

MAB FASA 2..bagi aku ok laa tahun nie punye Fasa 2...tp aku masih tertanya2, kononnya "door gift" bernilai rm10 akan diberikan pd MAB ini seperti yg diterangkan dlm "notis" yg ditampal kat sluruh blok di kk4.. tapi tgk2 dlm beg UM kaler biru yg diberikan smasa daftar...aku tertanya2..."ape yg bernilai rm10 dlm goodie bag nie??"
ade cd khas mab, dan pamphlet jer kalo tak silap aku..adakah cd tu extra yg bernilai rm10?? tahun lpas pun ade gak cd khas mab nie...dan ade la jugak pen mab yg boleh dikategorikan sbg doorgift..tp xde pun dikire rm10??

bkan la aku berkire sgt rm10 tu, cume aku dan rakan2 lain turut tertanya2..knapa mab taun nie byar lebih mahal berbanding tahun2 sblumnya dan kolej2 lain?..nk kate hotel 5 star yg buat mahal, seblum nie pun buat kat Palace Of The Golden Horses (06/07) ngn Marriott Putrajaya (07/08)..tak ke 5 star gak?? senior2 turut mengkritik, tahun lpas siap ade artis jemputan Jay Jay lagi, xde pun bayar lebih?? dan kedua-dua mab berlangsung di luar kolej, iaitu fasa 1 di Taman Tasik Titiwangsa..tak ke belanja lagi bnyk?? tahniah kepada saudari Mazuin yg menjadi pengarah MAB 07/08..

dan lagi satu, rasanya kurang sgt publisiti utk mab tahun nie..poster pun xnmpak, pngumuman jarang2..hurmm...

melihat kpd senarai ajk2 mab tahun nie, nmpknya majoriti adalah plajar 1st year, jadi mngkin kerana kekurangn org berpengalaman maka jadinya begini mab tahun nie..
tp dihrapkan pada tahun2 depan, benda2 mcm nie xla berlaku lagi..mmg susah nk menjadi mab yg "perfect"..tp skurang2nya smoga dpt mngurangkan kritikan2 khususnya dari senior2 yg melihat dan membezakan sesuatu berdasarkan pengalaman setelah beberapa tahun berada di kk4..

.........

gambar2 aku di MAB Fasa 2 ini insyaAllah akan aku upload di post yg sterusnya..

.........


sesudah tamatnya mab, maka aku dan rumates (tofio ngn ikmal) pun balik ke kolej setelah puas bergambar sampai pkul 1++am...(majlis habis pkul 11++pm kalau tak silap)
leteyh sgt...aku kene pg lab plak lpas tu...

maka jam 2.30am++ aku pon bergerak ke makmal bioproses..kena jugak buat bende alah nie, kalau tak, tak siap thesis aku...nk wat cmne..letih pun, layan jugak la..

dlm penuh keletihan mennggu exp aku nie siap kat makmal, maka telah aku tulis ayat2 di atas ini..jam skrg da mnunjukkan 5.30am...giler arrr!!

k la...nk balik dah...nk tido plak...ish3

salam...

3 comments :

nurikhmal said...

sedihnye awak ni...sob..sobbb

Muhamad Saipul bin Fakir said...

mmg kene gune software Ulead 11 Video Editor tu ke? ape beza ngan gune movie maker?

software tu bleh buat ape je?

areev19 said...

dlm kelas tu tutor suruh gune software tu jer, tak bagi guna software lain.

function die lebey kurang jer dgn windows movie maker, so kalau da biase guna movie maker, insyaAllah xde masalah guna Ulead 11 nie..

bagi aku movie maker lagi best kot?

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan