Saturday, January 24, 2009

Review Hokaben & Celeb to Binbo Taro

salamx...

bebaru nie aku bru jer abes tgk 2 dorama lakonan Aya Ueto.. Hokaben dan Celeb to Binbo Taro.. jadi kat post nie nk cte sket la psal dorama yg aku tgk nie...yg pasti komen aku konpem la dedua cte nie best, nape?? mustila sbb Aya Ueto yg blakon...hahahah



eh tak tak tak...dedua dorama nie memasing ade kekuatan tsendiri..ceewah..


1st Dorama : Hokaben



okla...cite nie aku tgk melalui dvd...dah lame da bli..tp baru jer aku tgk bebaru nie..kalo nk donlod rasenye softsub atau hardsub utk dorama nie hanya kluar smpai episod 3 jer..sbb tu la aku bli dvd die..mahal gak la..tapi Aya Ueto pnye pasal..layan sudeh... :P

oke2..cite nie mngisahkan ttg watak utama bnama Domoto Akari (Aya Ueto), seorang peguam muda yg baru memulakan karier nya kat kompeni guaman terkenal mZa.. Cik Domoto Akari nie bekerja di seksyen Pro Bono, dimana ianya menawarkan servis guaman tanpa perlu dibayar (khususnya utk org2 yg xmampu nk amek peguam yg berbayar)..
Cik Domoto Akari nie seorang yg sgt komited n bercita2 utk membantu org yg lemah melalui undang2..tp akibat terlalu terikut2 dgn ape yg dpelajarinya di universiti, maka dia bdepan masalah bila berdepan dgn msalah2 yg perlu dihadapinya di dunia yg 'realiti'..well, realiti kehidupan mmg berbeza dgn ape yg kte blajar kat universiti atau skolah..namun kerana berpegang teguh dgn visinya "to rescue the weak", Domoto Akari sntiasa bjuang sambil memahami erti kehidupan di dunia realiti..

rasenye cite nie sesuwai dtonton bebudak yg blajar law...lg pun klo x silap aku dorama yg diadaptasi dari novel nie ditulis oleh seorang peguam sndiri...hobi masa lapang kot tu yg die tulis novel nie.. :)

kesimpulan : 4/5 bintang!


2nd Dorama : Celeb to Binbo Taro



cite nie plak aku donlod gune torrent n megaupload..translate utk tajuk cite nie ialah Selebriti dan Si Miskin Taro..

oke..cite nie plak mngisahkan kehidupan 2 org yg berbeza latar belakang dan masyarakat..Alice Mitazono (Aya Ueto) merupakan seorang waris kpd seorang businessman berjaya yg mempunyai harta berbilion2 yen..Alice jugak mrupakan trend setter malah mmpunyai syarikat fesyen die yg tsendiri : Love Alice..dah jd selebriti la..kirenye mcm Paris Hilton la die nie... Sato Taro (Kamiji Yusuke) plak seorang bapa tunggal yg mmpunyai 3 anak kecil..Taro tidak mmpnyai kerja yg tetap, malah slalu bertukar2 kerja demi mnyara 3 anak die...Taro nie mmg agak miskin berbanding dgn Alice yg sgt2 kaya...namun Taro slalu mndpat skongan kwn2 rapat di kejiranan die..crita bermula bile Taro mndpat kerja sbg driver pribadi utk Alice..pabila 2 kehidupan yg berbeza bertemu...apakah kesudahannya?? tgk la sndiri yerr... :P

citer nie mmg best...diselit dgn unsur2 komedi...xde la totally serius mcm dorama Hokaben..theme songs dorama nie oleh Safarii, lagu btajuk Hero dan oleh Ikimono Gakari, lagu btajuk Kimagure Romantic...dedua theme songs nie pun mmg best, sesuwai dgn dorama nie..

kesimpulannya aku ksi 4.5/5 bintang...yeah!!


utk sesape yg nk tgk scara online sile ke link kat bwh nie..

http://www.mysoju.com/celeb-to-binbo-taro/
 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan