Tuesday, December 30, 2008

Tagged?!

salamx..
bwat ptama kalinye ade org tagged aku...aku pon xbrape paham ape kebende nye tagged nie..tp aku try jer la layan... ok...org yg tagged aku sblom nie aslam ( http://mavedodo.blogspot.com/2008/12/waaa-this-is-my-1st-tag.html )..aslam nie classmate aku smasa skolah menengah... org nye hensem woo... sesape nk bkenalan sile2.. hahahaha

Monday, December 29, 2008

Selamat Menyambut Awal Muharram 1430H dan Tahun Baru 2009!



dikesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat menyambut Awal Muharram atau Tahun Baru Islam 1430 Hijrah dan Selamat Tahun Baru 2009 Masihi...taun nie dkat2 jer taun baru kalendar Hijrah ngn kalendar Gregorian... :)

tidak lupa juga kepada semua pelajar2 universiti2 di sluruh Malaysia amnya dan Universiti Malaya khususnya, selamat memulakan semester baru sesi 2008/09..

kepada pelajar2 skolah, seminggu lg skolah nk bukak kan?? so selamat kembali ke sekolah! yea2 :)

Saturday, December 20, 2008

The Day Has Come!


for this post i wanna share one of my fav album.. "The Day Has Come" by Cheyenne Kimball..this album was released on July 11, 2006..i wonder why this album never out in Malaysia eventhough most of the songs are quite nice and easy to listening..i even tried to search in the Tower Records but never found it there..

Tuesday, December 16, 2008

Isnin 15 Disember dan FIFA MANAGER 09

Petang.. (5pm++)

Akibat keboringan yg nyata di bilik...maka aku, Tofio ngn Fiqi tlah pg ke OU n The Curve...

Tofio : Aku nk pg Borders..
Aku : Aku nk cri game..
Fiqi : Saje jalan2..

Friday, December 12, 2008

20 perkara / perbuatan / perlaksanaan / sikap yang aku paling xsuka!

20 perkara / perbuatan / perlaksanaan / sikap yang aku paling xsuka!

utk post kli nie aku nk mnyatakan 20 bende yg paling aku xsuka or maybe org laen pon xsuka kalo ianya blaku kpd anda smua...

1. MUNGKIR JANJI
mudah sgt org mlafazkan pkataan "janji" tapi adakah die dpt tunaikan?? sesunggohnya "Kata Itu Kota"..jd jgn sdap2 jer sbut "janji" tp xde usaha nk tunaikan...kalo dah dari awal rase xdpt nk janji baek xyah janji jer...lebih baik tidak memberikan sebarang harapan dari awal daripada mempunahkan sgala harapan di kemudian hari..

Tuesday, December 9, 2008

selamat hari raya aidiladha



rasenye blom tlambat utk aku mngucapkan slamat hari raya aidiladha kepada semua umat Islam yg menyambutnya di seluruh dunia... selamat menunaikan ibadah haji dan korban kepada semua... :)






Gambar diatas diambil pada petang Hari Raya Aidiladha Kedua, 9/12/08 dikawasan rumahku.. PELANGI di atas Masjid Al-Falah, Taiping, Perak

Tuesday, December 2, 2008

jenis2 pemakaian tudung..

artikel nie aku jumpe kat satu blog...actually copy n paste dri website brite gak kot..tp pduli la dri mane aku amek artikel nie, sbb yg penting renung2kan la yg tertulis kat dlm nye sbb mmg itulah realiti yg berlaku kini... :)


KUALA LUMPUR, 28 Nov (Hrkh) - Sesekali pembaca diajak untuk 'keluar' daripada kelaziman membicarakan isu-isu dan politik semasa sebagai satu riadah minda malah sebagai panduan untuk meneruskan gaya hidup yang berlandaskan agama mengikut tuntutan Allah dan RasulNya.

Monday, December 1, 2008

3 x kechewa..

1/12/2008...

kechewa 1
jam 2am++..chelsea kalah kpd arsenal 2-1 kat stamford bridge stelah leading 1-0..
yg plng mngecewakan goal pnyamaan/ptama arsenal jelas2 offside dkat semeter..rabun ker tgh melamun si encik linesman tu smpai xprasan... dem!

 

Be My Followers

About Me

My photo
KICKERS_areev / PSN & Origin ID & Steam ID : areev19

WE/PES/FIFA Clan